Чудя се за Коледното пънче на Йоли Bûche de Noël.
Не мога повече да въртя тави с дребнотии. Искам нещо бързо, но все пак коледно. Правих Speculoos бисквитки, Мостачоли, меденките на Джули, линцери и ванилени кравайчета. Всички са разпределени за раздаване, а се появи и още една сбирка, където искам да занеса нещо.
Аз правя почти всяка година пънче по моя си рецепта (тази ще пропусна може би). Става ефектно и е супер бързо и лесно. Класически пандишпанов блат, който още топъл навивам с кърпа, за да добие формата. Кремът е разбъркани на ръка 1 голяма кутия маскарпоне, 2-3 с.л. заквасена сметана и пудра захар на вкус. Развивам блата и мажа с крема, като запазвам и за отвън. Върху крема поръсвам с ягодово сладко и черешки мараскино, и завивам. Режа на около 2/3 рулото по диагонал и залепям малката част към голямата, за да стане пънчето. Отгоре мажа с останалия крем, за да се изравни и заливам с бял или тъмен шоколад според концепцията. Минавам с вилица зашарките и украсявам с червен касис, розмарин и каквото имам в духа на Коледа. На финала ръся с пудра захар. Това цялото упражнение отнема не повече от 40 минути. Ето ги моите пънчета: бяло и кафяво.

Любими са ни! А и това са моите сладки! Само с 25 гр. мазнина и и не твърде сладки - със сурова тръстикова захар и мед.
винаги ме оставяш без думи с вкуснотиите си!