Родителски права при бащата, възможно ли е?

• 1 533
  • 54
  •   6
Отговори
# 45
Toзи човек не го слуша нещо главата. Мнението му е в двете крайности- или аборт, или ще ти взима детето. Сега ти упражнява психически тормоз, но дали няма да превърти съвсем. И с този характер с психични девиации ти цял живот ще го търпиш. Той си е и измамник и мързел, след като не работи 5 години. Или яде на готово, или се занимава с не толкова законни дейности. Но той ще изяде готовите имоти, след това- нъцки. Дори за издръжка няма да можеш да разчиташ, само мизерии.Не знам как не си ги прозряла навреме тези факти. Явно е бил неустоим.

# 46
Това с припознаването и аз не знам как да постъпя.
Една част от адвокатите с които съм се съветвала казват да му разреша припознаване, тъй като той най-вероятно ще предяви иск и ще го спечели в съда/за бащинството/, а и той от самото начало ме заплашва, че ще иска ДНК тест.
Другият вариант е да го оставя са се бръкне в джоба и сам да се доказва. Надявам се това да струва сума пари, за да може поне малко да се поохарчи. А след това ще му трябват и средства да купува съда все пак Simple Smile
Скоро бях на фетална, а той идва с мен и не се бръкна и за една стотинка, както и за нито един преглед дотук, даже ме упреква защо съм давала тези пари, след като не знам на кой си жената не е платила нищо допълнително…

# 47
  • Пловдив
Ако го оставиш "сам да се доказва", може да се откаже, но ако не се откаже, ти ще трябва да понесеш разноските му по делото. Няма еднозначен отговор кое е по-добре. Тук повечето май са убедени, че ще се откаже, но пълна сигурност никога няма.
Ако можеш евентуално, не сигурно, да понесеш няколкостотин лева, не знам как вървят сега, разноски по делото за експертизи + около 1200 адвокатско възнаграждение по една наредба с "ориентири" (бяха минимуми), остави го да се доказва. Като ориентир ги давам изобщо разноските, може да са по-малко или повече, но някъде там.
Повече от пари за деловодни разноски не може да изгубиш, ако оспориш припознаването и го поставиш в положение "да се доказва". Може да "спечелиш", ако се откаже.

Цитат
А след това ще му трябват и средства да купува съда все пак
Как става това?

Последна редакция: пн, 10 ное 2025, 12:01 от Магдена

# 48
Цитирам го- “лесно, когато познаваш правилните хора”, “то в България е така”, “мръсния кеш отваря кутията на Пандора” и още, и още.
Магдена, ти явно си в системата, да те питам, ако имам съмнение, че може да е купил състава, аз мога ли да поискам смяна?

# 49
  • Пловдив
Цитат
...ако имам съмнение, че може да е купил състава, аз мога ли да поискам смяна?
Можеш, отвод се нарича, трябва да е преди приключването на заседанията обаче. Най-вероятната реакция, струва ми се, е смях наум и облекчение, че с тия идиоти вече няма нужда аз (отведеният съдия) да се разправям.
Още съм в системата. Както ти каза Аида, заплатите ни са добри, публична информация е, никой не би ги рискувал заради един келеш (колко ще даде, за да си струва рискът?) и което е по-важно, районният съд е първа инстанция, на втората са трима с по-високи заплати, трябва да подкупи и тримата или да осъществи връзки и с тримата, или да ги притисне и тримата. Не непременно тримата, но поне двама. Wink
Един колега, бивш разследващ, разправяше как разследвал телефонна измама - на чичката му казали, че парите са за подкуп. "Е, ти що изобщо ги даде?" - "Нали знаете, че в България е така". На такива, за които "е така", малко им е да ги измамят.

Последна редакция: пн, 10 ное 2025, 12:23 от Магдена

# 50
  • Melmak
Ивелина, наистина не мисли това с купуването. Сигурно историята знае и такива случаи за граждански дела, но все пак състав не се купува така лесно. Водила съм 5 дела, граждански, с огромна злоба от ответната страна, с която спрях всякаква пряка комуникация. Не успя да подкупи съд.

