Осмокласници 2025/2026 - тема 4

• 23 572
  • 481
  •   1
Отговори
# 30
Аз ще ходя до книжарницата в УАСГ, и после до Слънчоглед, и ще взема разни готини неща за макети, клечки, цветни стъкълца, ламаринки, тел, мъниста, фолио, картони, парчета от дървени кори, за да си майстори. Може и аз да се включа даже, много е разтоварващо

# 31
Аз ще ходя до книжарницата в УАСГ, и после до Слънчоглед, и ще взема разни готини неща за макети, клечки, цветни стъкълца, ламаринки, тел, мъниста, фолио, картони, парчета от дървени кори, за да си майстори. Може и аз да се включа даже, много е разтоварващо
Априлски душ, и моят много обичаше да прави всевъзможни макети. От доста ранна възраст проявяваше интерес и завидна сръчност, ние никога не сме му помагали, в училище учителите мислеха, че ние ги правим. Купувала съм и аз разни материали, мисля точно от магазина на УАСГ (през някакъв сайт ги поръчвах и ми ги пращаха с куриер), но повечето неща ги правеше с подръчни боклучета от вкъщи. Обаче напоследък му намаля интересът и ентусиазмът за тези неща и много ме е яд. Последно почна да прави макет на старото си училище, като за целта реших да му взема готови красиви дръвчета и тревички и други подобни детайли. Започна го, стигна до "груб строеж" с картона и дотам... Стои си така вече няколко месеца, дръвчетата така и не влязоха в употреба, а са толкова сладки Grinning

# 32
И аз да се включа...
Наборът е в езикова с английски. Лежерно го раздава по езика. Пише домашни, няма проблем. Оценките са от 3 до 6. Една 3-ка имаше в началото, защото се срамувал да каже на господина, че е научил друг текс. После има две изпитвания на текстове - да ги разказва и има 6-ци. Не ги разказва - казва ги наизуст. Аз съм озадачена, защото и двата ти казваше за 4-5 мин. Много дълги текстове.
На думи има 4 и 5 . Пише почти брилянтно, но много грозно и предполагам, че оттам идват незадоволителните оценки.

Има дерт с математиката, тегава му е, но е примирен, че трябва да учи. Учебниците са на Архимед и книгата за ученика се използва.

По философия имат учебна тетрадка. Там се справя отлично. Харесва му.
БЕЛ също върви добре - чудесно есе на тема Герои и Антигерои сътвори.

Харесва си класа, не ходи с ентусизъм, но, когато споделя за гмназията има искра в погледа му и едва доловима усмивка.

Ходи на немски веднъж в седмицата на курс. И там му харесва. Безкрайно съм щастлива, че не писахме първо желание немски. Щяхме да ревем и двамата всяка вечер. Сега се смеем, когато му помагам.

Свободното време е отдаден на китарата - много добре му се получава

Аз бях с първи немски в гимназията. Успокойте себе си и децата. Аз си плачех от време на време до края на декември. Много учих, много се стараех и нищо не ставаше. 2-3-4макс - и то точно на диктовки. И после като разрязано с нож - 5 и 6.
Немският си има нужда от постоянство и натрупване.

Не знам дали ще са им от полза разни клипчета в нета - за определителни членове, рекция на глаголи, съществителни, прилагателни... има много готини. Когато ми попаднат си ги гледам с кеф.
Здравейте, може ли да кажете къде ходи на немски веднъж седмично?

# 33
Скрит текст:
И аз да се включа...
Наборът е в езикова с английски. Лежерно го раздава по езика. Пише домашни, няма проблем. Оценките са от 3 до 6. Една 3-ка имаше в началото, защото се срамувал да каже на господина, че е научил друг текс. После има две изпитвания на текстове - да ги разказва и има 6-ци. Не ги разказва - казва ги наизуст. Аз съм озадачена, защото и двата ти казваше за 4-5 мин. Много дълги текстове.
На думи има 4 и 5 . Пише почти брилянтно, но много грозно и предполагам, че оттам идват незадоволителните оценки.

Има дерт с математиката, тегава му е, но е примирен, че трябва да учи. Учебниците са на Архимед и книгата за ученика се използва.

Харесва си класа, не ходи с ентусизъм, но, когато споделя за гмназията има искра в погледа му и едва доловима усмивка.

Ходи на немски веднъж в седмицата на курс. И там му харесва. Безкрайно съм щастлива, че не писахме първо желание немски. Щяхме да ревем и двамата всяка вечер. Сега се смеем, когато му помагам.

Аз бях с първи немски в гимназията. Успокойте себе си и децата. Аз си плачех от време на време до края на декември. Много учих, много се стараех и нищо не ставаше. 2-3-4макс - и то точно на диктовки. И после като разрязано с нож - 5 и 6.

Не знам дали ще са им от полза разни клипчета в нета - за определителни членове, рекция на глаголи, съществителни, прилагателни... има много готини. Когато ми попаднат си ги гледам с кеф.

