Пазаруване от Amazon- тема № 110- Black Friday

• 59 119
  • 777
  •   2
Отговори
# 525
Да, преди около 10 дни и аз върнах за пръв път артикул, днес ми върнаха и парите.

# 526
След като им пиша имейл, кога ще получа поръчката, ми връщат отговор по имейл:

За да защитим профила ви, ви молим да представите документ за самоличност със снимка, издаден от правителството, преди да обработим връщането ви.

Преди това поискахме документ за самоличност от Вас, но Вие все още не сте ни предоставили такъв. Нуждаем се от Вашия документ за самоличност, за да завършим проверката си и да продължим с възстановяването на сумата Ви.

Ще ви изпратим друг имейл с инструкции как да споделите идентификационния си номер с Amazon. След като ни изпратите идентификационния си номер, моля, изчакайте три работни дни, за да завършим проверката си, преди да се свържете с нас отново.
Не ми отговарят кога ще я получа, направо искат да връщат парите, това добре, но ,ащи ми искат документ за самоличност?

# 527
А ти какво точно им пишеш в имейла? Копирай да видим, струва ми се, че някъде се губите в превода.

# 528
А ти какво точно им пишеш в имейла? Копирай да видим, струва ми се, че някъде се губите в превода.
Имейла който съм изпратила никъде не го намирам, за да го копирам, но няма грешка. Две елементарни изречения на английски номера на поръчката и кога ще я получа.
Имам и втори имейл от тях с линк,който да достъпя, посвам го преведен:
За да прегледате нашата Декларация за поверителност, посетете „Декларация за поверителност на Amazon.de“:
https://www.amazon.de/gp/help/customer/display.html?nodeId=201909010

Какво се случва, когато подам документа си за самоличност?
Persona ще потвърди вашата самоличност. Ще получим потвърждение дали проверката на самоличността е била успешна и ще прегледаме тази информация заедно с вашата поръчка, за да определим дали да ви възстановим сумата или да ви заменим продукта. Ще ни отнеме 3 работни дни от момента, в който изпратите изображение или копие на вашия документ за самоличност, за да стигнем до решение. В този момент можете да се свържете с нас, за да научите резултата от проверката на вашата самоличност и нашата оценка. За да направите това, отидете на „Обслужване на клиенти на Amazon“:
https://www.amazon.de/kontakt

# 529
Не ми отговарят кога ще я получа, направо искат да връщат парите, това добре, но ,ащи ми искат документ за самоличност?
Не знам защо, но вероятно е практика за новите акаунти в такива случаи.

Явно не искаш да си снимаш личната карта. Пиши им, че са длъжни да ти върнат парите, защото поръчката не е получена и няма да правиш повече поръчки. В краен случай отиваш в банката. Те знаят какво да направят.

# 530
Не знам защо, но вероятно е практика за новите акаунти в такива случаи.

Явно не искаш да си снимаш личната карта. Пиши им, че са длъжни да ти върнат парите, защото поръчката не е получена и няма да правиш повече поръчки. В краен случай отиваш в банката. Те знаят какво да направят.
Може ли въобще банката да направи нещо? Аз мисля, че тя няма отношение щом плащането е потвърдено от ползвателя на картата. Когато проследих линка има опция да се избере и прикачи шофьорска книжка, струва ми се по безобидно

Последна редакция: пт, 12 дек 2025, 18:42 от dete2

# 531
✨ И аз нямам късмет с роботите за прозорци от склада на Амазон! 😂

Първо – изглежда като нов, блестящ и лъскав, но зареждането му отне шест часа, а синята лампа мигаше като диско светлина.

Второ – слагам го на прозореца, мислейки си „Ето, сега ще ми улесни живота“… и той работи цели 20 секунди. После – червена лампа, драматична пауза и край на представлението. Батерията явно има собствени правила и не обича да работи.

Трето – говори ми на немски с тон, който ме кара да се чувствам негова прислужница. Опитвам се да кимам, но ясно усещам, че ме хока и няма преговори. 😄

Четвърто – явно не съм сама! Други хора вече се оплакаха – явно цяла серия от тези роботи са с характер.

