Коледа 2025

• 88 002
  • 1 439
  •   1
Отговори
# 930
Може ли рецептата са коледни сладки с шам фъстък под формата на копчета

# 931
  • In transit
Заповядай: Линцери с шамфъстък, маслени бисквити "копчета"

# 932
  • Димитровград
Само локумките останаха за снимка, портокалките с мед и орехи ги унищожиха, докато изпека локумките.

# 933
  • софия
Днес нутелови линцери, напукаха са и са изцяло дело на децата.

# 934
  • София
Остана ми повече разтопен шоколад и да ми се мотка из хладилника не е вариант, също и марципан, също и ядки,  затова :
БОНБОНИ МОЦАРТ - MOZART CHOCOLATE BALLS

БОНБОНИ ФЕРЕРО РОШЕ - FERRERO ROVHER BALLS

https://cookwithmarcheva.blogspot.com/
а това забравих да го пусна, нова е рецептата,  и смятам, че е още по-добра. Въпреки че я имам отпреди години и съм ги правила и съм ги качила тук , също са много добри - https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2022/12/kourabiedes.html
смятам, че тази е още по-хубава, не ме домързя и набързо си сътворих, по идея на
https://www.mycookingbookblog.com/beli-kurabii-s-pretopeno-maslo-i-susamovo-olio/
ДРУГ ВИД ГРЪЦКА БИСКВИТКА КУРАБИЕДЕС С ПРЕТОПЕНО МАСЛО И СУСАМОВО ОЛИО - TRADITIONALLY COOKIES WITH ALMOND

https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2025/12/traditionally-cook … -with-almond.html

Това е моето предложение -
БИСКВИТИ С КРЕМ ОТ ШАМФЪСТЪК - BISCOTTI AL PISTACCHIO

# 935
Марчева, откъде си купуваш лешниковата нуга или сама си я приготвяш?
На същите бонбони Моцарт се каня и аз (ако им дойте изобщо ред преди Коледа), ама ми липсва само нуга. Почти бях готова да правя домашна, но ще ми е за пръв път и не съм сигурна, че ще се получи, а няма време за експерименти.
И като съм те хванала, и друго да питам Simple Smile  - какви точно вафли използваш за Фереро Роше? Каквито и готови сладкиши или вафли да взема, все ми миришат химически, отдавна се отказах да купувам и вече нямам ориентация дали се предлага нещо с нормален аромат.

# 936
Моля за помощ.  Прецаках си тестото за меденките на Джемма.  Стана трошливо и се цепи като го разточвам. Сега е в хладилника. Яйцата ми бяха малко малки възможно ли е да е от това?

# 937
  • In transit
Моля за помощ.  Прецаках си тестото за меденките на Джемма.  Стана трошливо и се цепи като го разточвам. Сега е в хладилника. Яйцата ми бяха малко малки възможно ли е да е от това?
Да, от това е най-вероятно. На тестото му трябва спойка. Добави един жълтък и разбъркай отново, но го остави да се отпусне извън хладилника.

# 938
Благодаря много. Извадих го и като се отпусне ще добавя жълтък. За първи път ми се случи.

# 939
Според мен, ако тестото се троши, най-вероятно брашното е дошло в повече. Затова е добре да се прибавя на части, когато се меси.

# 940
  • София
Приключих с всичко запланувано. Всяка година се каня да намалявам,  а то точно обратното става, добавям, но така е, в темата има доста изкушения Blush

Мини щолени.

Ричарели, малко ги препекох, ама се отплеснах с един разговор.

Копчетата на Мики.

Алфахорес, откритието ми за тази година.

Тези са компилация от две рецепти с кокосово масло и кокосови стърготини, прекалено крехки станаха.

Кисинджър сладките, винаги ще присъстват в списъка.

Портокалови бисквитки.

Капучиновите звезди с марципан. И за тях ще има винаги време за правене.

Спекулус. Бързи и много вкусни.

Меденките на Джули. Добре, че поста ми е далеч от този на Наталина
Стана дълго.
Момичета и момчета, желая ви здраве, късмет и разбирателство. Топла и уютна Коледа Heart

# 941
  • София
Момичета, кажете откъде мога да купя формички за линцери на място - отивам, взимам и приключвам.
Нямам време да чакам доставки, а и никой няма да ми ги достави, де....Ще ги правя във вторник
В някой магазин от веригите? Джъмбо?

# 942
  • Euskal Herria
Аз имам формички за линцери, но рядко ги използвам точно тях. Всички останали форми за сладки вършат работа - цвете, звезда, кръгче... А отворите ги правя с някаква мини форма, но най-често - с капачка от спрей/шише.

# 943
  • София
Марчева, откъде си купуваш лешниковата нуга или сама си я приготвяш?
На същите бонбони Моцарт се каня и аз (ако им дойте изобщо ред преди Коледа), ама ми липсва само нуга. Почти бях готова да правя домашна, но ще ми е за пръв път и не съм сигурна, че ще се получи, а няма време за експерименти.
И като съм те хванала, и друго да питам Simple Smile  - какви точно вафли използваш за Фереро Роше? Каквито и готови сладкиши или вафли да взема, все ми миришат химически, отдавна се отказах да купувам и вече нямам ориентация дали се предлага нещо с нормален аромат.
Лешниковата нуга я купих от Зоя, имаше.  В интерес на истината за първи път опитах лешникова нуга и останах очарована от  вкуса й, не очаквах да е толкова вкусна, прилича на шоколад но не е, нещо по-добро е. Домашна нуга не зная как се прави.
Вафли си купих някакви на Loacker не бяха лоши, прилични и ми свършиха работа.

Не, не си го прецакала, но бих добавила меко масло, около 50 г и омесвам отново, ако все още ми е сухо ще добавя още 20 г - не е проблем. Така си оправих едни сладки точно тази година ги правих, обърках рецептата, не помня точно кои бяха, но така с добавяне на масло ги оправих.

# 944
  • София
Момичета, кажете откъде мога да купя формички за линцери на място - отивам, взимам и приключвам.
Нямам време да чакам доставки, а и никой няма да ми ги достави, де....Ще ги правя във вторник
В някой магазин от веригите? Джъмбо?

Може с чаша по-малък диаметър, а вътрешното кръгче с капачка. Пак ще се получат. В Пепко сигурно има, но дали има наличност не знам.

Общи условия

Активация на акаунт