А, ако някой знае същото и за английски ще съм благодарна да сподели..

# 34
Аз съм много доволна от British Council за английски. За немски ползвахме Гьоте, но не знам групите ли са големи,...

# 35
Аз съм много доволна от British Council за английски. За немски ползвахме Гьоте, но не знам групите ли са големи,...
Благодаря!
Имат английски един път седмично, но уикенда..както и АВО Бел. За съжаление все са уикенда, а на мен ми се искаше да е през седмицата..

# 36
Имат и през седмицата. BC.
Аз от АВО не съм доволна.

# 37
  • София
И на мен такива неща ми действат разтоварващо, но в последните 4 г. ми се повръща от макети у дома. Бъдещата сценографка понякога си работи проектите където ѝ падне вкъщи. Лепене, боядисване, бъркане, стъргане с дремел, рязане на стиропор... вкл. изработване на декори от всякакви материали в хола..ScreamSmiley

# 38
Баткото две години се занимава с макети - то бои, лакове, аератори, резачки и скалпели, плоскости, осветление специално...сега всичко стои така, сякаш всеки момент ще го подхване наново, но не.
Подаръци за Коледа няма да има; ще пробвам да измисля пътуване.

Идвам от родителска среща за набора. Мислех, че ще се червя, но всички учители са положително настроени дори в критиките към поведението му. Нормални, свестни учители.

# 39
Идвам от родителска среща за набора. Мислех, че ще се червя, но всички учители са положително настроени дори в критиките към поведението му. Нормални, свестни учители.
Оооо, това ме подсети, че скоро и аз ще трябва да ходя на родителска среща, но още не са я обявили. Вероятно към края на месеца ще е. Бях забравила.

# 40
Привет!
На нищо допълнително не ходи набора. Чат-пат като позволява времето ритат в двора на старото училище.
Засега няма проблем със ставането сутрин, въпреки че става почти половин час по-рано от преди, защото пътува по-далеч. Все още го държи първоначалния ентусиазъм - харесва си и класа и учителите. Да видим докога Simple Smile
Да питам - има ли някой, който още не си е получил помощта за първия срок? В началото на октомври подадох на място и няма превод до момента. Дали има начин да проверя статус онлайн или това става само ако си подал онлайн?

# 41
Днес получих помощта. Също съм подала първите дни на октомври.

# 42
Да, и аз в края на деня ги получих Simple Smile

# 43
  • ПЛОВДИВ
Скрит текст:
И аз да се включа...

[/quote]

да, ние сме от Пловдив. Избра присъствено всяка събота от 16 до 19 часа в Лингва мунди.
Бях му дала и други варианти
1. Към Гьоте онлайн - 2 варианта
2. В Лингва мунди
3. Частен учител
4. Да учи с мен  нивата А1 и А2

Надявах се тази година уикендите да са ни свободни и да избере нещо към Гьоте, но беше твърд в решението си, че иска школа.

1-2 пъти в седмицата се занимаваме заедно. Поръчах учебниците, по които аз съм учила в подготвителен клас, от една книжарница за учебници втора употреба. Действаме и по тях. Карам го да чете, за да свикне с немския и да има повече усет. Не му е лесно, но му е забавно. Много си харесва и учителката в курса. Децата там са от МГ повечето. Той е от ЕГ и едно момиченце от Търговската.

В Пловдив Лингва мунди има топ преподаватели към момента. Прекрасно готвят за сертификати, както по АЕ, така и по немски. За другите езици нямам наблюдения.

# 44
Привет и от мен. Отдавна не съм писала, но пък ви следя редовно.
Като цяло наборът си харесва новия клас, училището и учителите. Доста по- спокойно му е спрямо миналата година, но и той никак не си дава зор. От скоро ходи на бокс и това е единственото допълнително занимание. Цялото останало време му е за "социални контакти и .... любов" . Та в тази връзка да попитам: Как е любовния живот на вашите тийнове? Говорят ли вече за гаджета? Моят хубостник или е навън, или говори по телефона до малките часове на нощта и нищо не може да го убеди, че трябва да потърси баланс с другите си ангажименти. Не виждам да учи (той не бил важен 8ми клас, важното е да го избута някак), "забравя" редовно (и удобно) каквото и да го помолим да свърши вкъщи и се интересува само как изглежда. Водим постоянни битки за вечерен час за прибиране и някакъв по- нормален час за заспиване (първа смяна е и става в 6.30) Triumph Любимото ми е "Прецаквате ми социалния живот с тези ограничения кога да се прибирам, а сега искате и любовния да ми прецакате, като не ми позволявате да говоря по телефона до когато си искам" Laughing
Не съм сигурна дали е за смях или за рев. Опитвам се да мобилизирам цялото си търпение и мислено си повтарям "Оммм, вътрешен мир и спокойствие. И това ще мине. Оммммм Hands Ok Hand".

Общи условия

Активация на акаунт