Коледа 2025

• 88 428
  • 1 441
  •   1
Отговори
# 75
Влизам и аз в темата с нещо соленичко. Всяка година правя тутманици. Зор е ама много обичам. Тази година най вероятно ще пробвам и тортичка и повечко курабийки. И соленки ще спретна. ММ си пада по сухите неща та всичко правя с две версии, препекани и сухи, и такива които са със свинска мас. Като цяло свинска мас купувам на 1ви от големите тубички и слагам на всичко. Съвсем различен вкус предава.

# 76
  • София
Mikkey Да, напълно е възможно. Ще опитам да намаля времето, както и да пробвам тези две рецепти. Благодаря.

gan4a Благодаря, ще я пробвам.

Благодаря на всички. Ще се тества предколедно. 💜

# 77
Кубратова, много е яко да си на 38 градуса и да дъни Джингълс белс на мах Grinning  Няма да забравя преди няколко години бяхме декември месец във Виетнам. Толкова лошо ми стана от жегата, седнахме в едно кафе и като надуха Джингълс белс, ама сигурно половин час го слушахме, та съвсем ми стана зле Grinning

За тази година съм набелязала няколко нови рецепти, но със сигурност ще правя и от старите, вече пробвани Simple Smile Подгрявам групата с няколко коледни снимки от Виетнам и на сладките ми и баклавата от миналата година Simple Smile

Последна редакция: сб, 08 ное 2025, 13:34 от ЕваНиколова

# 78
  • софия
Наталина, може ли рецептата за нутеловите линцери?

# 79
  • Czech Republic
Наталина, може ли рецептата за нутеловите линцери?
Нутелови линцери

200г Нутела или друг ядков крем
200г масло
100г нишесте (слагам царевично)
300г брашно
2 жълтъка
Щипка сол
Ванилова или портокалова есенция

Маслото и Нутела та се разбиват на крем към който се прибавят всички останали продукти. Тестото е много приятно за работа. Разточва се кора и се изрязват фигурки, които се пекат на около 170°С не повече от 7 Мин. Да се още меки на пипане при изваждането. Това тесто държи перфектно релеф, така че можете да направите горната бисквитка релефна, без отвор. Пълнят се с Нутела, сладко или маслен крем(карамелен или с орехи).

Приятен апетит!

ПС. Може от тестото да направите кравайчета и да оваляте в пудра захар. Всъщност рецептата която първоначално следвах беше точно за кравайчета.  По желание на моите деца малко измених и изрязах с формички

Последна редакция: сб, 08 ное 2025, 16:11 от natalyna

# 80
  • Между гори и планини
Аз не разбрах кои са продуктите за крема и кои за тестото. На колко градуса се пекат и др дребни подробности.
Ще се радвам на максимално точни рецепти, за да мога да рискувам и направя нещо ново за семейството си тази зима ❤️

# 81
1000 islands, видях че пишеш за бисквити с фъстъчено масло. Може ли линк към рецепта. Намерих в интернет тези, ако става въпрос за тях:
https://www.kulinarno-joana.com/2009/04/chocolate-peanut-butter-cookies/

# 82
  • По широкия бял свят
Много приятна тема.
Всяка година правя бисквитки и раздавам на приятели. Всички ги очакват с нетърпение и сега и да искам, няма как да се откажа и да ги разочаровам.
Тази година реших да опитам да направя и щолен. Ако ми се получи, мисля да направя по малък размер и да ги добавя към кутиите със сладки.
Дайте моля, сполучлива рецепта за щолен и насоки, ако има тънкости.

# 83
  • Czech Republic
Аз не разбрах кои са продуктите за крема и кои за тестото. На колко градуса се пекат и др дребни подробности.
Ще се радвам на максимално точни рецепти, за да мога да рискувам и направя нещо ново за семейството си тази зима ❤️

Това, което съм написала са продукти за тестото. Просто се започва с разбиване заедно на маслото и Нутелата на крем. После се прибавят брашното, нишестето, жълтъците и солта. Надявам се да стана ясно. 🫶

# 84
  • Между гори и планини
Благодаря 😊

# 85
  • В светлината на слънцето
1000 islands, видях че пишеш за бисквити с фъстъчено масло. Може ли линк към рецепта. Намерих в интернет тези, ако става въпрос за тях:
https://www.kulinarno-joana.com/2009/04/chocolate-peanut-butter-cookies/

Миналата година ги правих. Уникално вкусни! Чудни се получиха. И са много лесни.

А другите в дясната страна са с кайсиево сладко, които са ми голямото откритие. Много, много вкусни. Сега трябва да се сетя къде гледах рецептата, за да ги направя и тази година. Grinning Май тук някой ги беше пуснал.

# 86
  • Русе
Скрит текст:
Много приятна тема.
Всяка година правя бисквитки и раздавам на приятели. Всички ги очакват с нетърпение и сега и да искам, няма как да се откажа и да ги разочаровам.
Тази година реших да опитам да направя и щолен. Ако ми се получи, мисля да направя по малък размер и да ги добавя към кутиите със сладки.
Дайте моля, сполучлива рецепта за щолен и насоки, ако има тънкости.

https://ipeychev9.blogspot.com/2017/12/blog-post.html

# 87
  • под тепетата
Lulumba, сахер на Mikkey!

# 88
Какаовите бисквитки с кайсиевото сладко са на Мики - захер сладки.
И аз много ги харесвам и редовно ги правя.

# 89
  • Между гори и планини
Чудно ми е, колко кила ще кача ако пробвам толкова много изкушения...

Общи условия

Активация на акаунт