Стани богат - тема 29

• 1 873
  • 112
  •   3
Отговори
# 105
  • Русе
И аз на епизоди, когато не го хвана същата вечер по тв.

Благодаря!

Е-е, Оперà  Бастий.

ГПП Гюешево - Деве баир.

Последна редакция: пт, 14 ное 2025, 23:36 от евпетра

# 106
  • София
Браво за Фиуме на г-н Ризов.
Ами заслу си паричките в крайна сметка. Не е най-добрия играч този сезон, но е доста над средното ниво за предаването.
Калоян започна ударно в стил шак шак, хаха. Жалко само, че изразходи двата си най-силни жокера за един въпрос. Много често се случва това, уви. Идва добър играч и бързо, бързо му подрязват крилцата с коварен въпрос.

Ники Кънчев след тази седмица: 74:2

# 107
Аз мога да напиша овца с 5 грешки - фсъ.

# 108
Аз мога да напиша овца с 5 грешки - фсъ.

ФСЪ вече губи смисъл. По-доброят вариант е УФТСЪ  Simple Smile

# 109
Но отговаря на истината -
Скрит текст:
По структурата си „Идеографският диалектен речник на българския език" съществено се отличава от тълковните диалектни речници, които обикновено са диференциални, т.е.

представят лексика, която е некнижовна (напр. гуждам – слагам; лахна – зеле; он – той; титю – чичо);
представят диалектни думи, които формално съвпадат с книжовните, но имат друго значение (напр. бъркам – ’търся’, тръгна – ’дръпна’, арабка, мисирка – ’царевица’, той –’това’, клет – ’обор’ и др.);
представят думи, които поради звуковите си промени или словообразувателни особености значително се различават от книжовните (напр. фсъ – овца, учинку – око, штиче – птица, соспа – пряспа, смоква – смокиня, ченка – пшениа и др.).

Това е цитат от резюмето на книгата. Родителите ми имаха един познат, който така си го казваше.

Това момиче каза, че не знае какво е макара.

# 110
  • София
Въпросите, които се падат на хората в Стани богат не са предварително определени - компютърът ги пуска от своята база данни. А тези в Последният печели са написани на листче.

Дааа, и риалити форматите нямат сценарий!

# 111
Не вярвам, че всички риалитита имат сценарий.
Скрит текст:
Ето, сега в един от последните сезони на 90 дни, Елизабет писа, че всички зрители я хейтят без причина (заради конфликт с друга участничка - Лорън), защото това било сапунена опера, а не риалити.
В същото време, Лорън пише по профилите си, че 5 години са си говорили зад кадър (в смисъл - извън предаването - били са приятелки), сега я е блокирала навсякъде и не иска да я вижда повече (заради същия конфликт, който уж бил по сценарий)

Ако трябва да дам пример от бг риалити - оня ерген, който избяга с майка си и обиди двете финалистки в множество интервюта след това, също не действаше по сценарий.
Има насоки, но пълен сценарий - не. Ако някой сам си е написал сценарий и лъже останалите - това е неговото лицемерие и низост, а не е от сценаристи.

# 112
Браво на момчето! На въпроса за разширяването си мислех, че инфлация е прекалено очевиден отговор и за такава сума нямаше да го маркирам.
Първото момиче май имаше най-лесната серия от въпроси от доста време насам, а и тя използва жокери тогава, когато с още малко логика можеше да стигне до верния отговор. И двамата завършиха с 10 хиляди, но играта на момчето по ми хареса.

Общи условия

Активация на акаунт