Осмокласници 2025/2026 - тема 4

• 23 575
  • 481
  •   1
Отговори
# 450
Според мен ще има размествания може би догодина, а може и още втори срок. Още сега деца си говорят, че искат да се местят от класовете и училищата си. Свободни места според мен на малко места обявяват и то съвсем умишлено. Следете. Дано има късмет детето да си намери по-уютно място.

# 451
Честита Нова Година на всички!
Ние сме втора смяна и на девойката и харесва да става в 8-8.30. Втори срок как ще става в 6 не знам. Обаче цял сток не успя да се адаптита в класа. Не успя  да свикне, че едно конкретно дете е в нейния клас и това е. Има една приятелка в класа и няколко от съседен клас. Свободни места няма, а не я виждам да изкара до 12ти клас там.  Мъка ... .Това и се отрази  и на и  успеха. Не рисува, не си чисти стаята, реве  и цъка на телефона. Аз съм се видяла в чудо.
Много неприятно. Какво прави това дете, момче ли е, тормози ли я, какво? Стара история ли имат? То не е минало много време де, реално само три месеца, така че има време да го преодолее.

Честита Нова 2026-та на всички! Sparkling HeartSparkling HeartSparkling Heart
Стара история е. Не я тормози, не си говорят. Познават се отдавна. По скоро всичко е в нейната глава. Кой да предположи, че ще се окажат в един клас.
Надявам се наистина да се освободи място или да успее да го преодолее.

Последна редакция: чт, 08 яну 2026, 09:49 от moonligh 78

# 452
  • Бургас
moonligh 78, пожелавам ви всичко да се стече по нормален начин и да няма напрежение между децата!

# 453
  • София
Честита нова година на всички!!!  С пожелания за много здраве, късмет и повече доволни тийнове!!!

Моето е супер доволно от избора си. Харесва си класа, много харесва гимназията и класната си, мръка за някои от учителите, но в рамките на поносимото.
Минаха класните, утре е последното по БЕЛ и срокът вече свърши. Кани се за стипендия, но все пак да видим какво ще се получи накрая.
Предстои ски училище в Банско в края на февруари, ще трябва да водим разговори за как се консумира алкохол безопасно, тъй като съм далеч от мисълта, че няма да се пробват, въпреки че са в отделен комплекс и може да не успеят да се снабдят. Добре, че са само 8 клас, всички големи са на друга дата, умишлено.
Все още не е ходила по купони и детски дискотеки, за което съм доволна. Но рано или късно ще се случи и това.

# 454
Ние сме на предела на силите си с това ставане преди първи петли. Едвам се влачим и само си търсим повод да се изпокараме. Класното по немски ще е някаква епопея, цял ден, на незнамсиколко раздели, с няколко оценки, устна част, моята се е спекла здраво, вчера заяви, че иска да е пак седми клас, защото било много по-лесно.  Вчера събрах листата от първия срок, които и дават за домашно и мога да постеля магистрала Тракия с тях. Този срок се учеше само по немски, нищо друго не се пипна.  Чакам да мине класното, да обърнем смените и ще отворя едно уиски, каквото и да е занапред, като се наспи човек си е друго

# 455
  • ту тук, ту там
Ох, Априлски душ, внимавай какво си пожелаваш. 😅

# 456
...иска да е пак седми клас, защото било много по-лесно...

Grinning Дежавю.
Успокоявам го с това, че в 9ти ще е още по-трудно, а за 10ти просто вече ще е претръпнал.
Вече стигна сам до извода, че втора смяна трябва пак да става в 6, за да му стига времето, което разбира се няма да се случи Grinning Бързо ще забрави за тази идея.
Има най-шарената версия на школо досега, надява се, че няма да събере цялата колекция от цветове.

# 457
С голямото дете преди години не помня такъв гърч да е имало в осми и девети клас, може би заради ковида. Сега, обаче, яко са настъпили педала в езиковите. Те и в класа нямат време да се сдърпат, толкова са изтормозени, горките. Но и яко бележкарство се вихри, само за оценки  говори у нас, което не беше типично за нея преди

# 458
  • ту тук, ту там
Моето дете е някак… примирено. Веднъж каза, че го отчита като грешка, че е избрал това училище. Скъса ми сърцето. А не се справя зле, не е отличник обаче.

Последна редакция: ср, 14 яну 2026, 14:07 от elleni

# 459
  • Бургас
Елени, проблема може да е самата класна. Да е студен човек!
Но, това не й дава право, да не познава класа си!
Не ми се струва нормално!

# 460
Много е жалко, което чета. А ученето на език може да бъде едно много приятно изживяване. При мен беше така, обичах си учителката, още я помня. Но вече имам чувството, че  има учителки, които правят всичко възможно децата да намразят езика. Нашата ги юрка и натиска да учат, но иначе е добра и внимателна с тях, което е голям късмет за моето дете.  Не е редно, обаче, попадането на свестен учител да бъде късмет

# 461
  • here and now
Моята пък, учителката ѝ по математика изобщо не я харесва(казва "Мамо тази жена ме мрази".). Но не губи мотивация засега. В началото и класната не я харесваше, но вече успя да ѝ стане любимка.
Учителите са, каквито са. Ние говорим много за това, как може ние да реагираме и евентуално да подобрим някак нещата. Понякога успяваме, понякога не, но не се отказваме.

# 462
Добро утро! А ние момичета, следващите 5 дни сме онлайн. ОММММ.
За класа й - не мога за кажа че ги харесва, но не мога да кажа и че не й харесват. Има си приятелки от класа. Харесва си учителката по език. Не си харесва класната, а според мен е ОК, просто е твърде изискваща от тях.
Класната минаха, изненадващо се е справила супер по математика, и не толкова по БЕЛ. По езика чакаме оценка.
Гуш на всички, недоволни от нещо, и дано нещата се оправят.

# 463
  • Бургас
elleni, много съжалявам, за това усещане на детето! За мен винаги отношението на околните е било много важно- колкото и да е трудна дадена работа, ако отношението на вишестоящия към мен е правилното, тя се превръща в удоволствие и не ми тежи. Затова и вече 20 години работя за едни и същи шефове Grinning

Моите не си харесват нито един учител - в старото училище всички били супер, всичко им разбирали с половин дума, на новите нищо не се разбирало. Даже видях едната да учи по математика- аз такова чудо и в 7-ми клас не съм виждала!!!
А според мен, не са им лоши учителити, просто още не са ги опознали Simple Smile Особено, класната по немски на мен много ми харесва- има отношение към тях! Имаха инцидент в училище /хванаха някакви деца да пушат в тоалетната/ и имаше от нашия клас. Класната писа на родителите, но даде 2 дни срок на децата, първо сами да им кажат. За мен този подход! е много правилен- отнася се с тях, като с големи и разумни хора.

Иначе имаме две 6-ци по немски!!! Това си е голямо постижение!

# 464
  • Варна
Привет. От днес е ОРЕС . В момента е в междучасие и играе  някаква игра със съученици...Мхм. Аз съм в др. стая, но всичко се чува...

Последна редакция: ср, 14 яну 2026, 22:36 от Пеева

Общи условия

Активация на акаунт