Замисляли ли сте се как бихме реагирали, ако Путин ни нападне?

• 6 568
  • 141
  •   1
Отговори
# 90
Аз съм била малка и не помня подробности, но промиването на мозъци го помня. Наистина ни подготвяха за това, да станем тяхна република. Не знам защо точно се отказаха руснаците, но ние тук си бяхме готови.

И на тях им е било ясно колко струваме. Приемането ни в ЕС и сега в Еврозоната е наистина изненадващо

# 91
  • Обран бостан ;)
Ще го мисля, когато в България открият богати залежи на редкоземни елементи или огромни количества нефт и газ. Или неочаквано получим излаз на Бяло море. Дотогава не си струва.
,

За сега имаме само неизчерпаеми запаси от идиоти, но там си имат достатъчно. Trollface

# 92
  • София
Доколкото съм чела, СССР не са били очаровани от предложението да се присъединим, защото са  си давали сметка за негативния международен отзвук. "Въпреки отказа, Живков получава икономически помощи, нефт и кредити, което е била и основната му цел."
А от другата страна, плашенето със Задунайска губерния е отпреди Освобождението, след революцията към заплахите се добавят общия казан и общите жени и т.н. И като гледам темата, имало е ефект

Последна редакция: пт, 14 ное 2025, 16:04 от Cuckoo

# 93
  • Пловдив
И като гледам темата, имало е ефект
Айде, айде. По-далеч от мечешката прегръдка на Матушката, викам аз. Не че е по-лоша от другите също толкова ЧУЖДИ държави, но има повече претенции към нас, очаква от нас да имаме нейния интерес за неин и все ни е обидена, и все сме и нещо криви и сме я "предали", а от друга страна, не общите жени и не знам кво е имало ефект, ами пропагандата в продължение на много десетки години "кат` Русия няма втора..." - като гледам средностатистическия бг русофил, български русофил не е обикновен сантимент и интерес (като франкофил и подобни), това е почти диагноза.

# 94
  • София
Магдена, обичайно с теб сме със сходни мнения, обаче тук ще се разминем. 36 години англо- и американофилите са свободни да пропагандират, не е малко време. Като измрат русофилите, ще настъпи прекрасният нов свят.
Много оскърбени, че Русия ни обявила за вражеска. Щото ние изобщо не говорим против нея, начело с Кирчо Петков, призовават за гонене на Митрофанова, сякаш сме във война.

# 95
  • Пловдив
Извинявам се, Куку, но "като измрат русофилите, ще настъпи прекрасният нов свят" е от типа на "ама имате банани". Не, няма да настъпи прекрасният нов свят само със сбъдването на това условие, но определено е по-добре да се държиш далеч от някой, който е доминирал над тебе толкова дълго време и определено не се е отказал да го прави, а разполага с добри механизми, като например количеството на предани русофили у нас.
Русия, също и руснаците като личности, никога не е зачитала нашия интерес, освен както тя го вижда и представя. В международните отношения също, бай дъ уей. Фаворит на Русия на Балканите е била винаги Сърбия, от нас се иска вярност и благодарност.
Иска от нас да и бъдем верни и благодарни. Има силата и големината да се налага. Плюе по нас от момента, в който социализмът свърши и заявихме желание да се откъснем от влиянието и. Е, на такова зорлем в прегръдките ли да му се врем? Да ни постави отново в по-голяма зависимост, отколкото произтича от разликата в големината? Да поставим неговия интерес пред своя, зер "няма България без Русия" и "което е добро за Русия, е добро за нас"?
И накрая сичкото българско русофил пее песента: "права е Русия да ни обяви за вражеска държава, права е, че сме предатели...".

Нищо против Русия като цяло нямам, но по-далече от нея. Много ни беше дотук.

# 96
А колко българи уби путин от 2022 г насам? Или това не се брои? Непрекъснато хвърля бомби върху блокове, детски градини, болниици, вече 4та година. Това как ще го оправдаете?

# 97
  • София

Като чета неспиращите постове във Фейса, някои от тях на мои действителни познати, в които се късат ризи как "никога с оръжие срещу Русия!", имам чувството, че искат да кажат: "ако Русия ни нападне, станете доброволци на нейна страна".

