Инвестиции - къде, как, какво? - Тема 5

• 10 707
  • 276
  •   2
Отговори
# 180
Аз питам за Амундито.

# 181
Кое Амунди, че то не е едно

# 182
Amundi Funds US Equity Fundamental Grouwth

# 183
В договора ви пише начална такса, годишна и такава за изкупуване. Би трябвало и в начало да са ви обяснили. Тия фондове просто с тия такси обезмислят нискорисковите, а високо рисковите са си просто рискови. Ама пусто хората мислят, че като е банка е по-сигурно. Може и да е така. Иначе уж активно управляват и видиш ли ще бият бенчмарковете. Статистиката за жалост не ги подкрепя.

# 184
Amundi Funds US Equity Fundamental Grouwth
Този ти прибира 2% годишно. Управлението ти се вади 1.8 всеки ден преди определяне на стойността на дяла. За дългосрочно бива, без да се занимаваш. 23% за какъв период е ръста?

# 185
  • на Мелмак
Това Амунди, с такъв процент ще е на поне 2-3г.

# 186
Даже повече според мен, освен ако не е хванал точно бума 2023та

# 187
4 години. Тоест, това, което виждам е реалната стойност, която бих получила ако го откупя. Удържани са таксите.
Сега ми казаха, че имало промоция до края на годината че мога да купя без входящата такса.

# 188
Това за Булбанк ли?

# 189
Здравейте, много му се чудя и аз на това Амунди. Февруари месец си откупих едно на 4 години с доста добра доходност и сега ми се иска да си направя пак. Тогава бях точно на това Amundi Funds US Equity Fundamental Grouwth. Сега като вляза в приложението на Уникредит и гледам, че цената му е много по-висока в сравнение с другите предлагани фондове - над 500 евро за дял, мисля че беше. Другите фондове на Амунди се движат около 100-200 евро. Понеже малко разбирам, още не мога да се реша какво да правя и ето мина почти година в чудене.

# 190
Сега го отворих това Амунди. Има си графика как се е справяло спрямо бенчмарка. Всеки може да го отвори и да види разликата. Дали е само от таксите или са оплели конците не мога да разбера.

# 191
Тези такси кога ти ги удържат? Когато решиш да продадеш ли? Да речем в момента виждам   1000 евро инвестирани и 230 печалба. Ако реша да продам в този момент няма да взема 1230 евро така ли?

Aко няма такса за обратно изкупуване, каквото виждаш като Настояща стойност на инвестицията( забележи не Инвестирана сума ) това трябва да получиш в твоята Разплащателна сметка. В твоя случай 1230 евро - инвестирана сума + печалба.
Сумата се появява в разплащателната сметка до 24 часа след като поръчката стане статус изпълнена, не веднага

Това при положение че банката е стабилна и не гледа да ощети и с лев клиентите си

Последна редакция: чт, 18 дек 2025, 04:39 от dsfds

# 192
Нямам намерение.
Гласовете в главата ми казаха не, засега ги слушам Joy
Те ми се обадиха вчера, тъй като не ме устройвали 7500 и 3000, за 1000 искаха някакви видеа да ми продават. Базови неща, без екстри.
Има доста безплатни видеа, също и книги за начало.
Може ли линк към видео или канал?
Книги също.
https://angelovdimitar.com/, Стойне Василев също има много добри статии. Там ще наверите и книгите в момента не се сещам. Ако прочетете старите теми също са обсъждани. Зависи от сумата може са си платите да ви таппавят портфейл. Стойне Василев го предлага. Преди го предлагаше и Димитър Ангелов, но не виждам вече. Аз пеших,че сама тяма да се оправя и си платих при него. Избих си сумата за около 6месеца.

# 193
На мен Стойне не ми е бил полезен. Следвах го доста време, нищо ново не научих. Може би за хора, които не си следят и контролират финансите да е полезен. Съвети от типа да заделяш 10% от доходите си не ми вършат никаква работа. При положение, че заделям много повече.

# 194
Вижте какво предлагат от Уникредит.

Общи условия

Активация на акаунт