Коледа 2025

• 89 121
  • 1 441
  •   1
Отговори
# 1 245
  • Бургас
Честита Нова Година! Да е благодатна и щастлива!

Аз също запазих много нови рецепти и събрах идеи за догодина, и желание да се усъвършенствам.

Бискофф стана много вкусна, но то е предзсказуемо с този материал. Следващия път ако правя ще е под формата на чийзкейк и с желатин, защото беше трудно рязането на хубаво парче.

Това се получи с тортата.Още не сме я опитали защото рожденика не е станал, но се надявам, че ще ни хареса. Разделих на две блата и сложих крем ганаш+ малко крема сирене.
Скрит текст:

Добавям-тортата е уникално вкусна, точно както харесвам.Нямах чак такива очаквания, но за мен е в  любими вече.Аз обаче смесих шоколадите, не е изцяло черен.

Ето и парче, плътно, сочно, блаженство за любители на шоколада. Ако нямаше захар май се води кето ако е  изцяло с черен шоколад, както е по рецептата.
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 02 яну 2026, 12:58 от Галчудо

# 1 246
  • Русе
Скрит текст:
Честита нова 2026г на всички!
Здраве и хубави моменти пожелавам на всички.
Peych, тази торта изглежда много интересна и вкусна.
Може ли рецепта?

https://ipeychev9.blogspot.com/2026/01/blog-post.html

# 1 247
  • Бургас
Пейч, тази торта си я запазвам за друг повод. Ореховите торти са ми другите любимци.

# 1 248
peych, и аз благодаря за тази рецепта.
Имам скоро повод и определено ще я изпробвам.

# 1 249
Галчудо, жив и здрав да е рожденикът!
Коя е тортата, че комай съм изпуснала нишката?

# 1 250
  • София
Честита Нова година! Нека ви донесе много здраве, късмет, успехи, благоденствие и любов! Heart
Днес правих отново белгийските канелени бисквити на Mikkey, ванилените кравайчета на Natalyna, които при мен са кръгчета, че нямах време за по-добро оформление и коледните дантелени бисквити на marcheva.
Белгийските канелени бисквити са любимите сладки вкъщи и ги правя целогодишно. Коледните дантелени бисквити обраха овациите тази година. Добавям и тях към постоянния асортимент. Simple Smile
Ванилените кравайчета са ми любими от детските ми години. Баба ми ги правеше, но ги беше записала като чешки сладки.
Нямам време за естетични подредби, но показвам крайния резултат.

# 1 251
  • Бургас
Торта Капрезе, но я разделих на два блата, сложих крем ганаш смес +малко крема сирене и пудра захар помежду им и отгоре я залях с шоколадов ганаш смес, но с преобладаващ черен шоколад.

# 1 252
Честита да ни е Новата Година!
Здраве и късмет да има за всички и още много вдъхновяващи рецепти!
Споделям питката и тортата ни.

# 1 253
За много години и от мен! Simple Smile
Да покажа и моята Аляска.

Скрит текст:

По разбираеми причини снимките не са съвсем на фокус. И украсата на медените къщички е набързо направена. Но като за случая съм ок с вида и.
От мързел направих и една промяна в рецептата. Вместо да пека блат, за основа взех идея от тази бисквитена торта, която сподели bilqna_69, то пък се получи по-добре от оригинала. Чудно си паснаха бисквити, шоколад и сладолед с меренг! Heart Eyes
https://cookingtwntyfourseven.blogspot.com/2017/05/blog-post_22.html?m=1

Последна редакция: пт, 02 яну 2026, 20:10 от vox

# 1 254
  • под тепетата
Разкошна Аляска, vox! Радвам се, че съм била полезна! Само една забележка имам - другия път да сложиш и хъскито там! Stuck Out Tongue Winking Eye

# 1 255
Vox, уааааау, какъв удивителен завършек на тази Коледна темичка! Вдъхнови ме да пробвам догодина! Какъв сладолед ползваш? Видимо не я правиш за пръв път и има ли особености?🤗

# 1 256
bilqna_69, MayGodBless, благодаря ви за хубавите думи! Hug

Тортата Печена Аляска я правя за втори път. Предния път беше за РД на синът ми и беше в друга форма.
Скрит текст:
Това е оригиналната рецепта по която се водя.
https://www.cakeandpancake.com/19177/
Сладолед взимам от Лидл, 2 л. използвах в случая, но то зависи от съда в който ще го замразяваш. Като цяло не е нещо сложно, но трябва да се работи бързо, да измажеш меренга докато сладоледа още е замръзнал. И ако нямаш готварска горелка да си купиш, защото това е "черешката на тортата"- обгарянето на меренга. Simple Smile
Също така, трябва и да се хапва бързо, въпреки че меренга предпазва сладоледа от разтапяне за известно време. При мен каквото остана от тортата го прибрах в една кутия обратно във фризера.

# 1 257
  • пак на Рив Гош
Аз правих преди доста години "печената Аляска" (или, както е известна във Франция, "норвежки омлет" Joy), но тогава нямах горелка и изпекох меренга на грила на фурната за минута и половина на 270 градуса. В този случай, обаче, страните не се изпичат съвсем. Тогава ползвах италиански меренг, в който белтъците все пак се сготвят в захарния сироп. Та и това е вариант, ако нямате горелка.

# 1 258
  • Бургас
Уауууу, браво vox !
Разкошна Аляска!

# 1 259
  • Варна
Честита Нова година, да сте здрави и вдъхновени!
Наистина разкошни торти, браво на вас!

Аз направих мраморен чийзкейк, който беше много вкусен, но външният му вид го класира и в темата с провалите във ФБ.

И снимката ми е грозновата, ама да сме здрави и както ми се пукна чийзкейка, тъй да се пукат душманите!
Joy

Общи условия

Активация на акаунт