Пазаруване от Amazon- тема № 110- Black Friday

• 57 873
  • 768
  •   4
Отговори
# 690
Здравейте. Някои използвал ли е сума от amazon gift card от една страна в друга? Изплатиха ми customer supporta разходи за връщане на стока, не успяха в картата и генерираха сумата като ваучер (става въпрос за UK акаунта). Попитах ги може ли в немския да го използвам казаха да нямало проблем. Но не знам как да го генерирам в немския сайт. Или пък ако мога в картата да си ги върна. Ако някой знае да пише 😊
Не може със сигурност! В Amazon UK имам сума, която при плащане в DE не се вижда и не е достъпна.
Gift card-те може да се ползват само за определения пазар, за които са генериране (US, DE, UK, FR, IT, ES)

Някой получавал ли е пратки по FAN от началото на годината до момента?
Имам над 10 пратки, изпратени на различни дати и от различни места, и всички потънаха с еднакъв статус - напуснали или пристигнали в Czech Republic от 29.12 насам. Обикновено до 2 дни след Чехия вече се появяват в системата на Еконт. Ясно е, че имаше почивни дни и са затрупани, но никога не е имало подобни забавяния и до момента, ако нещо със статус Czech Republic се е забавяло повече от 2 дни, тази пратка се губи.
Deja vu! Monday, 29 December 7:39 am Package arrived at an Amazon facility, Plzeň, Czech Republic. CZ и до там без никакво развитие, като и в chat-a не дават допълнителна информация.
Мисля, да им пратя един email и да видим какво ще ми отговорят! Започвам да си мисля, че може да проблем с доставчика. Все пак това става в края на годината и проблема да са нови договорни отношения.

# 691
Започнаха да се появяват в Еконт. Първо тези, които на 30.12 са напуснали Чехия, но все пак има движение.

# 692
  • софия
В Еконт е яко омазано. Моята пратка, която пристигна при тях около 15.12., стоя в склад до вчера. Получих я след като пуснах жалба в КЗП и писах на Амазон. Преди това имахме сума ти телефонни разговори - имали логистични проблеми, не си били оразмерили работата, да сме им влезели в положение, на куриера за нашия район му била взета шофьорската книжка и нямало кой (още в началото пренасочих към офис). Формата им за рекламации не работеше през цялото време. Началото на тази седмица ми писна да им седя в положението.
Та така с Еконт в момента.

# 693
Здравейте. Някои използвал ли е сума от amazon gift card от една страна в друга? Изплатиха ми customer supporta разходи за връщане на стока, не успяха в картата и генерираха сумата като ваучер (става въпрос за UK акаунта). Попитах ги може ли в немския да го използвам казаха да нямало проблем. Но не знам как да го генерирам в немския сайт. Или пък ако мога в картата да си ги върна. Ако някой знае да пише 😊
Не може със сигурност! В Amazon UK имам сума, която при плащане в DE не се вижда и не е достъпна.
Gift card-те може да се ползват само за определения пазар, за които са генериране (US, DE, UK, FR, IT, ES)

Някой получавал ли е пратки по FAN от началото на годината до момента?
Имам над 10 пратки, изпратени на различни дати и от различни места, и всички потънаха с еднакъв статус - напуснали или пристигнали в Czech Republic от 29.12 насам. Обикновено до 2 дни след Чехия вече се появяват в системата на Еконт. Ясно е, че имаше почивни дни и са затрупани, но никога не е имало подобни забавяния и до момента, ако нещо със статус Czech Republic се е забавяло повече от 2 дни, тази пратка се губи.
Deja vu! Monday, 29 December 7:39 am Package arrived at an Amazon facility, Plzeň, Czech Republic. CZ и до там без никакво развитие, като и в chat-a не дават допълнителна информация.
Мисля, да им пратя един email и да видим какво ще ми отговорят! Започвам да си мисля, че може да проблем с доставчика. Все пак това става в края на годината и проблема да са нови договорни отношения.
Същото е и при мен. Датата е 30.12 на напускане. Доставката беше обявена за днес, а в тракинга няма и следа от тази пратка.

