Пазаруване от Amazon- тема № 110- Black Friday

• 62 831
  • 830
  •   4
Отговори
# 555
# 556
# 557
  • Велико Търново/Latitude: 43 ° 32 '47 "North - Longitude: 6 ° 56' 17" East
Здравейте!
Някой поръчвал ли е външен хард диск  и да е доволен?
Аз съм поръчвала:
https://www.amazon.de/dp/B07VS8QCXC?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title&th=1
и
https://www.amazon.de/-/en/Elements-Portable-Drive-Formatted-Win … 2C200&sr=8-4&th=1

До момента съм доволна.

# 558
Продължавам да чакам пратката, не съм прокапала ЛК. Получих на имейл
Your FAN shipment with awb number: F62973209 was collected .
Номерът обаче не съвпада с поръчката от Амазон, а и на сайта още пише, че няма дата за доставка. Чакам и други поръчки та не знам

# 559
Ето една тема за доставки https://m.bg-mamma.com/?topic=1409430 ето и тук има информация. Въобще не е важно за всички  на кой какъв номер му е пратката и кога идва

Последна редакция: нд, 14 дек 2025, 21:00 от Neli1978

# 560
Днес получих скъп кухненски уред за около 500 лв, поръчан чисто нов. Куриерът на Еконт ми свали кашона от пикапа и ми направи впечатление, че кашона не е в перфектен вид,  но предположих че е заради транспорта.
За съжаление, когато в къщи отворих кашона, се разкри че уреда е ползван и то доста. Засъхнала черна мазнина по реотаните, капки мазнина отстрани...въобще ползван със седмици вероятно.
Умът ми не го побира как се е озовал ползван уред в склада с нови уреди. Предположението ми е, че като върнат уред е бил грижливо опакован и някой немарлив служител на Амазон е предположил, че уреда само е разпечатан и без да го провери, го е засилил при новите уреди.
Сега си представям каква тежка комуникация ме чака с Амазон и как въобще ще докажа, че съм го получила в този вид.
На всичкото отгоре беше предвиден за коледен подарък...

# 561
А пък аз да ви кажа, че моят робот за прозорци е толкова чепат, че дори Амазон се отказа от него. 😆
„Връщаме ви парите, но си го задръжте“, казаха ми – и дори не поискаха доказателства за неговото своенравие!

Очевидно има толкова характер, че никой не може да го контролира. Може да се прави на независим, да се държи драматично и да отказва да изпълнява заповеди – и дори Амазон не е готов за това. 😅

Според мен се познават много добре и изглежда е имало акция да се отървем от тези герои, защото не съм само аз, която е попаднала на един такъв „независим дух“. 😅

# 562
Аз си взех от последните порчъки, но тези от 25.11 още ги чакам. Пише в Сряда, пък да видим...
Получих и форумния робот за прозорци, но нямах време да го пускам. Grinning Ще видя при мен как е.
И да, това с немския е много кофти. Така последният ми робот-прахосмукачка говори, защото е от немския Амазон, а не ми се сменя езика. В началото го правех, но след всяко спиране или гаснене на тока, той се рестартира. А, вече съм забравила и как се сменяше.

А, ти защо си им писала? Аз направо връщам, ако нещо не ми харесва.

# 563
  • софия
Днес получих скъп кухненски уред за около 500 лв, поръчан чисто нов. Куриерът на Еконт ми свали кашона от пикапа и ми направи впечатление, че кашона не е в перфектен вид,  но предположих че е заради транспорта.
За съжаление, когато в къщи отворих кашона, се разкри че уреда е ползван и то доста. Засъхнала черна мазнина по реотаните, капки мазнина отстрани...въобще ползван със седмици вероятно.
Умът ми не го побира как се е озовал ползван уред в склада с нови уреди. Предположението ми е, че като върнат уред е бил грижливо опакован и някой немарлив служител на Амазон е предположил, че уреда само е разпечатан и без да го провери, го е засилил при новите уреди.
Сега си представям каква тежка комуникация ме чака с Амазон и как въобще ще докажа, че съм го получила в този вид.
На всичкото отгоре беше предвиден за коледен подарък...
Комуникацията не е тежка. Опиши всичко. Изпрати снимки, ако поискат. Предполагам, че ще ти предложат или максимално възможната компенсация, или да върнеш уреда.
Миналия месец имах сходен случай с прахосмукачка. Не беше ползвана, но почти всички аксесоари липсваха. На всичкото отгоре ползвах превозвач и беше получена в Германия. Нямах никакъв проблем със съпорта. Бяха отзивчиви, генерираха ми етикет за връщане от България. Върнах прахосмукачката и още на следващия ден парите за нея бяха наредени за връщане.
Неприятна е хамалогията и пропадането на подаръка, не комуникацията.

# 564
  • София
impressum@amazon.de
Ползвах този имейл за контакт с customer service на немския Амазон, обаче никой не ми отговаря нямам номер за проследяване на казуса... Изобщо трудна ще е комуникацията...
Дойде един пакет в който липсваш един артикул... Няма опция да го направя от самия акаунт ...
Някой писал ли е на този имейл и след колко време са му отговаряли?

# 565
  • Варна
Вчера, отговориха в рамките на около час.
Имай търпение. На въпрос преди време на кой имейл да пиша при нужда, отговора беше

# 566
Да, “много” е трудна комуникацията..

# 567
impressum@amazon.de
Ползвах този имейл за контакт с customer service на немския Амазон, обаче никой не ми отговаря нямам номер за проследяване на казуса... Изобщо трудна ще е комуникацията...
Дойде един пакет в който липсваш един артикул... Няма опция да го направя от самия акаунт ...
Някой писал ли е на този имейл и след колко време са му отговаряли?
Има и чат на живо, което е за предпочитане, за да не чакаш. Ако искат снимки, казват ти в чата да ги изпратиш на имейла и ги разглеждат на момента. Така всичко става мигновено. След 5-6мин. имаш решение, а не след часове.
Customer Service https://www.amazon.de/hz/contact-us/foresight/hubgateway > избираш с кое от закупеното имаш проблем > избираш какъв е проблема > "I need more help":

И се появява това:

# 568
  • София
https://www.amazon.de/-/en/gp/aw/d/B000VJ8NEU?ref=ppx_pt2_mob_b_prod_image
Кафе lavazza ,смес арабика с робуста, цена 11, 43 евро, при абонамент!

# 569
  • София
Да, “много” е трудна комуникацията..
Отговориха ми, след седмица... Явно малко се бавят в момента...

Общи условия

Активация на акаунт