Аборт 10 г.с.

• 938
  • 23
  •   3
Отговори
Здравейте!

Вчера разбрах, че съм бременна, около 10 г.с. + 1-2 дни, не съм имала закъснения или прекъсване на цикъла, както и симптоми, затова научавам толкова късно. Бащата не желае да задържа детето(дори не иска да плати част от аборта), и аз самата не се чувствам психически, емоционално и финансово готова да се грижа за дете. Има ли жени, които са правили аборт по желание на такъв късен етап? Как мина? Лекарката, която ме прегледа страшно много ме наплаши, че никой не би се съгласил да го махне, а тя самата ми иска 650 лв. Споделям тук във форума, защото за първи път се чувствам толкова сама и изплашена, и имам нужда да поговоря с някого. Благодаря!

# 1
  • Paris, France
С какво точно те наплаши? Как така никой няма да иска, а правят и много по-късни аборти по медицински причини, примерно.

Иди при джипито и си поискай направление за аборт и иди още в понеделник или вторник, защото нямаш време.

Бащата го разкарай, щом и част от аборта не ще да плати!

# 2
Не би трябвало да бъде проблем да прекъснеш бременността. Законът казва до 12 г.с.
Иди при друг специалист.

На колко си години? В голям град ли живееш?
Първа бременност ли ти е? Имаш ли други аборти?

# 3
На 31 съм и имам едно дете, родено нормално. Нямам други аборти. Аз и казах, че по закон имам право, но тя започна да се подсмихва, че не знае кой би се съгласил, било много рисковано. В понеделник имам час в държавна болница, казаха ми да направя изследвания и да се приготвя за оставане в болница. Надявам се, че всичко ще мине добре.

# 4
Не   ѝ се връзвай. Иди при личния лекар или при друг да те насочи. Ако си имала цикъл през цялото време може да има медицински причини за аборта и да е по касата.
Смени лекаря!
Пожелавам ти лека манипулация. Съжалявам, че преминаваш през това. И го разкарай този мъж. Неговото удоволствие ти струва скъпо психически и физически.

Последна редакция: сб, 08 ное 2025, 19:01 от metal.vixen

# 5
  • София
'Лекарката" вероятно ще се опита да изпроси повече пари. Наговорила ти е лъжи. Както и по-рано ти написаха: по закон можеш да направиш аборт до 12-та седмица.
Наистина я смени и повече не се занимавай с нея.

# 6
A бремеността сигурна ли е при положение, че лекарката се е държала отвратително?

# 7
Да, потвърди я още един лекар (веднага отидох на второ мнение). Въпросният също каза, че е рисковано за мен, по-добре било да родя, а ако се страхувам от раждането, щял да ми направи секцио. Сестрата в кабинета коментира, че плода вече имал втвърдени кости. Не съм плакала толкова през живота ми, толкова смачкана ме накараха да се чувствам, затова и прецених, че е най-добре да отида в държавна болница и се надявам да не срещна същото отношение.

# 8
На 31 съм и имам едно дете, родено нормално. Нямам други аборти. Аз и казах, че по закон имам право, но тя започна да се подсмихва, че не знае кой би се съгласил, било много рисковано. В понеделник имам час в държавна болница, казаха ми да направя изследвания и да се приготвя за оставане в болница. Надявам се, че всичко ще мине добре.

Глупости, тази докторка е решила да изкара лесни пари.
Законът позволява и имате още 2 седмици.
Преосмислете много дълбоко отношенията си с този човек -мъжът, който отказва да поеме отговорност, отказва да помогне финансово дори, а за емоционалон даже да не говорим. Не си струва!

# 9
Какво прави абортът рискован за теб? Какво са последствията, от които се опасяват лекарите?

Има ли риск за живота ти или пък никога повече.да не можеш да заченеш?

Каква е диагнозата? Каква е причината да си имала цикъл през тези почти три месеца?

# 10
Не казаха абсолютно нищо за цикъла ми, при първата лекарка прегледа беше буквално 1 минута - измери плода и отиде да си пише нещо, дори не ми издаде амбулаторен лист, даде само снимка. За тях е рисковано, защото съм в 10-та г.с. и вече е голямо, втория лекар започна да мърмори как щяло да расте събота и неделя. И двамата искат по около 600 лв. При лекарката е 650 лв, като аз трябва да платя и за анестезиолог в болницата. За първи път преминавам през подобно нещо и нямам идея дали това е нормална практика.

# 11
Голямо в 10 г.с…. Айде, стига, голямо е колкото гущерче. Аборти по медицински показания се правят и по-късно, то реално ФМ и биохимичния скрийнинг се правят около 12 г.с. и ако излезе някакво генетично увреждане се маха и по-късно дори…
Направо не мога да повярвам какво е това отношение. Това си е твоя живот, твоето тяло, ти си знаеш най-добре какво ти е и как ти е… За мен по-добре аборт от нещастна майка с нещастни деца и някакъв льольо, който даже не поема отговорност.
Разбирам, че ти е трудно и болезнено, но се опитай да се абстрахираш от въпросните “лекари”. Решението ти е правилно. За коментарите, че те е страх от раждането и затова дай да ти направят секцио… Просто съм без думи! Ни бременността е страшна, ни раждането, страшно е да отглеждаш дете без подкрепа. Не че е невъзможно, но е безкрайно трудно и източващо, а ти вече имаш дете, на което да даваш цялата си любов, грижа и подкрепа.
Ако това се случи на мен - 100% бих направила същия избор.
Стискам палци всичко да мине наред другата седмица.

# 12
  • Melmak
Здравей! Много съжалявам, че минаваш през това. Съветвам те да намериш нов лекар и да не се влияеш от тези. Имаш още малко време до 12 г.с, побързай.
Вероятно лекарите искат да те разубедят, за да родиш. Правила съм аборт преди повече от 10 г, бях млада, без работа, без възможности и пак ме разубеждаваха.

# 13
Здравей,
Със сигурност лекарите те плащат , за да вземат повече пари от теб, за жалост.
Правила съм аборт в 10та седмица по медицински причини ( спрял сърцечна дейност) и то медикаментозен. Видях с очите си плодния сак и плода в него. Изобщо не е така голям плода, колкото го изкарват .
Успех и дано попаднеш на нормален и човечен доктор!

# 14
Благодаря за подкрепата!
С бащата се скарахме вчера, след като му казах, че не иска да поеме отговорност - не знаел как, пита ме какво се очаквало от него в подобен момент и се обижда, че не го смятам за мъж. Явно вината е в мен, нямам идея как трябва да реагира мъжът в подобна ситуация, но най-малкото да не обвинява изцяло другия за случилото се.

Общи условия

Активация на акаунт