Осмокласници 2025/2026 - тема 4

• 25 849
  • 524
  •   2
Отговори
# 90
  • София
Сестра ми на времето също завърши Немската гимназия, и тя казва, че само двойки и тройки пишели в 8ми клас. Тя дето винаги е учила и се е справяла. Но явно е важно психиката да ти издържи. Завърши Немската.

# 91
  • София
По въпроса за филмите, не понасям безобразните сцени с насилие, сексуално и всякакво, което струи от нашите т.нар. тийнейджърски филми. Насилието в тези филми, е представено като matter of fact, като нещо нормално сред обществото, което и децата започват да възприемат.  Те почват да мислят, че тука е така, вместо обратното.
Така го усещам аз и не бих си завела детето.
А, именно това имах предвид. И виждането ми по въпроса касае само информация поднесена чрез такива филми. Напълно подкрепям всякакъв вид информация поднесена като човека с кучето-търсач на наркотици. И се подразбира, че у дома също се говори по въпроса за случайно сложени в питието субстанции и т.н. да не изреждам всичко. Пак давам за пример "Диада". Ако някой го е гледал ще ме разбере.

# 92
  • Бургас
Набора днес е бесен на госпожата си по английски!
След като му нанесе 6ца от изпитване, в края на последния час му пише и 2ка, при положение, че той е изпълнил задачата, която им е дадена и той е вдигнал тетрадката, за да я види госпожата, но тя нещо не го отразила.... Беше бесен и превъзбуден и не успя да ми разкаже, какво точно е станало!
Идва и ми отваря тетрадката си и учебника и ми показва, какво са имали да пишат! ,,Ето ми го и текста! А тя ми написа 2ка!?,, Бесен е! Заради тази двойка му пада успеха по английски, а той държи на него! Утре щял да разговаря с госпожата си!
Ще ги разделят на две групи по английски - за напреднали и начинаещи и той си е за напреднали! Но, нали учителите следват разни точки от тестове и средни оценки и се ядосва, че заради една 2, ще му падне успеха! Иначе си е добре с оценките!
Дано се разберат двамата утре!

# 93
Според мен, като поговори с госпожата, ще се изясни ситуацията и ще намери начин да превъзмогнат тази 2. Учителите са наясно кое дете на какво ниво е по езика и едва.ли ще го сложи извън групата на напредналите.

# 94
  • Куциндрел
Отдавна не съм писала, ама все някакви събития се случват. За капак детето е в някаква тонейджърска криза на дивотии. Последно е решил, че не иска да ходи с автобуса, който му е удобен за училище, а през половната град с някакви прекачвания. Съответно закъснява и му пишат закъснения. Днес му казах, че не искам оправдания, а решение на проблема. Не можел да измисли, за това ще става още по рано, за да е навреме.

# 95
  • Бургас
Karz, вероятно е някакво недоразумение, нека си поговори спокойно с госпожата.

Ние получихме известие, че в края на годината ще има изходящ изпит по езика за осмокласниците. Идеята била да ги мотивират да учат през годината. По мое време наистина държахме такъв в края на подготве, помня, че подготвяхме превод на откъс от книга.

# 96
  • София
На мен в последно време в разговори за рисковете от предлагане на наркотици под всякакви форми ми се отговоря:” Не съм толкова глупава, няма как да ми се случи”…за съжаление, има как и не е въпрос дали си умен или глупав… ей това се опитвам да й обясня, ама ….Ще пускам явно брат й, като се прибере от университета, не че и той не беше с такова самочувствие, но с годините рязко осъзна, че не стои там въпроса…добре, че не стана по- емпиричен път , а просто съзря достатъчно

# 97
  • Бургас
Pouh, същата умница имам и у нас, тя знаела, тя това, тя онова, нямало как на нея да се случи...

# 98
И на моето дете в НЕГ са му казали за изпит на края на годината по немски за всички 8-ми класове, директорско контролно било. Предъвкваше тази информация с тревога.
 Аз съм говорила за наркотиците, но не директно пред звяра, а като знам, че подслушва. Ако кажа нещо директно, отговорът ще е- "сигурно е яко да се опита", или -"за толкова тъпа ли ме мислиш", само, за да ме дразни.
Миналата година и казах, че в ЕС забраняват вейповете,  защото има млади хора, останали без бял дроб и едва оцеляли, обясних за диацетила и как ти унищожава дроба, и тя отговори, колко жалко, тъкмо се наканила да опита как е да пушиш вейп, а сега нямало да има тази възможност.

Последна редакция: ср, 19 ное 2025, 10:14 от Априлски душ

# 99
  • Куциндрел
А аз скоро обяснявах за марихуаната, шизофренията, пиенето и т.н. Сам ме попита. Обясних му, че той единствено може да се снабди с марихуана с примеси с други наркотици и така зарибяват децата за по-силни такива.
За сега не пие, не пуши, но имало доста от класа, които го правят.
Онзи ден ходихме семейно на немския коледен базар и му взехме греяно вино да опита. Изпи 10на глътки и се отказа.
Нещо в класа има някакви прекроявания и е крив, явно още не може да се намести. Толкоз с градената му репутация, да пробва по друг начин.
Тръшна се да го местя, ама за сега няма подходящи свободни места. Казах му, че в Семинарията има, там ще е на пълен пансион, т.е. няма да му мрънкаме на главата, няма локални, само мъжка любов. Не хареса идеята...

# 100
  • Бургас
Ох, бе, Ceca, с глас се смея! То за харесване ли е такава идея Simple Smile

# 101
  • Куциндрел
Ох, бе, Ceca, с глас се смея! То за харесване ли е такава идея Simple Smile
Ами да е мислил миналата година. От неискане това училище си избра, сега каквото стане.

# 102
Отдавна не съм писала, ама все някакви събития се случват. За капак детето е в някаква тонейджърска криза на дивотии. Последно е решил, че не иска да ходи с автобуса, който му е удобен за училище, а през половната град с някакви прекачвания. Съответно закъснява и му пишат закъснения. Днес му казах, че не искам оправдания, а решение на проблема. Не можел да измисли, за това ще става още по рано, за да е навреме.

Да не го тормози някой в автобуса, който се предполага, че трябва да вземе?

# 103
Цеце, не съм убедена, че в Семинарията има места. Доста е желано от потомствени богослужители, още повече, че е на пълна издръжка. А има и приемни изпити...

Какъв е проблемът, че иска да се мести?

# 104
  • Бургас

Да не го тормози някой в автобуса, който се предполага, че трябва да вземе?

И на мен това ми мина през ума! Дано не е това, а някакви дивотии наистина Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт