Коледа 2025

• 88 996
  • 1 441
  •   1
Отговори
# 105
Скрит текст:
Скрит текст:
Здравейте, следя темата от години.
Знам, че не са коледни, но някой може ли да даде рецепта за сладки орехчета.
Благодаря предварително.

https://ipeychev9.blogspot.com/2021/12/blog-post_76.html

Благодаря много, peych. Аз ще ползвам преса, дали ще станат с нея по тази рецепта.

Имам преса в къщи, но никога не съм я ползвал. По принцип рецептата е универсална и би трябвало да стане и за преса.

И аз мисля да си направя тази година сладки орехчета . Тъй като нямам преса ,  откъде да си купя …

# 106
  • Русе
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Здравейте, следя темата от години.
Знам, че не са коледни, но някой може ли да даде рецепта за сладки орехчета.
Благодаря предварително.

https://ipeychev9.blogspot.com/2021/12/blog-post_76.html

Благодаря много, peych. Аз ще ползвам преса, дали ще станат с нея по тази рецепта.

Имам преса в къщи, но никога не съм я ползвал. По принцип рецептата е универсална и би трябвало да стане и за преса.

И аз мисля да си направя тази година сладки орехчета . Тъй като нямам преса ,  откъде да си купя …

https://www.emag.bg/komplekt-presa-za-sladki-orehcheta-i-presa-z … 502/pd/D453N5BBM/

# 107
# 108
  • Балчик
didd, рецептата, която съм дала е абсолютно идентична с оригиналния дрезденски щолен. Купих си от Германия специално, за да сравня. Едно към едно са и на вид и на вкус. Ето снимка на оригиналния и моя.

Последна редакция: пн, 10 ное 2025, 12:59 от Джемма

# 109
  • Русе
Като четях сега се сетих, че точно бисквитите Сахер на Мики щях да правя миналата година като нов вид сладки и накрая не стигнах до тях. Тази година се надявам да успея.

# 110
Купих си симпатична форма за мъфини на тефал и сега се оглеждам за нови рецепти за мъфини. Пък ако са  с коледен вкус още по-добре. Simple Smile

# 111
  • In transit
Купих си симпатична форма за мъфини на тефал и сега се оглеждам за нови рецепти за мъфини. Пък ако са  с коледен вкус още по-добре. Simple Smile

Честита форма, покажи да я видим. Simple Smile  
Мога да ти предложа тези кексчета (мъфини) - Камиле, като малко по-нестандартни, но много вкусни. Ако искаш да са ти по-коледни, ги поръси с канелена захар накрая.

кексчета с горски плодове и руби шоколад

Мъфини къпкейк "Червено кадифе"

Също, Мъфини с нутела и лешници

Двойно шоколадови мъфини с течен център от бял шоколад и лайм

Портокалови мъфини
Имам и още Simple Smile

# 112
  • Czech Republic
Купих си симпатична форма за мъфини на тефал и сега се оглеждам за нови рецепти за мъфини. Пък ако са  с коледен вкус още по-добре. Simple Smile

От мен едни  Медени мъфини https://bg-mam.ma/p/873959/31658527
Подправките са като за меденки, така че наистина коледни.
Моите са пълнени в случая, но ако формичките ти са по-плитки, може да не ги пълниш.

# 113
Имам питанка. Тези сладки дали издържат месец ? Харесах си ги от първата страница : Унгарски сладки с крем сирене и кайсии и френските макарони ? Малко се смутих,че макароните се правят с престоели белтъци. Аз ги хвърлям ако останат един ден, защото ме е страх . Иначе за протокола. Вече имам АКК , ама май малко го попрепекох. Може в неделя да повторя

# 114
Много благодаря за рецептите за мъфини. Simple Smile Много харесах рецептата за полусферите Камиле, тъй като от известно време съм фенка на морковените торти и кексове. А формичките са от кауфланд като промоцията е до утре, в брошурата Black week за нехранителни стоки са на 9 страница.

Последна редакция: вт, 11 ное 2025, 11:42 от Morphea

# 115
  • София
Имам питанка. Тези сладки дали издържат месец ? Харесах си ги от първата страница : Унгарски сладки с крем сирене и кайсии и френските макарони ? Малко се смутих,че макароните се правят с престоели белтъци. Аз ги хвърлям ако останат един ден, защото ме е страх . ............
Точно от първа страница не съм правила "тези сладки", кои са "тези" не зная, не мога да разбера, там има много сладки.
Да станат хубави макарони задължително е белтъците да престоят 3 -4 дни в хладилник, даже и 5 дни. Нищо има няма имат дълъг срок на давност при правилно съхранение.

# 116
Момичета,  да се оплача. Метнах едни най-обикновени мъфини с ябълка да пробвам формичката и ядец - не влиза във фурната. Та ги пекох с леко поотворена вратичка - за щастие пак си станаха добре опечени. Кой да се сети в магазина, че може да не отговаря размера на тавата.Laughing

# 117
  • In transit
Морфея, не разбрах... тавата е много голяма или фурната ти е малка? Защото тези форми за мъфини са в стандарни форми, поне не съм срещала досега различни размери.

# 118
Фурната ми е малка, имам малка печка Елдом. А тавата има големи бордове отстрани, предполагам да се хваща по удобно.  И дългата и част не можа да влезе буквално за сантиметър. Наложи се да я обърна откъм тясната част. Тези форми ги имаше и във варианти по 6 гнезда. Покритието е много хубаво.

# 119
  • пак на Рив Гош
Имам питанка. Тези сладки дали издържат месец ? Харесах си ги от първата страница : Унгарски сладки с крем сирене и кайсии и френските макарони ? Малко се смутих,че макароните се правят с престоели белтъци. Аз ги хвърлям ако останат един ден, защото ме е страх .
Ако въпросът е дали френските макарони издържат 1 месец, отговорът е "не", особено слепени. Трябва да се консумират в рамките на 3-4-5 дни.
Аз съм правила макарони и с прясно разделени белтъци. Също стават, но черупките остават по-хрупкави в сравнение с макароните с престоелите. Белтъците могат да останат няколко дни в хладилника без проблеми (аз съм ги държала и до 7 дни).

Общи условия

Активация на акаунт