Осмокласници 2025/2026 - тема 4

• 28 729
  • 560
  •   1
Отговори
# 225
Е, какви лични, споделената радост, че няма момичета някъде, защото само правели интриги, и били повърхностни, и съответно е супер, че класът е само мъжки, звучи не като наблюдение, а като генерализирано заключение. Момчетата е добре да видят, че има и свестни момичета, готини момичета,  че иначе ще пораснат обидени и предубедени към половината население на Земята, и съответно, нещастни.  Ако не могат да го видят, защото са малки още , трябва да им се  покаже

Последна редакция: чт, 27 ное 2025, 15:13 от Априлски душ

# 226
  • София
Е, какви лични, споделената радост, че няма момичета някъде, защото само правели интриги, и били повърхностни, и съответно е супер, че класът е само мъжки, звучи не като наблюдение, а като генерализирано заключение. Тук сме повечето жени, обяснете на синовете си, че има и свестни момичета, готини момичета,  че иначе ще пораснат обидени и предубедени към половината население на Земята, и съответно, нещастни.

Нищо общо няма едното с другото, синът ми има приятелки момичета (общува с връстници и извън училище), просто всички интриги в предишните класове бяха с участието на добре изглеждащи слабо заинтересовани от ученето девойки.

# 227
Хаха, държиш да си права! Дето викаше баба ми- горната кора на л....! Явно са ти доста ограничени наблюденията, да не говорим за възгледите, щом не можеш да приемеш различно мнение или облекло.

# 228
Jacobiana, споделихте мнението си от позицията на преподавател. Това ме впечатли.

# 229
Ну заяц, добрия учител е с широк мироглед и може да даде много на учениците. Тесногръдите учители обаче са друга бира

# 230
  • София
Хаха, държиш да си права! Дето викаше баба ми- горната кора на л....! Явно са ти доста ограничени наблюденията, да не говорим за възгледите, щом не можеш да приемеш различно мнение или облекло.

За кое да съм права по-точно? Че имам 31 ученика в прогимназия и имам наблюдения над тях или че всички други ученици може да са напълно различни, но това да не променя горните 31? Моята баба не използваше подобни изрази, вероятно затова ни е трудно да се разберем...

Ну заяц, добрия учител е с широк мироглед и може да даде много на учениците. Тесногръдите учители обаче са друга бира

Много ми е интересно от коя точно висока позиция пък я направи тази генерализация? 😉

Jacobiana, споделихте мнението си от позицията на преподавател. Това ме впечатли.

Нямам как да споделя наблюденията си относно връзката между приоритети и резултати от позицията на родител, защото определено нямам толкова много деца, колкото ученици. Със сигурност едно училище не означава, че навсякъде е така, със сигурност някъде има прилично облечени ученици с лош успех и такива с мигли и маникюр, които са отличници, което не променя по никакъв начин обстановката около мен.

# 231
Ами не мога да повярвам, че от 31 твои ученици, всички момичета, без изключение, са повърхностни кифли, правещи интриги , с грим и маникюр, че да се стига до подобни изказвания.
А аз лично не вярвам, тези с маникюра да са повече от една трета, но са ти се набили на очи, а от тази една трета само половината най-вероятно съвсем не учат. А има и момчета с бицепси, бръснати, с татуировки и черни анцузи, за тях забрави да споменеш.
Твоето момче не беше ли в НГДЕК, че къде ги видя там всички кифли и повърхностни, това са момичета, влезли с подбор?

Последна редакция: чт, 27 ное 2025, 23:12 от Априлски душ

# 232
Продължаваш за се правиш на неразбрана, и да пробутваш обобщения си. Кое е това училище,в което всички момичета са кифла?

# 233
Jacobiana, их, как го няма Мецан сега да те подкрепя....?!?

Личното ми мнение, че в един клас трябва да има и момчета, и момичета за здравословна среда. Като поне 2 към 1.

# 234
Съгласна съм със Соул, и не за първи път, колкото и да е странно

# 235
  • София
Тя споделя впечатления на детето. Не е лесно да се приеме изцяло мъжки клас и е нормално да се търси положителното в ситуацията. В случая се успокоява, че няма интриги. Въпреки че интриги и от момчета могат да тръгнат. За добро или лошо, има си все още повече "мъжки" и "женски" професии, съответно и училища. Този баланс 2:1, за който говорите, е хубав, но в професионалните гимназии няма как да го има. Някои училища са намерили баланс с по-дамски специалности като кинотехника, очна техника. Училището е много сериозно, но да, малко момичета са, май 9:1 е съотношението. Наблюдавам, че или има няколко в клас,  или изобщо няма. Явно на 3 класиране ако са 1-2 отиват другаде. Преценили са може би в някакъв момент, че не искат квоти.

# 236

Като преподавател имам особено мнение за учениците, за които как са облечени им е по-важно от оценките, за знанията да не говорим. За съжаление при мен са болшинство. Много страдам, че не мога да дам максимума на останалите, затова компенсирам с консултация, на която, за мое щастие, не идва ни един от "модните"...
По-интересно е мнението и като преподавател!

# 237
То квоти в ПГ не е добре да има, или в доста езикови, където интересът е засилено еднополов, но все пак момичета, съответно момчета се намират и извън училище. Преди ЦРУ-то беше до ТОХ-а и в междучасията социализираха.
А най-много интриги има в армията, от прадядо си го знам, само мъже са били. Така че, интрижките и гадорийките са интерсекс, или казано накратко, човешка черта, макар че жените скоро станаха хора.

# 238
Не е сериозно един преподавател да дава оценки от типа на "особено мнение" за учениците си на база как се обличат. Още повече, че на тази възраст им е супер важно как изглеждат. И това е нормално. И за нас е било, но тогава нямаше толкова неща, както сега.

# 239
  • София
Или аз на друг език пиша, или вие на друг език четете - над половината ученици се интересуват от външния си вид повече, отколкото от ученето, и точно те са с най-ниските резултати.

Няма как да има еднакво съотношение момичета : момчета навсякъде, където няма квоти, ако вие мислите, че във всички училища, в което е различно съотношението между половете, растат нездрави личности, това е ваше право 🤷🏻‍♀️

Общи условия

Активация на акаунт