Коледа 2025

• 88 530
  • 1 441
  •   5
Отговори
# 915
  • София
Много благодаря, marchеva! Flowers Hibiscus Надявам се да се получат и да ги покажа. Simple Smile
Не са трудни, ще станат. Чети какво съм писала и ако има нещо - питай, тук съм , но не забравяй, че им трябва голямо разстояние в тавата, това е важно

# 916
  • София/Севлиево
Момичета,може ли да споделите най-лесната рецепта за коледни сладки(ама наистина лесна, никога досега не съм правила , освен с готово джинджифилено тесто от ИКЕА,но него не могат да ми го доставят с куриер,а малкия иска да правим бисквитки). Освен това как се работи с фондан(попрочетох малко,но вашите съвети ще са ми от полза) и как върху фондана да сложа картинки(тях кумата ми ги купи по интернет,миналите години тя ми прави бисквитки,но тази година имат лежащо болен в семейството и не искам да я занимавам)... Благодаря на отзовалите се.
На Наталина бисквитките са все по-хубави и по-хубави.

# 917
  • Русе
Скрит текст:
Хора, не стигам да прочета, да се насладя, да харесам всичко! Всичко което показвате изглежда вкусно, прекрасно и е явно приготвено с много любов и старание! ❤️🫶
Толкова уютно и ухаещо е в тази тема!

От мен за сега меденки и медени селца за подаръци, макар вече да съм направила и доста други сладки, които обаче ми се иска да снимам заедно и затова все отлагам, защото още предстоят непечените видове.

Natalyna, поздравления!
Прекрасно съчетание на Арт и кулинарен вкус.

# 918
  • София
Момичета,може ли да споделите най-лесната рецепта за коледни сладки(ама наистина лесна, никога досега не съм .........................
Коледните сладки по принцип са от едно тесто - масло, захар, брашно, т.е. маслено тесто,  понякога има и добавен жълтък, но не винаги, но все си е едно. Охлаждат за определено време  в хладилник , разточваш с определена дебелина , изрязваш  с метални резци ,фигурки,  охлаждаш отново, защото масленото тесто винаги си иска студеното и печеш на зададената температура по рецептата. Това е, на първа страница има много рецепти, хващаш една и започваш. След като са готови може да се посипят с декоративни линийки шоколад или да се потопят в шоколад и поръсят с натрошени ядки, лесно е, ще намериш твоята рецепта

# 919
  • София
Качвам работни снимки и се връщам да ви чета - Кисинджър сладки, бисквити с червени боровинки и иам фъстък, локумки с тъмна бира и мини щоленчета:

Класацията на ММ: 1. Кисинджър сладки, 2. Бисквитки с боровинки, 3. Щоленчета, 4. Локумки

# 920
Сахер, ама с детско-градинска украса Joy

Портокалови бисквити

Орехови сладки

Наталина, всяка година твориш красота! Не бъди скромна, това твоето е талант. Flowers Hibiscus

# 921
Наталина, пак ме остави без думи! Вълшебница си!

Dara888, може ли рецептата за портокаловите сладки?

# 922
Наталина, ще ти дърпам ушите! Къде виждаш криви къщички? Страхотни произведения на изкуството!

Последна редакция: сб, 20 дек 2025, 09:53 от mariat

# 923
  • под тепетата
Наталина, първите ми приличат на порцеланови плочки - нежни и изящни! Не ми казвай, че нямаш талант за рисуване - симетрия, усет за детайла, разположение, хармония, цветове...То само по начина на хващане и работа с четката се усеща. Изящен стил и красота! Наслаждавам им се, а и всяка година имаш нов дизайн и модел .

# 924
Защо отворих темата снощи? Подпалихте ме (малко ми трябва) и рано замесихме едни соленки с детето. Само фактът, че нямам повече размразено масло ме спира в момента да замеся и два-три вида сладки...

# 925
Защо отворих темата снощи? Подпалихте ме (малко ми трябва) и рано замесихме едни соленки с детето. Само фактът, че нямам повече размразено масло ме спира в момента да замеся и два-три вида сладки...
Не те подстрекавам, ама във фурната на режим "размразяване" на 30 градуса става за нула време Simple Smile
И аз извадих едно за стайна, ама ако се забави, ще направя някое тесто със студено - напр. втора доза тарталети.  Досега пекох меденки пак (трета доза, една изядох Simple Smile ) и Алфахорес. Кога ще сглобявам, кой знае...

# 926
Няма да спра, то е ясно. Маслото е извадено от фризера и позиционирано на топло под климатика. Излизаме на бърза разходка с дъщеря ми, за да намерим пакетчета капучино (в кварталния магазин магазин нямаше) и дулсе де лече. За днес вече запланувах капучиновите звезди, алфахорес и меденки. Само от меденките ще отделим за коледния базар, другите не си ги давам Simple Smile

# 927
И аз не давам от Алфахорес бисквитките, само за снахата са Simple Smile
Но правя едни много подобни, просто тестото е по-различно, пак ги слепвам с домашно дулсе де лече и овалвам в кокосови стърготини, така че кой знае каква разлика няма да има, от тях слагам в кутиите за приятели.

# 928
Наталина, пак ме остави без думи! Вълшебница си!

Dara888, може ли рецептата за портокаловите сладки?

https://sunshineskitchen.com/orange-chocolate-chip-cookies/

# 929
  • София
Наталина, както винаги, със сътрахотни меденки. Направо ювелирно изкуство е това.

Аз направих последна доза меденки на Джули и малко се издъних. Нямах пудра захар и замених с такава на кристали и се напукаха, не станаха така гладки. На вкус са хубави, даже съм решила да ги слепя с мармалад, че с ами се дояли в този вид. И с това приключих за тази година. Раздадох, има достатъчно и з адомашните, за да не мрънкат Simple Smile И вече мисля за трапезата за Бъдни вечер и Коледа.

Общи условия

Активация на акаунт