Коледа 2025

• 87 999
  • 1 439
  •   1
Отговори
# 15
  • В светлината на слънцето
О, нова темичка! Благодаря! Тази година нямам толкова свободно време, но все нещичко ще направя. Дрезденският щолен с квас е задължителен, другото ще го мисля в движение.

Обожавам щолен. Не съм правила отдавна. Чудесна идея! Heart Eyes

# 16
  • София
и аз цоп Simple Smile Simple Smile
казвай я тази гараааш
................
Торта Гараш винаги правя по тази рецепта - ОРИГИНАЛНА ТОРТА ГАРАШ ОТ 1885 Г
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/11/1885.html

Скрит текст:
Записах се, благодаря!

# 17

Аз ползвам тази рецепта и вкусът е невероятен!
Не е моя, авторска, но не помня от къде си я намерих. Някъде от интернет...
Извинявам се предварително, ако някой си я припознае✌️
Аз я правя квадратна и украсявам с малинки и листа свежа мента. Избирам по-едри малини и ги пълня с шоколадов ганаш. Вкъщи много им се радват.
Ето как изглежда в готов вид:

Със същия крем си направих и домашни "негърчета", ако ги помните от детството. Две бишкоти, слепени с ганаш и поляти с тъмен шоколад. Чаветата в къщи бяха във възторг, а мъжот направо се просълзи😂

Последна редакция: чт, 06 ное 2025, 17:01 от 1000 islands

# 18
  • София
Иха, от кога чакам най-сладката тема да се развихри. Тази година ми се иска нови сладки да направя, та ще следя с голям интерес.

# 19
  • Балчик
О, нова темичка! Благодаря! Тази година нямам толкова свободно време, но все нещичко ще направя. Дрезденският щолен с квас е задължителен, другото ще го мисля в движение.

ОООО,Джемма, сега виждам, че си тук в темата.
Помня те от преди много,много години.
Страхотна кулинарка и сладкарка си. Heart
Много благодаря! Вече нямам такова време, а и намалихме драстично сладкото. Но си ми е страст сладкарството.

# 20
Темата не е само за сладки изкушения. Моля ви, споделяйте и солени ястия, ордьоври, предястия, салати, основни.Нека има от всичко.

# 21
  • София
И аз почвам от последния уикенд на ноември. Правя поне 2 дози меденки на Джули, 3 дози ванилови рохлички, локумките на Джема, ореховки за оползотворяване на белтъците, капучинови звезди поне доза и половина, напуканите сладки на Вкуснотека поне 2 дози, линцери, че са ми любими. Всяка година искам нещо ново да пробвам, но не ми остава време и сила. И от всичко това раздавам поне 2/3 Simple Smile

Запасих се с марципан от Лидл вече, трябва да се оглеждам и за масло.

За солени ястия не знам, за Бъдни вечер правя традиционни неща, на Коледа ако сме на гости е обичайно капама, след това ходим няколко дена на ски и се връщаме преди нова година. И все има нещо за дояждане от Бъдни вечер и Коледа. На НГ залагам на хубава питка и разядки и мезета, ядки. Никога не се стига до основно и вече не правя.

# 22
Е как ги опазвате до Коледа да не се изядат? Thinking

# 23
У нас на особена почит са ванилените рохлички, меките меденки наполовина топнати в шоколад, коледните звезди на Мишел, бисквитките с фъстъчено масло, капучиновите звездички, които у нас са сърчица и не ги слепяме с марципан, елхички (купих си специално формички за тях).
Миналата година правих ричарели и се одобриха много. Вместо бадемов аператив/амарето сложих Гран Марние и резултатът беше впечатляващ.
Пак миналата година направих и маслени шприц сладки, слепени с кайсиево сладко, топнати от едното крайче в черен шоколад и отъркаляни в млени орехи - вече са официално в списъкът "за правене"🙄.
Правих и мини щоленчета - голяма вкуснота! Дано не се присетят и за тях, че няма да ми се размине!
За солено винаги правя едно и също - зелеви сърмички, руска салата, снежанка, баничка. Ако ми останат силици може да направя и бишкотена торта (сама си правя бишкотени блатове) с яйчено-млечен крем и мнооооого орехи.
Сърми и руска салата правя само по Коледа и всички ги очакват и им се радват.
Отделно, всяка година мъжът ми се пазари за баклава, та и това ще правя.
Уморих се само, докато го писах!
Много обичам да раздавам сладки и правя по 3-4 дози. После дояждаме сладки поне 2 седмици след Коледа.
На 25ти сутринта винаги закусваме курабийки с мляко/кафе, докато отваряме подаръците.
Децата ми са на 22 и 19 и като ги питах дари тази година ще правим курабийки ме изгледаха все едно им казах, че съм убила някого.

Последна редакция: чт, 06 ное 2025, 22:38 от 1000 islands

# 24
Идвам и аз с ентусиазъм, пък ще видим какви ще ги свърша Joy
За солените неща - все се каня да правя колачета за Коледа и все не стигат силите. Едно време като бях дете винаги имаше, но нямам рецепта.

# 25
  • София

Ми не знам. Аз ги държа на терасата на хладно (остъклена е) в кутии всякакви. Открадват си докато печем, после сякаш не пипат или аз не съм ги хващала Simple Smile На Коледа закусваме със сладки. По принцип правя сладки само за Коледа и всички ги обичаме по това време на годината. Дояждаме до НГ, че понякога и след НГ.

# 26
  • Русе
Скрит текст:
Идвам и аз с ентусиазъм, пък ще видим какви ще ги свърша Joy
За солените неща - все се каня да правя колачета за Коледа и все не стигат силите. Едно време като бях дете винаги имаше, но нямам рецепта.

Благодаря за темата!
https://ipeychev9.blogspot.com/2014/06/blog-post_27.html

# 27
  • Под сянката на разлистените кактуси

Кой е казал, че ги опазваме Joy Аз правя допълнително

Ето моите от миналата година

# 28
Радвам се, че попаднах на тази тема. И аз обичам да правя коледни сладки, но им редуцирах количествата, че една година ги ядохме чак до средата на февруари. За нова година правя тортата Фереро Роше по рецепта от блога на Кокона, вкъщи много й се радват.

# 29
Цоп и аз тук. Копирам си питанката от предната тема. И аз се интересувам за сладки които издържат повечко. Всяка година правя AKK , меденки, локумки, рохлички и линцери. Пращам колет ,ама ми се иска вече нещо по-различно да направя и разнообразя.

Общи условия

Активация на акаунт