УРЕД ЗА ЯДКОВО МЛЯКО ROHNSON R-5901

• 263
  • 5
  •   1
Отговори
УРЕД ЗА ЯДКОВО МЛЯКО ROHNSON R-5901. Имате ли наблюдение? Струва ли си? Опитвала съм вкъщи по различни начини и с различни уреди, но резултатът е рядко и разредено мляко. Готовите ядкови млека ми харесват, но не и цената им. Вие как го правите?

# 1
Пробвах преди време да правя ядково мляко, когато излязоха на мода. Доста добре се получи.
Без уреди, само с парче тензух и две ръчички. Simple Smile

# 2
Взимай млека собствена марка. На Лидл и Кауфланд са на цената на краве мляко. За машината не мога дам мнение, не съм ползвала.

# 3
Пробвах преди време да правя ядково мляко, когато излязоха на мода. Доста добре се получи.
Без уреди, само с парче тензух и две ръчички. Simple Smile
Ще споделите ли метода?

# 4
Ами, правих го по някаква рецепта, намерена в нета. Съжалявам, но не съм я запазила. Проверих обаче, рецепти има много в Гугъл. Например
Технологията е много проста. Ядките се накисват във вода – има таблици кой вид ядки колко часа трябва да престои. После се отцеждат и изплакват с течаща вода.
Слагат се в блендер, като на чаша ядки се добавят 3 или 4 чаши вода, и се смилат.
После получената каша се прецежда през тензух и гъстата част се изстисква хубаво. Колкото по-добре се изстиска, толкова по-плътно мляко ще се получи. Това е.
Сухото вещество не се изхвърля, защото може да се използва в сладкиши, сладоледи и др.

Аз прясно мляко не обичам и не пия, но тогава пробвах от любопитство.

# 5
Може и преса, вместо машина - например Vegan Milker - на принципа на тензуха, само че малко по-лесно и по-чисто. Иначе си е същото - накисвате, блендирате, прецеждате през пресата.
За купените са ви казали - купувайте например k-classic, което е 2.79 за литър, вместо Алпро за 8лв за литър. Вкусни са и с хубав състав, така че не виждам смисъл да давам тройна цена.
А дали става воднисто зависи колко вода слагате - по-добре с по-малко вода, винаги може да се разреди, ако стане гъсто.

Общи условия

Активация на акаунт