Плюсове и минуси на кварталите в София - тема 19

• 12 291
  • 275
  •   3
Отговори
# 210
  • София
Е, дали старите бараки, зарязаната бивша промишлена зона и храсталаци, обичайно обитавани от всякакви видове клошари и бездомници е по-добре от нов проект? Аз не съм на същото мнение.

# 211
  • София
Много е специфично мястото. Аз не мога да си представя откъде би имало нормален достъп за автомобили дори.
Иначе съм съгласен, че тези изоставени пространства се нуждаят от инвестиции.

# 212
  • Сф
Тази ваша позната да си зададе въпросите писмено до Столична.

# 213
Донякъде съм съгласен, Azzy. Макар на това място да има някакви оградени площи, които се охраняват. Ако и да е имало бездомни хора, то пребиваването им там е доста сложно от известно време. Колежката ми не е засичала хора, които да оприличи на бездомници/клошари или такива да ровят в кофите, с изключение на някое и друго циганче, но рядко. 
Нека правят нещо, ама не да изкорубят гората както в момента работели, после да си изкарат разрешенията със задна дата, и да кажат - Оо, ето бе, засадихме 20 дървета. А те отрязали 100-150(30-40-50 годишни) за да направят това. Да не говорим, че ще е затворен комплекс.
RebelHeart ,ще им направят път разбира се, ти съмняваш ли се? Накъдето и да решат, има булеварди в близост. Колко му е да се изоре всичко, че да им се направи такъв. Вероятно и "близнакът" на "Борис III" оттам ще минава. Където живее колежката е пълна кочина улицата. А кофите за боклук каква красота са... Ма няма пари. 🙂
PureLove, няма да подава нищо. Те са я излъгали навсякъде, където се е обаждала да пита. Точно тия в Столична и район Красно село. Не били знаели. За какво да се унижава да пише? То няма и да ѝ отговорят. Свършило е вече.
Поредният проект, който си е разигран на тъмно, без никой да знае нещо. Да му мислят тия, които живеят в новопостроените ей сега блокове. Нека им се вдига шум и да видят какво е. Щом не ги интересува, сега ще видят за какво са плащали хиляди евро за кв.м. Да живеят на тихо и спокойно, далеч от път и до гора...

# 214
Чак пък да се унижава като заведе сигнал или питане до някоя институция... Ако се интересува, ще го направи, нищо унизително или недостойно няма.

# 215
Тя сама ми го каза - "Няма да се унижавам"! Излъгали са я достатъчно, няма смисъл за нея. Според вас като пита, какво ще се промени? Ще разбере колко блока ще има, кога се очаква да почне да се строи и кога ще приключат? Тя искаше да опази дърветата. Повече от очевидно е че никой не следи колко и какви дървета вече са унищожени и колко още ще бъдат съсипани. Самият факт, че само тя от толкова стотици хора, които живеят на това място е питала и изобщо забелязва, е показателен. Напълно я подкрепям. Ако бях на нейно място, щях да направя същото.

# 216
Може да подаде сигнал/питане към столична община, направление екология и РИОСВ -София. Дърветата не могат да се отрежат без разрешително.
Също ако желае, може да се свърже с Тома Белев, който консултира безплатно и ще и помогне.
Не трябва все да сме примирени Simple Smile

# 217
Няма как да знаете колко от "стотиците хора, които живеят на това място" се интересуват или са подали сигнали. А на тези със сигналите вероятно и са им отговорили.

# 218
Ами вашата “колежка” тогава да не се оплаква.
Има възможности да се пускат сигнали директно. Какво значи да ходи да пита, че тя може да попадне на чистачката или охранителя, естествено че няма как да й отговорят. В call.sofia може да пусне сигнала и да избере от падащо меню “зелена система” и сигнала ще си отиде точно където трябва.

# 219
За пореден път ще кажа - от Столична са я излъгали! Преди време, когато са започнали да строят новите блокове там, не са имали никакви разрешения да режат дърветата, които са пречели. Това тя ми е казвала, после са ги изкарали. Хора от съседния блок са ходили. Знаете ли какво им е казал тогавашният кмет на район Красно село - "Частният интерес е над обществения"! Той е инвеститор, а вие просто живеете там".
Това дава ли ви представа колко са помогнали от отдел екология на район Красно село и този на голямата община?
Ами нека са подавали EmmaT. Тя е говорила със съседите си. Никой не е взел отношение. Включително и от съседния блок, от който се вижда по-добре.
И да колежка ми е second. Без кавички. 🙂
Жената не се е оплаквала. Искаше да разбере какво ще се случва. Дали ще подаде сигнал през тази платформа, тя си знае.

Последна редакция: чт, 27 ное 2025, 12:45 от Фрагтрек

# 220

Ето така! Казали рекли не важи.

# 221
Пратил съм ѝ всичко. Ако реши, нека подава. 🙂
Кой и как ще обследва тази територия в дерето долу и ще установи дали дърветата са били болни/стари/опасни, както може да му кажат изпълнителите, които са ги отрязали и изнесли, е друг въпрос. Има всичката налична информация, която получих тук. Факт е, че се работи поне от две седмици по нейни думи. Другото...може да е обект на споровете ни до безкрай.

# 222
Колежката търси да се намира на приказка. Ако ѝ беше важно, редът за подаване на сигнал е ясен, не е "ходила и питала".

# 223
Ама разбира се че не е. 🙂 Тя е така си плямпа, че да имаме приказка ...
Ако може... да не обиждате, без да познавате човека. Става ли?  🙂

# 224
Обясняваме въз основа на подадената от колегата на колежката информация. Не е същото като да обиждаме.
Пак да кажа - ако на колежката ѝ е важно, да пусне сигнал по каналния ред, да не губи енергия в обяснения как едно време неясно кой ѝ казал неформално неясно какво. След като получи отговор, ако има разминаване между официалната информация от отдел "Екология" и реалността, вече е друго. Но дотогава всичко е "тя казва, че някога някой нещо ѝ отговорил, но не разбрала какво точно".

Общи условия

Активация на акаунт