Как да постъпя дайте съвет

• 1 640
  • 61
  •   9
Отговори
Привет на всички! Ще се възползвам от анонимността за да си излея цялата мъка ,която имам в себе си… Може би не всеки ще има търпението да го прочете до края ,но все пак ще се радвам ако има такива ,които да се пробват да вникнат в ситуацията и да дадат съвет. С мъжът ми сме женени от почти 8 години имаме две дечица едното е на 5 и имаме бебче на 6месеца. Много се обичахме и като всяко едно семейство има и възходи и падения и караници и сдобряваници ,но винаги е имало както любов така и прошка. Последната една година и най-вече от както родих второто ни детенце нещата въобще не вървят на добре никак даже. Мъжът ми се промени ужасно много дори на моменти не мога да го позная. Той винаги е бил избухлив , прекалено нервен на моменти ,но след всички битовизми на мен вече ми идва в повече… Въобще не ми помага в нищо! Казвам вече ,защото преди не беше така с първото дете ми помагаше за всичко. Той знае да отиде на работа да се прибере да се наяде и да си почива без да си помръдне пръста за нищо. За децата съм изцяло аз , за домът съм пак аз като цяло за всичко съм АЗ а той ходи на работа. Все по груб и все по-вулгарен език спрямо мен към децата също е избухлив. И заради всичкото това смея да твърдя ,че наистина вече не изпитвам нищо към него… Но въпреки това заради децата все го търпя. Знаете ,че когато жена не изпитва чувства към един мъж няма и сексуално привличане. Избягвам да правя каквото и да е било с него ,защото в ушите ми зънтят обидите му ,обвиненията му към мен как за всичко съм виновна аз, постъпките му спрямо дадени ситуации. Чувала съм какво ли не от него как ме е мразел , не могъл да ме понася ,как съжалявал ,че аз съм майка на децата му (а в този момент бях бременна в 7ми месец ,когато ми го е казал това) Ужасните епитети по мой адрес… Все си казвам ,че ще мине ,че е някакъв период ,но вече губя надежда! Веднъж му обясних какво чувствам и ,че въпреки това ,че не изпитвам нищо към него бих желала да остана със него заради децата ,защото дъщеря ми е силно привързана към него и просто го помолих да съжителстваме нормално. Когато се опитвам да говоря с него за това той казва ,че вината е в мен ,защото нямаме интимна близост това го е изнервяло и тем подобни. И той бил огледало на това ,което съм била аз…. Аз много пъти съм се замисляла дали наистина вината не е в мен дали аз нещо не правя като хората ,но като се замисля над всичко наистина не виждам вина в себе си. Ще разкажа няколко случки най-скорошните за да сдобиете представа…. Изкъпала съм децата всичко живо спи включително и той разчиствам каквото имам да свърша си го свършвам и отивам в банята към 22-23ч и докато се къпя той идва и блъска по вратата като ненормален ,защото бебето се е разревало как не могъл да го успокои как може аз да седя в банята толкова дълго време и то едно крещене буди и другото дете почва един хубав скандал. Втора случка бебето заспа и аз отивах към тоалетната ,но преди това се заговорихме ,че на същия ден малкият беше много кисел как мрънкал и плачел без причина и той ми казва цитирам ,, Еми такива са ти си ги правиш такива да са като теб ще станат същите като теб развалитети’’ трета случка- както гледахме филм дъщеря ми се разплака за нещо незначително и той както си беше спокоен изведнъж превключи и почна да и крещи мен това ме влуди и ми се идваше направо да го изхвърля навън! Ето тези неща ме отвратиха от него действията му ,бездействията му ,арогантността му ,обидите и купищата вина ,която ми изсипва на главата за всичко! Искам да го напусна наистина просто не виждам как ще продължава тази агония ,но не знам как ще се получи…. Веднъж се бяхме разделили за седмица дъщеря ми урева света… Изкарваше душата ми с памук тати та тати та тати…. Не знам какво да направя наистина от една стана се притеснявам да остана сама от финансова гледна точка от друга страна вече от все сърце искам да живея СПОКОЙНО да ги нямам тези разправии на главата си и главоболия. С него диалог не може да се води ,когато се опитам на момента става монолог и той бълва ли бълва помия за щяло и нещяло…. Много ама много неща са се случвали ,които не мога да ги разкажа всичките и не са само битовизми има и съвсем други ред флагове! Въпреки всичко това бях съгласна да живея с човек ,когото не обичам и да правя всичко това ,което трябва да прави една жена за мъжа си в името на децата ,но си давам сметка ,че живота си тече и не искам детето ми цял живот да гледа нашите караници и кавги… 2 дена сме добре всичко е цветя и рози и на третия ден е ужас…. И всеки ден едно и също………. Не знам какво да разкажа повече ако имате въпроси питайте ще се опитам да отговоря за да стане по-ясно! Благодаря ви предварително за разбирането

# 1
Няма смисъл да оставаш в този ад. Това е насилие - емоционално и психическо, може да стигне и до физическо.
Той иска да се разделите, но иска ти да кажеш край. Това е малодушие. Мисля, че има друга жена, но това няма значение.
И за децата е зле, голямото е на 5 г. и разбира. Децата имат нужда от спокойна майка.
За това как да го обясниш на дъщеря си, потърси мнение на детски психолог.
Кураж и Успех!

