- СП500 носи 16-17% за 2025(17% с вкл дивиденти), но ако сте европеец и не сте се подготвил/хеджирал за слабия долар, за който Тръмп се бори със зъби и нокти, то вероятно вашата доходност от СП500 е около +12% за годината(долара губи 11,6% спрямо еврото от началото на годината).
- Ако сте вложили парите си в немския основен индекс DAX то вие сте направил +21,3% от началото на годината.
- Ако сте луд оптимист за БГ пазара, като мен и очаквате икономиката ни да расте по-бързо от останалите в ЕС, а еврото да се отрази позитивно на пазара на акции в България, то Софикс ви е донесъл +29-30% за 2025.
- Макар, че нямам в портфейла си най-добре представилата се ликвидна БГ акция Сирма груп(+97% за 2025г.), то и аз съм доволен със +56% средна доходност на портфейла ми от БГ акции за 2025г..
Другата ми инвестиция в етф-а на Вангард VWCE(следящ около 3600 компании от развити и развиващи се пазари) е около +8.8% .
Успех на всички в инвестициите!
Качвам две видеа, които може да са ви интересни. Ще се радвам да споделите вашите успехи за 2025 и залози за 2026г.