# 694
И аз съм с 2 пратки, заседнали в Чешко от 29.декември. Едната вече бегло се появи в Еконт тази сутрин като очакваща се. Другата не помръдва. Имам и една в идентична ситуация в Австрия.

# 695
Имам пратка, която трябва да получа днес до адрес с Еконт. От снощи се появи в тракинга. Ако я пренасоча чрез приложението , ще платя ли такса?

# 696
  • софия
Къде си следите пратките?
В parcelapp излиза всичко.

# 697
Имам пратка, която трябва да получа днес до адрес с Еконт. От снощи се появи в тракинга. Ако я пренасоча чрез приложението , ще платя ли такса?
Да,Еконт имат такса пренасочване.

# 698
Моля препоръчайте ми бюджетни куфари за кабинен багаж. Засега съм се насочила към Amazon essential и Kono.

# 699
Моля препоръчайте ми бюджетни куфари за кабинен багаж. Засега съм се насочила към Amazon essential и Kono.

Не е от Амазон, но препоръчвам Естил - отлични за цената си.

# 700
Пристигна ми вертикалната прахосмукачка, която чаках малко над 1 месец, пробвах я и нещо не съм доволна от нея. На Return or replace items имам срок за връщане най-късно до 15.01. Въпросът ми е ще има ли някакъв проблем след като вече е използвана? Ако не, в какъв срок връщат сумата и по какъв начин - по сметката, с която е платено, или може и в друга?

Пристигна с InTime, ако има значение.
Доколкото знам от прочетеното тук, ще ми се генерира етикет за връщане, с който трябва да я занеса в Спиди, но щом ми е доставена с друг куриер...?

Досега не съм връщала нищо към Амазон, а сумата не е никак малка и не ми се иска да объркам нещо.

# 701
  • София
veni.b, дай линк за прахосмукачката.
Аз купих една много евтина, пробвах я за кратко, добре работи. За ново жилище е и затова още не я използвам активно. Чудех се каква да купя и накрая взех една за 65 Е, но с добра всмукателна мощ. Кажи и твоята коя е да знам какво да не поръчвам, ако тази излезе боклук. Може да се наложи да се бръкна по-надълбоко следващия път.
Иначе получих 2 пратки на 3.01., прахосмукачка и микровълнова. Кашоните бяха непокътнати. Дойдоха по-бързо от очакваното, с Фан и Еконт.

# 702
veni.b, дай линк за прахосмукачката.
Аз купих една много евтина, пробвах я за кратко, добре работи. За ново жилище е и затова още не я използвам активно. Чудех се каква да купя и накрая взех една за 65 Е, но с добра всмукателна мощ. Кажи и твоята коя е да знам какво да не поръчвам, ако тази излезе боклук. Може да се наложи да се бръкна по-надълбоко следващия път.
Иначе получих 2 пратки на 3.01., прахосмукачка и микровълнова. Кашоните бяха непокътнати. Дойдоха по-бързо от очакваното, с Фан и Еконт.
https://amzn.eu/d/5kClq2N
Взех я с идеята, че по характеристики е по-добра от настоящия ми Дайсън, но ми е малко по-тежка и мудна. Интересното е, че по описание я дават по-лека, а с монтирани еднакви приставки, въпросната Dreame е с 1,5кг по-тежка от моята, което доста се усеща и ми се изморява ръката.

# 703
  • София

Аз преди няколко месеца си купих този комплект:
https://www.amazon.de/dp/B0D3TTXLWJ?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title&th=1
Тогава беше за 77 евро. Доволни сме и от куфара и от раницата засега

# 704
Къде си следите пратките?
В parcelapp излиза всичко.
И там нищо не излиза за моята пратка.

Общи условия

Активация на акаунт