Когато си обичаш живота и виждаш как украинците ненужно мрат като мухи заради мераците на разни украински политици и разни там натовци, а в същото време еднотипни речи по ТВ и онлайн се опитват да те убеждават, че ти имаш проблем с Русия /ама си твърде тъп, за да го осъзнаеш/, описаното поведение е нормално.

Не се печелят съюзници с параноя, надменност и налудничаво поведение. А мислещите се за елит на нацията пропускат, че елитът става такъв със съгласието на останалите. Налагането със сила предизвиква съпротива и скоро биваш поставен на мястото си. Ако всички извън групата ти се смеят и не те приемат сериозно, можеш да си само елитен клоун.

# 98
Не знам в чий ограничен свят един президент, който е направил и прави всичко за да запази страната си цяла, изглежда параноичен или надменен.
Да, не е спрял и да, на някои им се струва досаден вече, но това е. Всеки ден ще е така до победата, както се вика по площадите

Който няма проблем с Русия, да и се радва, никой не го е спрял. Дано си дава сметка как изглежда това отстрани, но обикновено тоя тип са оперирани от срам

# 99
Ето ги истинските фашисти, на каквж възпитават децата си - бъдещите убийци на европейци, възпитавани и обучавани от настоящи истински убийци на хора

https://www.dnes.bg/a/2-svyat/699879-putin-prevrashta-klasnite-s … igoni-za-armiyata

Прочетете внимателно какво ни готвят след мах 10тина години, когато тези малки невенни дечица пораснат сред това страшно промиване на мозъците им... По-страшно от фашисти са.
Не ни заплашва путин ли?

# 100
Цитат
Знаеш ли кое ми е странното ?! Повечето първосигнални хора(между другото не всички мисля ,че са лоши) подкрепят Русия, само защото през 1877 ни е освободила.

Има нещо още по-странно. Ако това е причината да обичаме Русия безрезервно, нищо че самата тя ни смята за полезен троянски кон а руснаците се отнасят подигравателно с нас, защо нямаме такива чувства но с обратен знак спрямо Турция. Няма някаква силна омраза към Турция и турците, но любовта към Русия е толкова силна, че клони към религия.

Робското мислене е единственото с което мога да го сравня. Освободили са ни веднъж и сега трябва да им служим цял живот

# 101
  • Пловдив
Обучение в любов към Русия от 1878 насам и особено 1944-1990. Дало е плодове.

# 102
На зададения в заглавието въпрос, ще отговоря също с въпрос към автора/авторката: Защо така половинчато е зададен този въпрос? За адекватен отговор трябваше да се попита: Замисляли ли сте се как бихте реагирали ако ни нападне Путин, Ердоган, Вучич, Тръмп или някой друг от съседни и не толкова съседни държави?
Може би авторът на въпроса има информация за намеренията на Путин, които целокупния български народ няма? Моля, споделете тази така важна информация, ако имате такава....

ПП Ако авторът на питането няма никаква надеждна информация, значи е една от жертвите на насаждания страх лично от г-жа Урсула. Който се страхува за пералнята си, да пере на ръка в края на краищата, не да пуска теми.

# 103
1. Неблагодарността не е смъртен грях, поинтересувайте се кои грехове са смъртни, но и в трите клона на християнството този не присъства
2. Имаме далеч повече паметници на убийци и натрапници от Русия (от МОЧА до нелепия “Альоша”), така че, вървете си ги приберете и тогава се оплаквайте за паметник на починали войници, издигнат със средства и по волята на техни близки. Американците си го прибраха, а руските представители тук дори не могат да си вземат пловдивския селяндур, защото разбира се, не са го плащали те

Но какво да очакваш от комунисти/социалисти. Както е във вица “навън беше толкова студено, че за първи път бяха забелязани руснаци, бръкнали в собствените си джобове”

Последна редакция: сб, 15 ное 2025, 16:32 от .Hazel.

# 104
Кой паметник имате предвид? Ако е този на територията на американското посолство,това си е тяхно право на американците.

Общи условия

Активация на акаунт