ТУЕС - 10 тема

• 5 596
  • 95
  •   1
Отговори
# 90
Лаптопът е хубаво да бъде личен, за да може всичко, което си работи и прави детето да е на едно място и да му е под ръка. Лаптопите осигурени от ТУЕС си се ползват само в съответните часове в училище. Не си ги носят вкъщи.

Дъщеря ми е с Линукс.

Кой клас е детето? Каква паралелка? Да разбирам ли, че няма значение дали е линукс, iOS, windows?
И аз съм на мнение, че всичко, което си инсталира и пише на него е най-добре на личен.
Въпреки това ми е малко странно.
Изпитите на личните устройства ли се случват? Всеки ден ли се носят? В 8 клас ще бъдем.
Сега ще е девети. Да, няма значение дали ще е линукс или уиндоус - каквото му е удобно на детето.
Лаптопите ги носят, когато имат съответните часове - увод в програмирането или въведение в специалността.
Да, изпитванията са им на личните лаптопи.

# 91
Може ли повече детайли за това в 8ми клас - увод в програмирането за паралелка ИИ?

Аз очаквам или нещо супер базово или направо да ползват Клауд и да програмират на едно по-абстрактно ниво Wink
Или пък като старата школа - почваме на Борланд Си Joy

# 92
Това е нова паралелка. Нямам представа какво са заложили в програмата.
Вашият випуск ще я сефтоса. Joy

# 93
  • София
Синът ми е приет Роботика АЕ/НЕ, записвам се да следя темата, също и за новини. Идва от 125 СУ. Разбрах, че в 8 клас се набляга на език и терминология, което звучи успокояващо, той също има В2 английски.

# 94
Според мен тази "терминология", особено на английски е 99% позната.
Ит сорта на хардиск, рам, цпу, компилиране, променливи ( variables), масиви (arrays) , мемори, цикли (loops) и тн.
Моето лично мнение е, че за дете което има базову познания по ИТ и добър анлийски, това ще са 12 безинтересни часа всяка седмица.

Но все още на сайта им няма програма какво точно ще учат по-различно я 8 клас спрямо СМГ/НПМГ  идентичните им паралелки.

# 95
  • София
Може ли повече детайли за това в 8ми клас - увод в програмирането за паралелка ИИ?

Аз очаквам или нещо супер базово или направо да ползват Клауд и да програмират на едно по-абстрактно ниво Wink
Или пък като старата школа - почваме на Борланд Си Joy
Поглеждах в самото начало, много бързо стават абсолютно самостоятелни.  При нас почнаха в съответствие със златните стандарти -  първо алгоритмите, после кодирането, но  учителката се разболя и се "осъвреминиха" - само компютър, без тетрадки /първо пишат - кодират де, после бришат/.  Нормално в началото е С, къде без основата.   За мен формирането на алгоритмично мислене е  най-важното, кодирането няма да им избяга.. На хакатоните ги пускат в дълбокото, ако не друго,научават какви знания са им необходими за решаване на реални задачи , борят яко с помощта на менторите.  Добро е училището, мерак да има от страна на децата.

Общи условия

Активация на акаунт