И така… не се разбрахме. Ще се разделяме и ще го връщам. 😅

# 532
  • Пловдив
Ох, с глас ме разсмя SmileySmiley
Сигурно и мен ме чака утре същото - днес донесох вкъщи тоз велик каращ се робот и утре ще го видим какво (не) прави...

Да ги похваля - преди 2-3 дни получих пратка директно до Бг, но единият артикул - бурканче сладко без захар - на сол Grin Куриерът заведе рекламация, аз им писах и те не само ми платиха артикула, ами по тяхно желание преведоха още 5 евро за неудобствата.
Съответно веднага ги оползотворих в нова поръчка с подаръци за бабите Innocent

# 533
  • София
Не знам какъв е робота, но моят е от Тему и работи с кабел. Батерията е само ако спре тока да не падне от прозореца, но си работи чудесно, не пада и си е с включен кабел през цялото време. Да не би при вас да е такъв случая?

# 534
И аз искам робот за затворена тераса.Но се притеснявам да не падне и убие някого.Вас не ви ли притеснява това?

# 535
И аз искам робот за затворена тераса.Но се притеснявам да не падне и убие някого.Вас не ви ли притеснява това?
Помислено е от производителите. Завързва се с въже.

# 536
  • София
Аз съм с Hobot вече на поне 5 години. Има въженци с карабинер, с което се обезопасява. Моят робот също работи постоянно включен на ток. Батерията е само да не падне при спиране на тока. Пищи да го спася.

# 537
Цялото това шоу от 20 секунди се случва с включен в контакта кабел и започва да вика  нещо си "бите ауфгелаген". Така, че няма оправдание за нежеланието му за работа. 😅

# 538
И тези въженца достатъчно здрави ли са
Мия,много непослушен твоя робот.

# 539
  • София
Досега не съм имала проблеми с доставките от Амазон. Дала съм адрес на офис на еконт и проверявам в сайта им. Не съм дала адрес на който живеем, защото по цял ден няма никой. През последния месец поръчвах 3 пъти и доставките идваха навреме. Преди десетина дни поръчах отново, но този път малко се бавят. Надявам се, че до празниците ще ги получим.
Дами, как се премахва банкова карта в апликацията на Амазон? Опитвам, но не се получава. В момента,  са ми запаметени две карти, но искам едната да я премахна изцяло.
А ако не минава през Еконт?
Божа работа кой ще достави.
Доставките вече са бързи, проблемът в повечето случаи са условията на "обичайния" доставчик като липса на предварителна информация, интервал за доставка, който всъщност е целия ден, допълнителни таксички за пренасочване или за стесняване на интервала.

Много се разводни темата, няма ли как да се направи отделна  за доставките?

Колкото да се е разводнила?! Ако не Ви е интересно, прескачате.
Интернет магазин и доставката е част от цялото.
Доставката е важна (било то заради куриера или състоянието на пакета), колкото връщането, обсъждането на продукти ил изгодните находки.
Ако има проблеми с доставката, като получен пакет в безобразно състояние, да се сигнализира.
Скрит текст:

И от един ваш стар пост:
"Това с върнати стоки и на мен ми се случва напоследък. Дрехи, обувки и техника отваряна. Говорим за нови стоки, не от склада с продавач Амазон. Интересното в случая поне при мен е че това е само с директна доставка до тук, с превозвача нямам такъв случай. Разбира се това може да е съвпадение но...."
Не просто отваряни, а върнати стоки съм получавала чрез  превозвач, вместо нова. Дойде с етикета към предходния получател. Неевтин електронен микроскоп, всичко вътре си бе наред и на място, но когато купуваш ново, очакваш ново.
Писах със снимки на Амазон, предложиха компенсация 30% от цената. Ако не беше за Коледен подарък, щях да искам пълно възстановяване и връщане. Нямаше време за повторна доставка.

Общи условия

Активация на акаунт