# 51
  • София
Аз точно това си мислех. За да си сложат главата в торбата  няма да искат 5 лв, а  доста повече. И то за някакъв безработен мухльо. Да, за политик или стабилен бизнесмен биха рискували. Освен парите. Щото не са само те. Та...
И пак да попитам... Какво точно ще го прави това новородено? Нещо, да е хермафродит и да има кърма...

Последна редакция: пн, 10 ное 2025, 13:30 от Светулчица

# 52
Блокирай го. Пиши детето с баща неизвестен.
Иначе ще можеш да излезеш от страната с детето като стане на 18 г. Ще си спестиш тормоз и още куп други ограничения.

# 53
  • Paris, France
Това с припознаването и аз не знам как да постъпя.
Една част от адвокатите с които съм се съветвала казват да му разреша припознаване, тъй като той най-вероятно ще предяви иск и ще го спечели в съда/за бащинството/, а и той от самото начало ме заплашва, че ще иска ДНК тест.
Другият вариант е да го оставя са се бръкне в джоба и сам да се доказва. Надявам се това да струва сума пари, за да може поне малко да се поохарчи. А след това ще му трябват и средства да купува съда все пак Simple Smile
Скоро бях на фетална, а той идва с мен и не се бръкна и за една стотинка, както и за нито един преглед дотук, даже ме упреква защо съм давала тези пари, след като не знам на кой си жената не е платила нищо допълнително…
Аз бих го оставила да предяви иск в съда. Мисля, че има вариант да се съгласиш да го признае и без ДНК тест и така да спестиш парите за теста, които ще изискат от тебе когато тестът докаже, че % общи гени е съвместим с бащинство.

Ако те притиска и те заплаши със съдебни разходи му казваш, че мъжът на не знам коя си ги платил без да църка.

Междувременно можеш и ти да го тормозиш психически. Може да му кажеш, че си решила да дадеш бебето за осиновяване в САЩ (Гърция, Холандия или която държава ти дойде наум), та поне да изкараш някой лев за нови сандали за лятото, а и да избиеш парите за феталната морфология. Приятелка каза на нейния хубостник, че отива да роди бебето в Испания, където сенегалски (пакистански, афганистански) нелегал вече е готов да го признае за да си оправи престоя и да получи документи по член 8. Добави, че даже бил готов да изпрати бебето в колет до собствената му държава, където беззъбата му прабаба да го гледа в колибата на село, а тя да може да си излиза по дискотеки. Колкото са по-цинични историите, толкова по-добре за него.

Можеш да обсъждаш и наследствено право и колко прекрасно ще е бебето да наследи скоро имотите му и да си живеете щастливо в тях. Поне да зарадва детето.

Ще е добре да го изръчкаш да си направи застраховка живот в твоя полза, та евентуално да те зарадва. Това продавач на застраховки го казал на майка ми преди 60 години. 🌞
С такива като него трябва да си вербално студена и цинична до грубост и тогава се кротват.

... Какво точно ще го прави това новородено? Нещо, да е хермафродит и да има кърма...
Адаптирани мляко и биберон, както правят прясно овдовели мъже, осиновители, приемни семейства, в болницата ако майката не е добре.

# 54

И пак да попитам... Какво точно ще го прави това новородено? Нещо, да е хермафродит и да има кърма...

Ще му наеме бавачка, щото то моето дете нямало нужда от мен, а и аз /случвало се/ можело да се спомина, раждайки го, той имал вариант за всичко.
Е, какви големи хора били израствали на адаптирано мляко, защо му е моята кърма?
Тоя памперс бързо-бързо да съм го махала, че той памперси няма да сменя, а ще поиска детето веднага като го отбия.
Под диктовка ме кара да казвам, че ще се откажа от нероденото ми дете пред нотариус!!! Това ден-два след като видях двете черти…  Живот съм си живяла с него, а?
И за съжаление нямам нито едно звуково доказателство за всички гаври, защото и това ме беше страх! Точно 2-3 дни преди да разбера, че съм бременна счупи стъклото на вратата с мен, защото ме хвана да го записвам, докато ме обижда.

Общи условия

Активация на акаунт