Енгин Акюрек. Нови и стари проекти – Тема 442

• 3 789
  • 94
  •   2
Отговори
# 90
Да дадат сценария нашето момче да го пише. На него му се отдава много добре!

Именно, май трябва да зареже дизитата и да се заеме със сценарии за филми обаче.

# 91
  • Пловдив

И Енгин напомня за тази вечер...

# 92
  • Варна
Привет вечерен Smirk
Изгледах го с превода, страхотна е серията !!
Пак ще си пусна няколко от сцените, даже доста Satisfied
Наслада за всички сетива. Леле как играят всички, голям грях
ще имат продуцентите, ако наистина го спрат по-рано Scream
Не знам защо махнаха режисьора, ако пък и сценаристите ги няма Imp
Не виждам никъде пукнатини, и режисура, и сценарий, да не говоря за
актьорската игра Sparkling Heart са супер добри !
Енгин игра като змей, Белчим ми скри шапката в последната
й сцена, двете момчета Ийт  и Хакан направо ме отнесоха, Нашето момиче
беше страхотно във всички сцени. Какво не иска да види "драгия" турски
зрител ?? Да им имам критериите за качествен продукт, пфу Stuck Out Tongue Closed Eyes

Последните 20 минути от серията са просто на ниво, дето им
пожелавам на другите сериали да го стигнат някой ден !
 Някой има ли представа за тези продуценти, разгледах им сериалите, които
са правили, нищо особено, не знам къде ще ни докарат Weary

допълвам с едно мнение в you tube  на сериала :

@PatriciaMaxwell-r9p
преди 12 часа
Никога не съм виждал толкова много добри сериали с талантливи актьори да бъдат отменени 😮, а отвратителните и глупави никога не биват отменени.

Пълно е с хубави коментари и все не са от Турция

Последна редакция: ср, 12 ное 2025, 21:28 от Аnista

# 93
  • Пловдив

Новият режисьор Юнус Озан Коркут

Новата сценаристка Ферайе Шахин

https://www.facebook.com/EnginAkyurekRD/posts/pfbid035igrfHXDeLn … uwmPVRy4YfTwwRdvl

НОВИНИ ЗА ПЛОДОРОДНИ ЗЕМИ
Както беше обявено вчера от някои турски развлекателни медии и продуцентската компания на сериала, Surec Film, са направени промени в продукцията на „Плодородни зем”). Режисьорът Яъз Акайдън напуска и ще бъде заменен от Юнус Озан Коркут: режисьор, сценарист и оператор. Роден в Истанбул през 1988 г., Юнус Озан Коркут е сърежисьор на телевизионния сериал „Ямата” и е известен със сценария и режисурата на филма „My Varoş Hikayem“ ("Моята история за бедняшките квартали") за живота в бедняшките квартали на Адана.

Новият сценарист е Ферайе Шахин, известна като сценарист на популярния сериал Hercai. Тя е писала и пиеси, радиодрами, разкази, рекламни текстове, телевизионни сериали и филмови сценарии.

КОМЕНТАР
Надяваме се, че тези промени ще подобрят историята, въпреки че смятаме, че замяната на оригиналните сценаристи може да е грешка, защото никой не може да пренапише собствената си история. Важно е обаче да подобрите сюжета с различна перспектива, която помага за подсилване и укрепване на героите и второстепенните сюжети.

Имаме само похвали за режисьора Ягиз Аккайдин; той демонстрира таланта си, когато режисира Енгин Акюрек в „Kacis“/”Бягство”. Може би се е нуждаел от асистент-режисьор, запознат с местната сцена в Адана, за да помогне за подсилването на сериала.

Новият режисьор е работил в Адана, така че се надяваме, че това ще бъде положително преживяване. Не забравяйте, че Адана е известна със своя международен филмов фестивал в Адана, високо ценено събитие в света на развлеченията, и е град, където са заснети много телевизионни сериали и филми.

Както споменах в предишна публикация за посещението ми в Адана, една от пречките, с които се сблъскахме в търсенето на снимачните площадки, където се снима сериалът, беше липсата на информация. С други думи, жителите на Адана, въпреки че бяха чели новините, нямаха информация за местата на снимките и не бяха виждали екипа никъде, с много малки изключения. Намерихме тази липса на информация за странна; решихме, че без да правим голяма работа от това, продукция от такъв мащаб трябва да има подкрепата на градските власти и жителите.

Вярваме, че продуцентската компания има много работа за вършене. Те трябва да преразгледат ролята си на основно лице, отговорно за този сериал, и да обновят маркетинговата си стратегия, включително промоцията на сериала, поддръжката в социалните медии и излъчването на епизоди и повторения по канала Show TV. Те също така трябва да активират бутона за избор на език в YouTube канала, за да могат международните фенове да го гледат и разбират. Не мисля, че гледането на сериала на нашите езици ще повлияе на международните продажби, защото обществената телевизия е друг сегмент от населението, който консумира само съдържание според програмата на канала.

Също така смятаме за осъдително, че някои профили атакуват актьори, опитвайки се да ги обвинят за ниските рейтинги. Вярваме, че преди да се избере актьор или актриса за роля, се провеждат много тестове и прослушвания; може да се допуснат грешки, но те могат да бъдат коригирани по-късно. Това е много сериозна задача, която се пада на кастинг директора за всяка продукция.

В негативните коментари актрисите страдат повече от актьорите; неприятно е да се чете как са неуважавани. Професионалните им способности не се ценят. Това не означава, че не трябва да имаме мнение за техните изпълнения, но да се задълбочаваме в личния им живот, за да ги обвиняваме за успеха или провала на даден сериал, е унизително и крайно неуважително. Гюлсим Али е получила голяма част от тази омраза. Трябва да следваме примера на Енгин Акюрек, който в отношенията си с всичките си колежки е истински джентълмен.

Турската публика има своите предпочитания, както и международната публика, а Енгин Акюрек е един от най-международно признатите турски актьори. Вярвам, че всички усилия за подобряване на сериала ще бъдат добре дошли, не само за да се подобри историята и да се привлекат турски зрители (което също е важно), но и за международната публика, която очаква, подкрепя и аплодира работата му, защото името му е синоним на качество, успех и продажби.

УСПЕХ
Автор: Ингрид Лавандие

# 94
Изгледах серията, макар на края да ми се затваряха очите. Не можах да се спра

Много логично, много плавно, и за миг не ми доскучава, действието върви бързо, разговорите са супер интересни.

Всички са перфектно в ролите си, включително Гюлсим, много естествена, много ярка игра с очи. Единствената и вина е ,че е българка и е избрана за главна роля, пределно  е ясно.Колкото режисьори и сценаристи да сменят това няма как да се промени и тъпите Айшета ще я оплюват, съответно и сериала. За международната публика това няма значение и мнението и е обективно.

По серията - не разбрах Фатма наистина ли шпионираше. Не разбрах защо стария Караханлъ толкова мрази дъщеря си и внука си.
  За прокурорката - бързо предложение за брак, искала е време,отношенията не са им били от много време, тя не го е познавала много добре. Реално я води желанието за справедливост,не някаква голяма любов. А като я слущам как говори с възторг за бившия годеник за идеалите му , как бил борец за справедливост, определено ще да е изнудвач и подкупен, така си мисля. Образа му ще се сгромоляса в един момент.

Лека нощ!

Общи условия

Активация на акаунт