Коледа 2025

• 89 530
  • 1 441
  •   1
Отговори
# 465
  • Бургас
Шприц и книжка с рецепти и аз имам, но така си стоят неизползвани!
Като, че ли не ми се занимава, а и не знам, дали ще се получи нещо ....

# 466
Къде се върнахме само....Темичката, стана по уютна с носталгичните нотки, вкусове и спомени за едни други времена.
Спомням си и сладкиша с грис и ябълки за Бъдни вечер на мама, известен като трите чаши.
По 1ч.ч. брашно, грис и захар се смесват много добре на сухо. Със същата чаша отмерваше олио 1/2  пълна. Настъргваше 5-6 ябълки, нормални, не като сегашните мутанти по магазините Намазняваше една малка тавичка, слагаше една чаша от сухата смес, поръсваше с няколко лъжици олио разпределяше настърганите ябълки, отгоре пак суха смес, олио, ябълки и най отгоре остатъка от сухата смес и останалото олио. Понякога слагаше канела, друг път ванилия в сухите съставки. Простичко и много вкусно.

# 467
  • Под сянката на разлистените кактуси
Къде се върнахме само....Темичката, стана по уютна с носталгичните нотки, вкусове и спомени за едни други времена.

Чета набързо, докато си пия сутрешното кафе и какво прочетох за носталгичните котки....Тъкмо се чудех как може котките баш да съм пропуснала, прочетох по-внимателно...Ама ето ви една носталгична котка-крадла отпреди няколко години. Гледам решетката на коледната капама малко рехавичка

Обръщам се, а то

# 468
  • София
tunata, с глас се смея Simple Smile

Междувременно си купих и ром за коледните сладки - за мен, не за сладките Simple Smile

# 469
  • Русе
Скрит текст:
tunata, с глас се смея Simple Smile

Междувременно си купих и ром за коледните сладки - за мен, не за сладките Simple Smile

Правилната рецепта е в поста на morskibriz по назад в страниците. Препоръчва се да не се ползва друга.

Скрит текст:
.......................................................................................

Много е сладък /а/. И той /тя/ е на коледна вълна.

# 470
С удоволствие прочетох, поиздадохме си възрастта. И аз ги правя сладките със шприц, напомнят ми за свекърва ми.

# 471
Аз пък защо ром свързвам с Великденски аромати, за Коледен аромат  кисна в коняк и слагам конячена есенция ( ако намеря).
Получих доволно колиество фунийки, запазила съм се с рецепти, благодаря от сърце на всички. Стане ли 12-ти, почвам, че ние към 17-18 отпътуваме към децата  и трябва да съм приключила със сладкоправенето.

# 472
GD, благородно ти завиждам за пътуването. Ние евентуално ще имаме дете с половинка на гости през януари.

# 473
Една торта Павлова също е по-лека и подходяща за празниците. Може да се направи и като руло, като венец или като индивидуални порции. А плодовете могат да са ананас, киви, банан, манго, мандарини, червени боровинки, нар...
Връщам темата малко назад, но искам с две ръце да подкрепя предложението на 2в1. Руло Павлова в нас е абсолютен хит.
Днес имам именик, познайте какво си пожела..Предлагах му този път да го направя с киви и ананас, но той си предпочита традиционно да е с ягоди, малини и къпини. Simple Smile

Скрит текст:

Ако и за Коледа ме накарат да го правя ще е нещо, като това.
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 26 ное 2025, 20:19 от vox

# 474
  • под тепетата
Vox, невероятен естет си!

# 475
Удобно ли е да споделиш какъв точно е индукционният плот, че аз се каня да взема чугунени форми и съдове, а те доста се нагряват, при това трябва да се нагреят празни? Да не взема да прецакам и моя баш по празниците...

SMEG

# 476
bilqna_69, благодаря за комплимента! Blush

От известно време съм си наумила, че искам да си взема пукаща захар. В Бг намирам само на две места, на космически цени. В Амазон не знам как да я търся. Някой има ли идея?

# 477
По напред в носталгичните препратки към празничната трапеза споменахте Добуш, някой може ли да сподели изпробвана рецепта, за предпочитане в грамажи?🤗 Имам записана от бабата на зет ми, но листчето не е у мен.

# 478
  • Deutschland/HE
bilqna_69, благодаря за комплимента! Blush

От известно време съм си наумила, че искам да си взема пукаща захар. В Бг намирам само на две места, на космически цени. В Амазон не знам как да я търся. Някой има ли идея?
Ето в Амазон.де Пукаща захар

# 479
  • Варна
Кубратова, от една порода сме, капацитетът ми е чаша-две вино. Ползвам ром и коняк за подправка, но редовно си правя пияни вишни с ром за сладкишите и все гледам десертът ми да е почерпен. Имах една торта, която си беше кьоркьотук пияна и накъртващо сладка.

Общи условия

Активация на акаунт