🎭 Traitors: Игра на предатели - сезон 1, тема 8 (06.11 - 13.11) 🎭

• 6 987
  • 166
  •   9
Отговори
# 120
Скрит текст:
Аз лично съм от хората, които позагубиха интерес. Честно казано, нямам ЧАК толкова против да спечелят фикуси и декорации, защото това е често срещано развитие в различните сезони на формата. Играта може да е много неблагодарна и жестока към активно търсещите предатели, така че като зрител, трябва да се примириш с това и да се надяваш, че въпреки този фактор , някои участници все пак ще търсят предатели и ще са склонни да си сложат мишена.
За Владо Николов вече се изтърках да говоря. Не го харесвам, но нямам против стратегията му (ако изобщо може да се нарече така), но той никога няма да си признае, че доста подло си проправи път към финала, като преди това идиотски залъга групата да гласува срещу всеки, който лично го "настъпа". За секунда не вярвам, че искрено е вярвал, че тези хора са предатели, а просто в един момент започна да агитира за изгонването на всеки, който персонално не му допада. Във всеки случай, ако имаше топките да си признае при какви обстоятелства успя да стигне толкова далеч, ще вдигна ръце и ще го приема, но не планувам да си губя времето в преструвки как Владо е превъртял и подчинил играта.

Скрит текст:
Но най-голямото разочарование всъщност беше откровено анемичното изгонване на Оля. Това трябваше да е епичен момент, а аз още не мога да повярвам, че си остана за участниците като някакво регулярно напускане. Каруцата тогава беше изтървана.

Съгласна съм с изключение на това, че ВН едва ли не насила си е командвал групата. Ами не, те сами се поставиха в това положение да бъдат командвани. Що не го изгониха, като са толкова ербап?
Освен това съм сигурна, че ВН гонеше хора точно, защото ги мислеше за предатели поради фактът, че те НЕ му вярваха, че той е праведен. Тино дори лично отиде да му каже, че ще го гласува, защото смята, че е предател. Е, какво точно очакваше от ВН да направи? Да му легне ли? Естествено, че не, аз също не бих му легнала. Доверие за доверие, нищо подло няма в това. Те не вярват, че той е праведен, той не вярва, че те са праведни. Защо да се лъжем, така трябва да се постъпва и е добър урок.

# 121
Харесаха ми "Маските" с АМ и Оля. Много съжалявам, че Оля не е още в играта. Продължавам да мечтая Бачорски да отстрани Владо. Иначе наистина става прекалено предвидимо.

# 122
Аз също харесах Оля. И в играта и в маските.  Жена с изявена индивидуалност, умна, нахъсана, виждаше се че гори в играта, ходовете и бяха аргументирани, беше отворена да следи ситуацията макар и да залиташе понакога . За съжаление нищо подобно не може да се каже за Ана Мария, където освен едно голямо его без покритие нищо друго не видях. А, и арогантност. Айде няма да коментирам новата и визия..

# 123
Честно казано, нямам ЧАК толкова против да спечелят фикуси и декорации, защото това е често срещано развитие в различните сезони на формата. Играта може да е много неблагодарна и жестока към активно търсещите предатели, така че като зрител, трябва да се примириш с това и да се надяваш, че въпреки този фактор , някои участници все пак ще търсят предатели и ще са склонни да си сложат мишена.
Подкрепям с две ръце.
Качвам една снимка, която намерих в реддит, не е спойлер.
Скрит текст:

# 124
ВН гонил хора, защото ги мислел за предатели? Ама, че смешка! Гонеше ги с разни безумни доводи като "разваляш ми комфорта" и "не играеш отборно". Гласува за Георги не защото го мисли за предател, а защото го удари по телевизионния морален кодекс. Да не преиначаваме събитията, че още помним кое как се е случило, а и епизодите си стоят в темата.
Владо Николов никога не е търсил активно предатели и така и не схвана, че ако някой не ти е симпатичен, това не означава, че задължително е предател.

# 125
ВН гонил хора, защото ги мислел за предатели? Ама, че смешка! Гонеше ги с разни безумни доводи като "разваляш ми комфорта" и "не играеш отборно". Гласува за Георги не защото го мисли за предател, а защото го удари по телевизионния морален кодекс. Да не преиначаваме събитията, че още помним кое как се е случило, а и епизодите си стоят в темата.
Владо Николов никога не е търсил активно предатели и така и не схвана, че ако някой не ти е симпатичен, това не означава, че задължително е предател.

Предполагам ти би си задържала човек, който ти разваля комфорта, мислейки те за предател и искащ да те отстрани от играта? Аз - не. Колкото до отборното - това беше, докато се набираше наградния фонд чрез ОТБОРНИ игри. Все пак, ако са отишли не да играят, за да спечелят, а само да си получат някакви хонорари и да се кефят на тихия бял Дунав, то аз не искам да гледам такива хора.

