Осмокласници 2025/2026 - тема 4

• 28 713
  • 560
  •   3
Отговори
# 195
  • София
В новото училище на сина ми правят тестове през някакво приложение. Засега май само по БЕЛ, но казват че догодина и по други предмети ще го ползват. Не се е оплакал , че нещо не се чете нормално.

# 196
  • София
Въпросчета за софийския градски и картите. Колко време след навършване на 14 безплатната карта е валидна? Мога ли да вярвам на написаното в СГТ, че е валидна още Х дена?
Смяната с другата става на място като заредят, нали? Трябва ли уверение или вече не сме толкова административно неадекватни? Каква е цената в момента за ученици за цялата мрежа? Благодарско за помощта!
Да, няма проблем с валидността: ние карахме 16 дни с безплатна карта при навършени 14. Имате 6 безплатни дни заради стачката. Активират се при чекиране след изтичане на срока: при нас съвпадна с есенната и я активирахме след 4 дни.
Не ни поискаха удостоверение и уч. карта, служителката направи справка в школото на дъщеря ми, тя и даде достъп с телефона 😉. Но  явно е била такъв мовек

# 197
Прави се в гимназията на голямото дете, ама на Хромбук. Децата, които не си ги носят редовно, го правят на на телефон. На тях си им е ОК големината на шрифта. Аз не бих си и помислила да чета текст на този екран...

Не съм сигурна дали на телефон големината на шрифта е ок. Каквото и да се прави, няма как да се побере нормално една стандартнс страница. Но на мен това ми звучи много нерегламентирано и в противоречие с наредбите за оценяване. Да не говорим, че от една страна не искаме да се ползват телефони и готвят уж пълна забрана, от друга страна се изисква да се носят телефони. Разбирам ако е голям таблет или компютър, но телефон - това е смешно. Отново изопачаване в роден стил...

# 198
  • София
Относно немския - вече има предимно 5ци, макар че е учил немски. В началото изкарваше шестици, напоследък не, правят тестове всяка седмица. Според него са трудни. Имат по една, две шестици в класа на тест, обикновено момичетата, които са по-старателни. Класната ни изпраща статистика от време на време за ориентир - колко шестици, петици и т.н
Засега ми се струва, че се опитва да минава с по-малко учене.
Класната ги убеждава от известно време да се запишат на състезанието на Клет и на олимпиада по немски и колкото и да не му се ще, се е записал днес Joy

# 199
  • Бургас
Моята днес се е записала за олимпиадата по английски.

# 200
Говорила учителката за олимпиадата по немски, но моята не смее да се запише, шубе я.

# 201
  • София
Тези тестове на телефона не са ли от тия, при които не може да се излезе от приложението преди да се завърши теста?
Така няма да има от къде да преписват.

# 202
  • Бургас
Бях писала за моя, че госпожата го иска на олимпиадата по математика! Но, каза, че няма да отиде и не отиде! Щели да бъдат много трудните задачите, а и неделята му била почивен ден! Ти да видиш! Много съм му ядосана!

# 203
Бях писала за моя, че госпожата го иска на олимпиадата по математика! Но, каза, че няма да отиде и не отиде! Щели да бъдат много трудните задачите, а и неделята му била почивен ден! Ти да видиш! Много съм му ядосана!

Има време да реши, олимпиадата не е ли на седми декември

# 204
Май е на 6.декември олимпиадата по математика, т.е. събота.

# 205
Да, верно. До края на тази седмица нашите събират декларации

# 206
  • Бургас
Ха, на мен ми каза, че била в неделята, която мина....
А, дали той не е разбрал нещо.... Довечера пак ще го питам!

# 207
  • София
В София е на 6.12, но в другите градове може да е по друго време. В заповедта пише провеждане ДО 7.12.

# 208
  • Бургас
В Бургас е на 07.12.

Моите няма да участават- едната ще е извън града, а другата нищо не е казала.

Въобще за никакви олимпиади не съм чула от тях! Само в Школо ми пишат, но те не изявяват желание.. явно Grinning

# 209
  • София
Говорила учителката за олимпиадата по немски, но моята не смее да се запише, шубе я.
Мисля, че и него го е шубе, а и хич не обича да ходи по олимпиади и състезания, но ги е понатиснала учителката явно и му е било неудобно да откаже. Не е доволен Sweat Smile

Общи условия

Активация на акаунт