Коледа 2025

• 87 912
  • 1 439
  •   2
Отговори
# 945
Вчера и днес уж направих всички планирани сладки.Сахер сладките на Мики отново ме измъчиха.Миналата години мислех че е от брашното.Но тази работих с едно и също.Няма събиране и това е.Добавих още един жълтък, същата работа.Но станаха хубави. Любими шоколадови сладки Задължително рохлички и мини щолени.За първи път брауни бисквитки.Малката щерка каза че вече те са и любими.Кисинджър,не знам как съм ги пропуснала до сега Остава да слепя шоко линцер на Наталина.

# 946
Здравейте рецептата за мини щолени,би ли ми я предоставил някой,опитах се да я намеря на първите страници,но неуспешно🙂

# 947
# 948
Здравейте рецептата за мини щолени,би ли ми я предоставил някой,опитах се да я намеря на първите страници,но неуспешно🙂
https://kitchen-miriams28.blogspot.com/2021/12/blog-post_27.html?m=1
Това е рецептата която ползвам. Единствено добавям малко повече сушени плодове.

# 949
  • In transit
Повечето са сходни. Давам ти моята рецепта за щолен курабии.

Мими
, много е странно наистина. Миналата година ги правих три пъти, не съм имала проблем. Онзи ден ги правих, също дойде малко жълтъка и добавих белтъка, който ми беше останал. При мен помогна, затова добавих и бележка в рецептата. Отдадох го на какаото. Последната опаковка от Лидл много ми изсушава тестата, каквото и да правя с него.

Момичета, кажете откъде мога да купя формички за линцери на място - отивам, взимам и приключвам.
Нямам време да чакам доставки, а и никой няма да ми ги достави, де....Ще ги правя във вторник
В някой магазин от веригите? Джъмбо?
В Лидл има, но дали във всички филиали има останали... в Пепко също съм виждала.

И аз приключих май, засега, че мм нещо взе да раздава непланувано. Grinning

Малка компилация направих на част от сладките.

Копчета с шамфъстък, меденките на Сисли (медът на мм беше много лек и не успяха да се подсладят достатъчно, затова ги потопих в млечен шоколад, както се вижда не се разляха при печене и леко се напукаха. Не знам защо така ми се получават.), Канелените спекулос, Насладки със сладко от смокини, щолен курабии, Бачи ди дама от шамфъстък, линцери от шамфстък с бял шоколад и малини, класически линцери и шоколадови линцери (звезди) със сладко от малини.

Заиграх се на тема шамфъстък и сушени малини тази година. Много ароматни тези малини. Heart Eyes

Сахери, шоколадови звезди с малини и бял шоколад (от остатъците), шоколадовите линцери

# 950
Мики от къде вземаш сушени малини.Исках да сложа на брауни бисквитките ни никъде не намерих.

# 951
  • In transit
Мики от къде вземаш сушени малини.Исках да сложа на брауни бисквитките ни никъде не намерих.
От ДМ, има малини, ягоди и черни боровинки.

# 952
Е,там пък никога не съм се сещала да гледам.Много благодаря.

# 953
Оказа се, че стреч фолиото няма да ми стигне за всички теста, които замесвам днес. Ще ги пека утре. Идея с какво мога да ги съхраня в хладилника? Имам пликове за фризер, дали ако ги сложа в тях без да са увити във фолио ще се прецака тестото?

# 954
  • ново
Понеже всички сладки, които направих се изядоха на рождения ми ден (за него бяха предвидени всъщност), днес направих втора серия. Отново меденки, които слепих с мармалад от сливи, мини щолени и кисинджър сладки, които правя за пръв път. В мазето намерих едно бурканче сладко от праскови и реших да ги слепя с него. Отцедих плодовете и за малко ги врътнах в чопъра, стана идеално. Малко по-късно ще ги декорирам и ще снимам. Направих отново два вида соленки от страницата на Мики Purple Heart Във вторник кутиите ще отпътуват за дъщеря ми.
Благодаря ви, че споделяте рецепти и техники!

# 955
И тази година изобилието се сипе в темата, момичета и момче, браво на вас!
Мики, аз за пръв път ползвах от малините на ДМ днес за едни виенски бисквити - наистина много ароматни, въпреки че поръсих съвсем малко. Мислех да купувам още един пакет, но наличният ще ми стигне и за след празниците.
И аз правя и раздавам кутии, даже още предстоят и в крайна сметка все нещо правя допълнително.
Много ме тормозят тортите - за пръв път зациклям на любим сладкиш, не мога да ги измисля и това е...щото ми се искат всякакви видове, а ще са само две.

# 956
  • In transit
Оказа се, че стреч фолиото няма да ми стигне за всички теста, които замесвам днес. Ще ги пека утре. Идея с какво мога да ги съхраня в хладилника? Имам пликове за фризер, дали ако ги сложа в тях без да са увити във фолио ще се прецака тестото?
Маслените теста могат да се увият и в хартия за печене. Аз така ги съхранявам в хладилника. Не изсъхват.

Кубратова, само ги съхранявай в много добре затварящ се буркан малините, след отваряне, че много бързо се овлажняват. Това им е недостатък. Аз не съм зациклила на тортите, но се чудя какво да избера, отделно, че няма време. А панетонето и пандорото ще ги правя между празниците, докато си почивам от трапезите. Joy

Г&B, благодаря ти от сърце!:heart:

# 957
А, Мики, не знаех, благодаря! Вярно, че съм ги затворила, но не са в буркан в момента, защото се каня да ползвам и за тортите, ще ги почвам след кафето след минути.

# 958
  • София
Оле, аз непрекъснато се чудя кой и за какво ползва тези сушени плодове - при нас има ябълки, ягоди и какво ли още не. Никак не са евтини и аз все ги подминават. Но сега с вашите идеи ще се престраша да тествам вече.

Моята линцер форма бях купила от физическия магазин за сладкарски материали в центъра на София в пресечката на Раковска до Лидл. Дали не беше Цар Самуил улицата, със синя дограма и 2-3 стълбички е магазина. Но я подарих и сега се справям при линцер сладки с подръчни материали.

# 959
  • Под сянката на разлистените кактуси
И аз тази година ще правя линцерите с чашка и капачка. Иначе имам много красиви формички, но са много големи и е по-голяма врътня. Нямам време и ми се иска да станат повече. Ето ги формичките

Общи условия

Активация на акаунт