# 2
Изчетох всичко и незнам какво да кажа...
От една страна са децата и финансовата зависимист, от другата - кофтия психоклимат.
Първото дете зависимо от бащата, второто - много малко още.
Твоя хубавец само крещи и обижда или и побийва?
Сигурно в отговора на този въпрос е разковничето.
Ако посяга - изчезвай.
Ако само крещи и обижда - започвай да се стягаш и настройваш към изнасяне.
Направи си хубаво сметката - финанси, дом, помощ за децата.
Дали ще се навие за семейна терапия? Да опитате да спасите семейството.
Дали не е завъртял някоя любовница и за това да се държи така?
След като казваш, че се е променил след второто дете да не би да не го е искал или да има съмнения, че не е негово?
Оф, от десет кладенеца вода ще донесем, белким намерим обяснение и оправдание за психопатиите на някакъв недорасляк дето му е станало тежко след 8 год. брак...

# 3
И защо забременя с второто?

Сега ще се мъчиш. Ще те мачка още 1-2 години докато малкото тръгне на ясла и си смазана и подадеш молба за развод.
После ще ти е трудно, особено ако професията ти не е добре платена.
След 10 -тина години нещата ще са по добре.

# 4
, Еми такива са ти си ги правиш такива да са като теб ще станат същите като теб развалитети’’

Казваш, че си с него само заради децата. Но ако това е отношението му, ами той нито теб, нито тях обича. Децата ти нямат нужда от такъв баща. Започвай да си планираш изхода от тази връзка, мъчиш се излишно.

Последна редакция: нд, 09 ное 2025, 15:46 от Tessaria

# 5
Имаш ли подкрепа от родители?
Изгони го.

# 6
Омръзна ми от хора, които мислят, че е по-добре да стоят с неподходящ човек, само заради децата. Това е мъчение и за Вас, и за тях. Много грешно разсъждавате.

# 7
  • София
Вие вече сте стигнали до етапа да се мразите. Не виждам изход, освен да се разделите. Най-добре ще е и за теб, и за децата. Само си помисли за дъщеря си - нейният пример и идеал за мъж, подсъзнателно вкоренен, е баща ѝ. Ще порасне с грешна представа, че е нормално мъжът да се държи с жена си, все едно не му е жена, а някакво животно, на което си изкарва яда. Синът ти ще му подражава в много отношения. Изобщо децата се възпитават с личен пример. Щом вече нямаш чувства към него, подготви си план да го напуснеш. Ако трябва и месеци да отнеме, за да спестиш пари и да си намериш квартира, но си действай по това.

# 8
Не правите услуга нито на себе си, нито на децата си, че стоите с такъв човек.
Ако имате възможност или поне подкрепа от близки, напуснете го. Децата ще свикнат, не е краят на света, нито ще са първите, нито последните деца на разделени родители. Много по-добре е да имат спокойна майка и нормална обстановка за живот, от колкото този ад който описвате.

# 9
  • София
Любовница му трябва на човека и всичко ще се оправи . Ще е мил и спокоен .Не знам защо не могат да го разберат жените това

# 10
То така, но ако няма пари, коя ще му върже? С две деца е все пак.

# 11
След любовница нещата вкъщи обичайно се влошават още повече.

Щом сте стигнали дотам да се мразите чак толкова и той откровено да ви тормози, раздялата е неизбежна. В твоите ръце е кога - колко нерви имаш за хабене. Не те ли е страх, че може да се разболееш от този ужас? Това те яде отвътре всеки ден - не си струва.
Моля те, не се крий зад невинното дете, че то плачело за баща си, а ти заради него си се върнала. И аз се разделих с 3 деца, едното на същата възраст. Децата като им се обясни, че татко им си е жив и здрав и ще си го виждат, но не вкъщи, доста бързо схващат ситуацията. Ти си тази, която е отговорна за децата си и тяхната безопасност. Те са малки и не могат да преценяват. Успех!

# 12
  • sofia
Любовница му трябва на човека и всичко ще се оправи . Ще е мил и спокоен .Не знам защо не могат да го разберат жените това
Колко много женени си търсят любовница или нещо странично....идея си нямах. Ама то трудно се намира, не е толкова лесно.
Иначе по казуса - раздяла, то е ясно. Ако нямаш подкрепа и физическа помощ от родители, трябва много добре да си направиш план за действие за изнасяне с две деца, едното от които под годинка.

# 13
Този или е пълен кретен и простак, или след раждането на второто дете е завъдил любовница и сравнява двете жени, естествено, в полза на любовницата. Ти може да си всякаква, но си се нагърбила със всичко вкъщи. Той как вижда своята роля? Участва ли по някакъв начин в живота на семейството, прави ли нещо за вас, за възпитанието на голямото дете? Или само изисква?
Авторке, от мен да го знаеш - не може да искаш той да стане такъв, какъвто не е. Положението ви върви към нетърпимо. Помисли как да си организираш живота без него. Ще е трудно с малкото бебе, но не е невъзможно. Така или иначе, той си подготвя почвата за раздяла, ама иска ти да си виновна.

# 14
Този е усетил, че сега е моментът да те подчини, с две малки деца къде ще ходиш. Винаги е бил такъв, но е имало някви спирачки, не те е усещал толкова зависима.
Никъде не се изнасяй на прага на зимата с бебе. Не разговаряй повече с него, храниш му агресията, дистанцирай се. Вечер се занимавай с децата и му покажи, че нямаш нужда нито да си говорите, нито да поглежда децата и без това не го прави. Кратки команди сутрин, дай пари за…., плати еди какво си, врътваш се и влизаш при децата, точка.
Такива са страхливци от някой, нещо, ти си го познаваш, заплаши го, без да ти пука. Поне да отраснат децата, после животът сам ще ти подскаже как да действаш.

Общи условия

Активация на акаунт