Между майка ми и приятеля ми

• 3 204
  • 117
  •   8
Отговори
# 30
Хайде и аз да налея малко в казана.
В моите разбирания е недопустимо зет да повишава тон на тъща! Дори и дамата да е досадна, глуповата (казваш, че третира всички като деца) и дразнеща. За мен е недопустимо.
Втория червен флаг е изказването на свекъра, и мисля, че не е еднократно, защото такъв тип хора нямат спирачки.

Хубаво е, че и двамата имате собствени жилища, още по хубаво е че нямате брак, а най прекрасно че сте на едно мнение относно бебето.
Живейте си живота, не се насилвайте да се събирате със семействата си, защото според мен ще има много нервни за теб ситуации.

# 31
Аз не разбрах авторката била ли е бременна и в кой месец, като свекърът й е коментирал задника. Абсолютен простак.

# 32
Аз не разбрах авторката била ли е бременна и в кой месец, като свекърът й е коментирал задника. Абсолютен простак.
Какво значение има. Аз не мога да си представя какъв човек би се изразил така за снаха.

# 33
Приятелят ти е невъзпитан и неуважителен и към теб и към близките ти! Обратно - ти проявяваш възпитание към неговите роднини. От теб зависи какво ще предприемеш, за да защитиш за в бъдеще близките си от истериите му!
Когато приемаме нови хора в семейството си е ясно, че ще има неразбирателства. Ако уважава теб на първо място, ще уважава и семейството ти. Когато майка ти изразява мнение, нито му го налага, нито от нея зависи как да се случат нещата, за да има такива ексцесии. Жалко, че се отнасяш и ти така с майка си и се сърдиш на нея.
Голям пример на общуване ще дадете на детето си!

# 34
В 8-ми месец, но даже и да е в по-ранен, или изобщо да не е - не е мъжко/джентълменско, да се коментира задник и/или фигура и килограми на една жена! Особено от страна на тъста! Аз не бих го позволил на никого, спрямо жена ми!

# 35
Авторке, говорила ли си с приятеля си, че ти е неприятно от тези отношения в семейството? Че не е красиво свекър ти да те коментира и обижда, и че се чувстваш некомфортно от напрегнатите отношения между майка ти и приятеля ти? Все пак трябва да стигнете до някакъв компромис, или поне вътре във вашето семейство да има ясна позиция от типа „така и така не може“. Иначе детето ви ще расте в токсична среда и ще взима пример от това как някой те обижда, а всички роднини си мълчат, все едно нищо не се случва. Или пък, ако приятелят ти сега толкова свободно може да повиши тон на майка ти, детето в бъдеще може да приеме такъв начин на общуване с вас за нещо нормално - защото децата копират родителите си. Питам без никакъв упрек

# 36
Приятеля ти е пън.
Днес крещи на теб, утре на децата ви.
Такава е градацията.

А за жените, които вдигат скандали и викат на мъжете си нещо да кажеш? Пънки?

Що се отнася до останалото, дори и да приемем следната класика:

"Младите трябва да уважават възрастните"

Това не изключва възрастните да уважават младите. Както се казва, каквито такива. Никой не ви кара да се обичате или целувате. Дръжте се възпитано и културно, съобразявайте се с останалите. Ако искате, като сте 4 очи се бийте, но пред другите ще спазвате поведение. 
Стигне ли се до минаване на границата, това означава, че не сте възрастни. Всеки може да ескалира ситуацията до сериозни последствия.

# 37
Приятеля ти е пън.
Такава е градацията.

Доколкото разбрах авторката е неконфликтна и не вика на никой, по скоро си мълчи.

# 38
Родителите му да идиоти.
Комуникация с тях нулева трябва да имаш авторке.
Въпрос имам.

Като те обиди баща му, той беше ли там и каква му беше реакцията?

