Хайде на театър - 18

• 39 367
  • 698
  •   5
Отговори
# 120
  • софия
Това е страхотно:
Цитат
Спектакълът „Глембаеви“ срещна първата си публика в Дома за възрастни хора „Надежда“ в София, съобщиха от Народния театър. Идеята репетиционният процес да се пренесе сред възрастните хора е на режисьора Ивица Булян.
Това даде възможност на актьорите да усетят реакциите на публиката преди истинската премиера на „Глембаеви“, подчертават от театъра.
„Това е един малък конкретен акт – да отидем там, където обикновено ни няма, да споделим тази пиеса с хора, които са били наша публика много преди да се родим, и да приемем, че тази среща ще ни бележи“, заяви хърватският режисьор.
Преживяването за възрастните хора също е било интересно – макар и в работен вариант, те успяват да видят дългоочакваното събитие на този театрален сезон в уютната среда на дома за възрастни, в който има изградена сцена. След представлението актьорите са получили от своите зрители ръчно изработени цветя и писмо:
„От сърце благодарим за магията, която създадохте! Докоснахме се до едно дишащо преживяване, което ще остави следа. Благодарим ви за всеки дъх, емоция и жест, с които от душа и с думи пресъздадохте тази история“.
Това е интересен и иновативен експеримент за България, но в Хърватия Ивица Булян често търси живия контакт с различни публики, преди да представи пиесите си на сцена, отбелязват от екипа.
https://www.ploshtadslaveikov.com/narodniyat-teatar-repetira-v-starcheski-dom/

# 121
  • Галифрей
Видях в фейсбука снимки  това е много е миличко . Надявам се повече такива благотворителни организации ❤ Личи си,че го правят от добра душа и емоционално. Навиха ме да го гледам един ден, въпреки,че не харесвам Донков. Ще го гледам заради Пламен,Веселин,Дарко и Теодора тях си ги харесвам  🤗❤

# 122
Здравейте, момичета! В последния момент се оказа, че няма да успеем да гледаме "Железният светилник" тази вечер в ТБА от 19.00 и затова подарявам 2 билета. Мога да изпратя QR кодовете на някой, който има желание и възможност да отиде.

# 123
Една интересна статия за потайностите на Народния театър, аз лично научих интересни неща, които не знаех 😊

https://www.24chasa.bg/ozhivlenie/article/21697521

# 124
  • София
Една интересна статия за потайностите на Народния театър, аз лично научих интересни неща, които не знаех 😊
https://www.24chasa.bg/ozhivlenie/article/21697521
Дали има филми за Народния, а и за други емблематични сгради?

# 125
  • гр. Шумен
Аз пък си купих билети за януари догодина за Код Жълто. Нямам търпение да видя Весела Бабинова отново. 😁

# 126
Ако искате да гледате Весела идете на монолога й “Пистолет в Торнадо” … в “Код жълто” едва ли ще блесне … не знам само предположение.

# 127
  • София
Гледах днес "Херкулес срещу Авгий"на театър София в Театро. Почти нищо хубаво не мога да кажа... Харесаха ми някои от актьорите, интересена беше идеята да представят съвременни проблеми чрез двамата герои, но за мен изпълнението беше доста лошо. Пиесата преспокойно можеше да се казва "Ла.ната", ама то след 20-тото "ла.но" вече и не ти прави впечатление...
Доста пошло беше на моменти, Херкулес беше представен като мъжка проститука. Мислех да дам 1/5, ама като извадиха изкуственият мъжки полов орган и смъкнах на 0.5/5.
Това определено ще ми е една от малинките за годината... Много жалко.

Последна редакция: пт, 21 ное 2025, 09:01 от sea.sea

# 128
  • София
Ако искате да гледате Весела идете на монолога й “Пистолет в Торнадо” … в “Код жълто” едва ли ще блесне … не знам само предположение.
Весела Бабинова прави прекрасна роля в Нощна пеперуда, за която има и Аскеер за дебют, жалко, че вече не се играе, страхотна постановка.

# 129
Потвърждавам за Нощна пеперуда, беше много вълнуващо.

# 130
Весела Бабинова прави прекрасна роля в Нощна пеперуда, за която има и Аскеер за дебют, жалко, че вече не се играе, страхотна постановка.

Какво съвпадение, че и аз се сетих за този невероятен спектакъл. Беше истинско съвършенство! Липсват ми силните постановки на Народния театър... 🙁

# 131
Онзи ден гледахме "Енигматични вариации". И на двамата актьори им беше трудно да играят и гледаха просто да изкарат пиесата до края. Милен Миланов безкрайно не ми допадна. Не си спомням да съм го гледала в нещо друго и със сигурност ще избягвам спектакли с негово участие. Похвално е, че на тази възраст Васил Михайлов излиза на сцена, но определено вече не се справя. Разочаровах се, а пиесата никак не е лоша. Все пак е по текст на Ерик-Еманюел Шмит.

# 132
Отзив за "Кулата" в Театър 199

Отидох най-вече заради суперлативите за текста на Борис Кръстев и актьорите Свежен Младенов и Йордан Ръсин. Историята е уж приказна (с принцеса, принц и рицар), но всъщност нищо не е такова, каквото очакваме. Текстът използва рамката на класическа приказка, за да ни покаже колко объркани сме в съвременните отношения. Не е просто история за приказни герои, а огледало на собствените ни страхове и навика да се крием в зоната си на комфорт. Пиесата е страхотна метафора за това как сами си строим затвори от очаквания и претенции. Хареса ми, че въпреки сериозните теми, спектакълът е пълен с ирония и хумор. Чудесна игра на всички актьори. Не е нещо велико и невиждано, но определено те кара да се замислиш. 😊

# 133
# 134
  • Бургас
zvanche, благодаря, че писа за Глембаеви.Току-що купих билети за 14ти декември.

Общи условия

Активация на акаунт