Инвестиции - къде, как, какво? - Тема 5

• 10 391
  • 271
  •   1
Отговори
# 120
А де, трудна преценка.
Ама и ако те е страх от мечки не ходиш в гората.
Абе както казахте, боса съм, ще трябва да чета и да премислям.

# 121
Само не си давай парите за такива курсове.

# 122
Нямам намерение.
Гласовете в главата ми казаха не, засега ги слушам Joy
Те ми се обадиха вчера, тъй като не ме устройвали 7500 и 3000, за 1000 искаха някакви видеа да ми продават. Базови неща, без екстри.

# 123
Не помня дали в тази тема, но някъде във форума беше, имаше проучване, че 80% от всички инвеститори губят.
Елора да прецени дали има уникалния шанс да е сред останалите 20.

80% от всички активни инвеститори губят. Онези, които пасивно следват някакъв бенчмарк, обикновено дългосрочно са на печалба.

# 124
имаше проучване, че 80% от всички инвеститори губят.
Това е валидно само за краткосрочно и спекулативно включително и дейтрейдинг.

# 125
Цветно, би ли споделила какви точно фондове.

По-старите ми фондове са на Амунди, които си направих в Уникредит. В банкана вече имат и техни фондове onemarkets и се управляват от дружесва от рода на Blackrock. Имам 5-6 фонда и всички са ми на печалба.

# 126
Нямам намерение.
Те ми се обадиха вчера, тъй като не ме устройвали 7500 и 3000, за 1000 искаха някакви видеа да ми продават. Базови неща, без екстри.
Има доста безплатни видеа, също и книги за начало.

# 127

По-старите ми фондове са на Амунди, които си направих в Уникредит. В банкана вече имат и техни фондове onemarkets и се управляват от дружесва от рода на Blackrock. Имам 5-6 фонда и всички са ми на печалба.
От колко години ги имаш и някога случвало ли ти си е неизплащане на пари от обратно изкупуване или загуба на всичко инвестирано в някой фонд?

# 128
Нямам намерение.
Има доста безплатни видеа, също и книги за начало.
Може ли линк към видео или канал?
Книги също.

# 129
Амунди ги гледах преди години, имаше такси, не малки.
Плюс, че печалбата се отчита при продажба, не просто да си ги гледаш как растат. А, ако спестяваш с конкретна цел, не знаеш в нужния за теб момент, дали ще са на изгодна цена, за продажба.

# 130
Амунди ги гледах преди години, имаше такси, не малки.
Плюс, че печалбата се отчита при продажба, не просто да си ги гледаш как растат. А, ако спестяваш с конкретна цел, не знаеш в нужния за теб момент, дали ще са на изгодна цена, за продажба.

Не е вярно, за всичките си има информация в нета ден за ден.

От колко години ги имаш и някога случвало ли ти си е неизплащане на пари от обратно изкупуване или загуба на всичко инвестирано в някой фонд?

Вече писах, че това е практически невъзможно.

# 131
Кое не е вярно, ЧС?

# 132

След като си закупите такива фондове от банката и след няколко години решите да ги продадете и изтеглите парите, трябва ли да плащате данъци, данъчни декларации, регистрация по ДДС, ако е по-голяма сума, или някакви други родни "особености"? Въпросът ми е към всеки, който има опит/знае, а не предположения, може и на лично. Благодаря!

# 133

Че не виждаш как вървят котировките на фонда ти. Няма фонд, който да не публикува тази информация.

# 134

След като си закупите такива фондове от банката и след няколко години решите да ги продадете и изтеглите парите, трябва ли да плащате данъци, данъчни декларации, регистрация по ДДС, ако е по-голяма сума, или някакви други родни "особености"? Въпросът ми е към всеки, който има опит/знае, а не предположения, може и на лично. Благодаря!

Някой запознат?

Общи условия

Активация на акаунт