# 39
Чак пък такива драми, па простици, па що нямат брак, па чие било жилището … айде няма нужда. Мнооого се пресилва във форума. Винаги. На чужд гръб.
Моят съвет е да се насладиш на бременността си и на този етап да ги оставиш тези неща настрани. Момента да се реагира на свекъра (свекър е, не е тъст) е отминал, моментът за реакция на скандала между майка ти и партньора ти също. Напълно те разбирам как се чувстваш и няма смисъл тука да ти обясняваме неща, за които ние четем, а ти живееш в тях. На твое място бих провела няколко разговора:
На майка си бих казала, че е време да спре да прехвърля работа и отношението си у дома и да спре да възпитава и наставлява възрастни хора. Не всеки търпи това, което в семейството търпим.
На партньора си бих казала, че е време да порасне и да разбере, че може да изслушва чуждото мнение без да се чувства длъжен да го изпълнява или да се съгласява с него.  Че е въпрос на зрялост и достойнство да се държи уважително към майка ми и да не си събира парцалките и да си тръгва всеки път нещо като не му ‘уйдиса.
Че няколко случая до сега съм премълчала на баща му и да не се изненадва, че следващия път ако ме обиди отново ще реагирам, и не само ще реагирам, а очаквам от него да ме защити. Иначе всичко, което е казал на майка ми и е имал като претенции за отношение увисва във въздуха, понеже и аз имам право на същото спрямо неговите родители.
Толкоз. Така сухо и неемоционално ще им го кажа, че няма да подлежи на дискусия и обсъждане.
Ти може сама да избереш момента, но всъщност си го изпуснала и сега е малко напразно.
Що се отнася до бабата дето била сама … не тръгвай да оправяш и не се меси в чужди отношения. За жалост опита ми показва, че усилията накрая може да не се оправдаят и дори да излезеш виновна.
Лека бременност и хич не си слагай на сърцето чуждите глупост, несоъбразителност, нетактичност, избухливост …

# 40
И аз това щях да питам. И после говорихте ли двамата за това, той какво каза? Ако не сте говорили, направи го.
С баща му не бих комуникирала повече, и бих обяснила на приятеля си защо. Ако не ме разбере - много, много лошо.

# 41
Ми то може да е било просто една обидна просташка шега. Много характерно за някои хора да си правят подобни “шеги” и точно както тя знае и търпи майка си да наставлява така и той знае и търпи на баща си нелепите глупости. Гарантирано свекъра ще каже, че той винаги така си говори и това е било майтап.
За това се реагира на момента и се дава ясно да се разбере, че не е смешно и забавно и да си мери приказките.
Да, ако партньорът си е замълчал е било тъпо, но пък всеки трябва да умее да се защитава сам и не му е нужен защитник. Дори на жена пред свекъра ѝ.

# 42
Приятеля ти е пън.
Такава е градацията.

Доколкото разбрах авторката е неконфликтна и не вика на никой, по скоро си мълчи.

Не сте разбрала кое за какво е.

# 43
Скрит текст:
Приятеля ти е пън.
Такава е градацията.

Не сте разбрала кое за какво е.
Придържам се към темата тук. Няма жена скандалджийка която вика на мъжа си.

# 44
Родителите му да идиоти.
Комуникация с тях нулева трябва да имаш авторке.
Въпрос имам.

Е, как да реагира? Никак! Той е свикнал, да не мислите, че е за първи път. То това му е обичайното поведение на "бащата". По-скоро "приятелят" се е изненадал неприятно, че в семейството на момичето цари уважение и толерантност. Уплашил се е, че и от него ще се изисква смирение и се е скарал с майката. Тя жената може и наистина да е досадна и да има професионално изкривяване, но това може да се оправи с изясняване на граници, ако се налага. И то не е работа на зетя да се разправя и копира баща си. Момичето, за да избяга от опеката на мама се е нахендрило на простако-скандалджии, които си избиват комплексите. Абсолютно клише.

Общи условия

Активация на акаунт