# 126
  • Другата България
Наградният фонд се набира чрез ОТБОРНИ игри през цялото времетраене на формата, а не само докато Владо Николов реши.
Не е за вярване, че сезонът свършва, а има хора, които не са наясно дори с регламента.
След определението на играта на кептън Планет като “титанична“  JoyJoyJoy няма какво друго да ме разсмее повече.
Вероятно казаното снощи в Маските, че е обикалял като хрътка да души кой е взел щит е част от същата “титанична“ игра. Мдааа, предатели е търсил, спор няма.

# 127
Първо, аз бих търсила предатели, вместо да проповядвам някакъв измислен морал. И определено бих следвала пътя на логиката, без значение кой ми е симпатичен и кой не.
И второ, никое риалити не е приятно, лежерно събитие за когото и да е от участниците в него. Целта на играта не е да си живуркаме охолно с аверчета, нито пък да си играем на пионерски лагер край Дунава.

Последна редакция: пн, 10 ное 2025, 11:58 от Дидичка

# 128
А това, което е казал на Коджабашев, е много показателно за играта му. Съгласна съм с АМ, че е манирпулатор. По принцип съм много ОК с това в игри, но той го прави по много неприятен начин, облечен в "морал" - отблъскващо ми е.

# 129
  • Другата България
Какво е казал на Коджабашев?

# 130
Категоричност кой е предател като на Оля и АМ е вредна за играта на праведните. Тунелно мислене и арогантна убеденост в собствените умствени способности. Основният им довод е, че Владо бил против щитовете, за да може като предател на конклав да стреля свободно. Кой предател, колкото и зле да играе, ще се разкрива така явно и шумно? Да не говорим, че АМ щеше да си реже главата и за Ева и Петканов  - на какво отгоре, освен самомнението ѝ, че няма по-проницателна от нея?
Думите на Владо, че Оля му разваля комфорта, може да не са тактични, но са отговор на нейната категорична стрелба по праведен, какъвто той знае за себе си, че е. В неговите очи те двете са като луд с картечница, който стреля по своите. Неговата тактика от последния епизод  да намалява броя на праведните, за да може да. на финала да разобличи Бъчо и Мая, е доста по-смислена. В Маските Оля, която явно не искаше да признае, че Владо е прав, го извъртя, че това било, защото хората около Владо си нямали доверие. Трябвало да си стиснат ръцете и да си обещаят, че няма да станат предатели, ако ги прелъстят и да изгонят Мая и Бачорски още сега. Кой е луд да остави питомното (известните вече предатели), за да гони дивото и да се лута на финал кой от другите е поддал и станал предател?
Въпреки всичко ми се иска сметките на Владо да излязат криви и предателите да обърнат вече предизвестения финал Wink

# 131
Тактиката на Владо съм я гледала вече в чужд формат. И не проработи.
В това предаване параноята е на макс и дори най-незначителната реплика може да обърне колата буквално за минути.

# 132
  • Другата България
Аз разлика между “Тунелно мислене и арогантна убеденост в собствените умствени способности“ /много добре казано, между другото/ на Оля и Анка, и  т.нар. тактика на Владо “да намалява броя на праведните, за да може на финала да разобличи Бъчо и Мая“, не виждам. И едните, и другия са убедени в собствената си правота и категоричност ,и едните, и другия не отстъпват именно защото тунелно гледат и не виждат заобикалящата среда.
Която понякога може да е изненадващо враждебна.
Първите го разбраха, надявам се и “титана“ да го усети.

Категорично съм за победа на предатели аз, дори това да е Бачо, сам самичък, поне ще е заслужено.
Освен ако някак не излезе категорично инфо, че е имал подкрепа и уговорки от преди началото на формата.
Но няма да имам против и Мая да е победител, разбира се.

Последна редакция: пн, 10 ное 2025, 15:46 от Merri_An

# 133
Категоричност кой е предател като на Оля и АМ е вредна за играта на праведните. Тунелно мислене и арогантна убеденост в собствените умствени способности. Основният им довод е, че Владо бил против щитовете, за да може като предател на конклав да стреля свободно. Кой предател, колкото и зле да играе, ще се разкрива така явно и шумно? Да не говорим, че АМ щеше да си реже главата и за Ева и Петканов  - на какво отгоре, освен самомнението ѝ, че няма по-проницателна от нея?
Думите на Владо, че Оля му разваля комфорта, може да не са тактични, но са отговор на нейната категорична стрелба по праведен, какъвто той знае за себе си, че е. В неговите очи те двете са като луд с картечница, който стреля по своите. Неговата тактика от последния епизод  да намалява броя на праведните, за да може да. на финала да разобличи Бъчо и Мая, е доста по-смислена. В Маските Оля, която явно не искаше да признае, че Владо е прав, го извъртя, че това било, защото хората около Владо си нямали доверие. Трябвало да си стиснат ръцете и да си обещаят, че няма да станат предатели, ако ги прелъстят и да изгонят Мая и Бачорски още сега. Кой е луд да остави питомното (известните вече предатели), за да гони дивото и да се лута на финал кой от другите е поддал и станал предател?
Въпреки всичко ми се иска сметките на Владо да излязат криви и предателите да обърнат вече предизвестения финал Wink

Е да, ама нещат. Нещат да го убият и това е. Бъч иска да го убие на финала, за да излезе най-големия герой.
Ако продукцията му подскаже, че е разкрит, ще убие Владо. Ако ли не, ще гледаме Бъч срещу ВН на финал.

