Кутия за обяд – какво приготвяте за училище и офиса? - тема 17

• 9 557
  • 309
  •   2
Отговори
# 210
Да, в училище закусват към 9, когато им е първото междучасие. Понякога и давам някоя друга солета за пътя, защото пък при нас е обратното- училището ни е далече, пътува доста, съответно става много рано и няма време вкъщи да закусва:(

# 211
  • Враца
Вкъщи хапваме предимно домашно приготвена храна ,но не мога да му изпратя нищо течно ,каквато и кутия да му сложа ,винаги всичко е разлято ,съобразявам и изпращам само суха храна или нещо което се реже .Имам чувството,че я настъпва и хвърля тази раница .
Иначе днес нямам снимка ,но се получиха страхотно...от вечерта приготвихме сместа и сутринта запекохме за 5 мин сандвичи със сирене и яйце ,отделно чери домати и краставица ,банан и нещо в пакет за 15ч (яде и в 17ч когато се върне и после си вечеря нормално ). Радвам се ,че с охота яде закуските в училище,та даже и на съучениците.

Може да е полезен моя опит.
Слагам и течни храни, като върху отвора слагам едно парче стреч-фолио, и след това завинтвам капачката, върху фолиото.
Много помага!
п.п. Не е мое изобретение, видяла съм го от клипчета с хакове Wink

# 212
При нас също закуската е в първото междучасие. Не се е оплаквал много да прегладнява до тогава.
За днес - готови пици за закуска, за обяд месо с печени картофи и чери домати.  Другите неща са за междинно хапване, ни напоследък ги връща. Явно не остава време за много ядене.

# 213
Благодаря за споделения опит ,ще изпробвам . Ето сега майка ми е изпратила зелеви сарми и други домашни ,можеше да изпратя но ...сухоежбата пак. Даже понякога така се въргаля явно тази раница ,че нарязани доматки ги намирам вече на сос                         

Младежа обича суджук ,луканка. За днес е това ,хляб вита с краве масло и суджук,отделно краставица ,домати ,сирене ,боровинки и ябълка. В отделен пакет бисквити и кашу.

# 214
rozi4ka222, много празнично и красиво при вас! Kоледна покривка, коледна салфетка!!!
И тези мини пици... Yum Днес може да мина през Кауфланд и ще се огледам за тях. Simple Smile

Philipa_, много са сладурски пликчетата с картинките! Аз преди не знаех, че ги има, ама тук в темата ме "светнаха" откъде са...Joy

Обядът днес:
Термосът беше топъл и не можах да снимам, пак забравих преди това да щракна, но основното е Крем супа броколи, карфиол, тиква и картофи
Гранитура към супата сирене и мързеливи крутони
Салата айсберг, червено цвекло и зеле - последна порция
За десерт ябълка и бадеми - ето ги пристигнаха и мини виличките, които поръчах от Аliexpress. И тях в тази тема ги видях, много са готини!
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 16 дек 2025, 16:42 от alllllimei

# 215
Децата ми в 7ч "закусват" по 1/2часа прясно мляко, за повече не са гладни.  В 10.30ч до 3ти клас и 11ч за по-големите имат голямо междучасие и закусват тогава.
Не им тежи и са свикнали. И през уикенда закусват късно.

Купих си малък тостер за гофрети и сега всичко минава през него. Санвичи, палачинки, всичко освен гофрети съм правила на него, ще покажа Simple Smile

# 216
  • shumen
От утре пак с кутиите,но само за 3 дни.
Моя сутрин закусва вкъщи,а другото си го хапва междучасията.
За утре-кашкавалка,ябълка,десертче с кокос.

# 217
alllllimei, коледното настроение го има, само чакаме и почивката вече.
Аз съм пропуснала за тези цветни торбички, а в кутиите на philipa помислих че са си така пакетирани неща от магазина.
Та.....от къде са тези торбички както и вилички с животни на твоите плодове?
Eli......, аз скоро взех една машинка, т.нар. сандвич мейкър. Той е с три модела приставки, като една е тях е за гофрети. Пробвах една рецепта за гофрети, но явно не беше "правилната" и повече не опитах. Но пък другите две приставки си ги ползвам най - редовно и съм доволна. Та.....стана ми любопитно какво си приготвяте на гофретника. Ще чакам да качиш снимки и рецепти.

# 218
Та.....от къде са тези торбички както и вилички с животни на твоите плодове?
От _Reni_renl, която пишеше тук, ги видях пликчетата с картинки. После някой показа и виличките.
Поръчват се от китайските сайтове Temu и AliExpress, може и тук да ги има, но не съм ги виждала.
Моите са от AliExpress, комплект 10 вилички бяха около 2 лева с доставката.

# 219

Днес тост с мортадела,гауда и кетчуп, мандарина и меденки
rozi4ka222  и аз пробвах няколко рецепти за гофрети докато не намерих такава ,която се одобри вкъщи,ако искаш мога да споделя.

# 220
Cskafena, да бих се радвала, ако ти е на лесно рецептата.
Аз като цяло взех уреда именно заради гофретите, че детето много искаше да му правя. После като се зачетох, видях, че има отделни уреди само за гофрети и сметнах, че явно от там е проблема. Моята не е тясно специализирана за гофрети.
Но....не съм се отказала и ще пробвам различни рецепти. Cskafena, ти на какъв уред ги правиш, по - специален ли е?

# 221
За тези торбички и аз се "светнах" от тази тема, от Temu ги поръчах аз. Като цяло не съм фен много на разни торбички, пликчета и .т.н., че все си мисля, как всико после не се рецеклира и само боклуци, боклуци... но заради детето понякога и аз взимам такива неща.
Днес закусва вкъщи, защото имат коледно тържество довечера и отиде по-късно на училище. За обяд супа топчета, плодвете са мандарини, има и кроасан и едни домашни кукита за следобяд.
За гофрети гледам, че пишете. Аз бях изпробвала какви ли не рецепти, накрая си харесах една и вече няколко пъти я използвам и ми харесва как стават. Мога да я пусна тук, ако искате.

# 222
# 223
  • София
Здравейте! Отдавна не съм писала тук, но ви чета редовно. По темата с гофретите - аз правя по тази рецепта https://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2020/03/light-and-crispy-waffles.html и се харесват вкъщи. 2-3 год. изкарах с комбиниран уред от Лидл (със сменящи се приставки), но приставките за гофрети (най-често използваните) започнаха да залепват. И преди месец си купих само гофретник.
И за да не е спам - за днес има пене болонезе за обяд, меденки и плодове за следобедна закуска. Закусва вкъщи.

# 224
Имам и аз гофретник и съм пробвала доста варианти, но най-хубави ми се струва, че стават по тази рецепта пак на една съфорумка. Харесва ми и това, че нямат добавена захар. https://bg-mam.ma/p/1254497/41743468

philipa_, аз понеже нямам какво да слагам в тези пликчета (де да можех да изям само 1-2 сладки... Sweat Smile) и затова се възпрях и поръчах само от виличките, а и те поне наистина са многократни, макар че сигурно и пликчето би могло да се повтори.

Ето обядът за днес:
Свинско със зеле
Чери домати, сирене и маслини
Крем йогурт ванилия

Скрит текст:

Последна редакция: ср, 17 дек 2025, 22:04 от alllllimei

Общи условия

Активация на акаунт