# 134
  • София
ВН гонил хора, защото ги мислел за предатели? Ама, че смешка! Гонеше ги с разни безумни доводи като "разваляш ми комфорта" и "не играеш отборно". Гласува за Георги не защото го мисли за предател, а защото го удари по телевизионния морален кодекс. Да не преиначаваме събитията, че още помним кое как се е случило, а и епизодите си стоят в темата. /.../
+ 1
И аз се "самоизтърках", че с някои хора (пишещи) гледаме различни предавания. И, че тук обсъждаме играта - а не живота и националните приноси в него на играещи играта. Както и да е. За следващ сезон се моля участници и коментиращи да познават повече формАта и тънкостите и да не смесват реала с филма.
Снощният обзор гледах внимателно - не, понеже имам някакъв интерес към АМ и Оля (за снощи - даже не като персонажи), а какво казаха: и имаше доста за четене между редовете. Това ми бе най-важното. Прогнозите не са ми хоби, но - примерно - имаше едно изречение в разговора, от което ми идва, че
Скрит текст:
... с ВН ще се случи нещо неочаквано. Само, че питам се, на фона на коя "част" от неговата игра - първата, на стожер на морала и отбора; или втората - на "осъзнаването"? Какво би могло да се случи? - Наистина, да си признае на маса и предаде заветите си (ала не е обезателно пък да му повярват и да го изгонят). Или да бъде вербуван за злодей? Ако искаше да печели сезона - би приел. Но с оглед на заявяваните "принципи", още повече с "проглеждането" за правилната тактика за пред-и-финала, би трябвало да откаже и да бъде убит. Не ми се гадае.
Особено, като си давам сметка, че екип и монтаж държат зрителя в ролята на лапнишаран. Снощи се каза, че масите продължават и по 4 часа. Ние гледаме едни 15-тина минути...
И защо да няма нищо вярно в спекулацията на Оля, че в "националния отбор" край ВН са си нямали доверие до края. В някакъв - дори да е малък - процент на вероятност, това е логично (едно от) обяснение, за случващото се. Особено на фона на липсата им на интелект в трилъра, заменен от параноя - другаде у други.

Към Продукцията! (след еп.N-ти; никого не съветвам, "плашенето" с червеното бутонче на дистанционното е химера - понеже никой и не знае, че "този" реален зрител съществува.)
Все пак знаем обаче, че наши шоупрограми са прекратявани и след 1-ви - ала и след (примерно) 8-и сезон. Справка: Фермата, но и други с временни прекъсвания. Дебютът ви оправдава само донякъде.
Скрит текст:
Целувката на убийството. Какво направихте, защо не развихте елемента от играта? Един от (и) зрелищните, и мн. важни събития - вие го отметнахте само. Стигаме до този етап, случва се, заминал вече. Защо? Или - ако не сте ни показали - какво ни спестихте и пак: Защо? Много дебел ("болднат" Simple Smile) минус ви слагам тук. А, ако не сте развили "златният момент" и за зрители и за участници - още по-дебел ми е минусът.
Сценарий и монтаж. Даже да не се месите (не го вярвам съвсем), още от каста - който вие решихте да открие най-чаканото реалити в БГ ефира - сте на друг минус. Но после... Искате да повярваме, че се случва именно това, което монтажно ни сервирате ли? Ами от тук от там - да, ама не съвсем. Хайде, аз гледам само Маските падат и СаркасТа, ама любопитните следят всичко от всякъде. Там не се спекулира само; излизат отпаднали играчи, споделят по-запознати с "библии и евангелия", защо да се оставяме да ни водите за носа и да вярваме само на вас и "директивите", дето вие ни задавате. Като не пропускаме и предположенията за съглашения и формирани групи по интереси от преди снимането - отново благодарение на каста ви. Монтажът е най-слабият елемент в сезона. От зрителската гледна точка.
Ако и вие сте си мислели, че "доброто" трябва да победи "злото" в този първи сезон - или грешите, или не го реализирате адекватно. За мен пред екрана е важно шоуто, да ми е интересно и да се забавлявам. Който търси национални икони и национални предатели - пренесени от Реката към живота и социума - и обратно - си е за негова сметка. Даже още повече шум и раздумки за вас. Обаче имате 6-7 епизода с единствен злодей, заради когото това все пак е "Игра на предатели", интериорни персонажи в крайностите: луди или неми, а и един с ореол отвън, ала не знаещ какво прави на терена и допълнително объркващ и стопиращ плахите заченки на действия у други нЕкои. И разбира се (връщане към монтажа), вие точно тия нелепици на залухавелите ни поднасяте.
Всъщност, този - горният абзац - малко преди финала, ви е и моя обзор/оценка на свършеното.
С оглед на изгледаното до момента от мен, искам Бъч да спечели сезона. Поне го заслужава най-много.

Последна редакция: пн, 10 ное 2025, 12:39 от EmBrother

Общи условия

Активация на акаунт