Инвестиции - къде, как, какво? - Тема 5

• 26 002
  • 477
  •   2
Отговори
# 375
Точно в Елана ли?

# 376
  • София
На тях попаднах случайно. Много съм далече от тази материя и ми е изключително трудно.
DeVa, има ли проблем с Елана?
Санди, изпратиха ми доста дълъг мейл с предложение сред като говорих с една девойка. Не мисля, че е ОК да го копирам тук.

# 377
Не, няма проблем. Технически няма. Не знам какво ще купуваш.

# 378
Санди, изпратиха ми доста дълъг мейл с предложение сред като говорих с една девойка. Не мисля, че е ОК да го копирам тук.
Целият мейл не е ок, защото ще стане чаршаф. Само обобщено какво точно ти предлагат. Елана като всеки друг имат оферти като всички които предлагат някакъв продукт и това не е някаква търговска тайна. Sunglasses

# 379
Аз не търся лихва 10%! Написах за оборотните пари търся някакво решение, да не стоят така. 10% очаквам от инвестициите, половинката за една година акции в Нвидия има над 30% доходност.

Ще разгледам Револют 1,5-2% за мен е идеално, ако мога да си изтегля парите по всяко време.

аз използвам традинг 212 , и съм много доволен / изплащат се дневно лихвите върху свободните средства, и имат дебитна карта без такси, със кешбек .

# 380
аз използвам традинг 212 , и съм много доволен / изплащат се дневно лихвите върху свободните средства, и имат дебитна карта без такси, със кешбек .
Данъчна декларация попълни ли тази година? Grinning

# 381
Данъчна декларация попълни ли тази година? Grinning
попълних там където съм данъчно задължен, но не в България

# 382
И колко ти стана лихвеният процент след данъците?

# 383
И колко ти стана лихвеният процент след данъците?
нямам идея, но ако ти се смята , 22% е данъка на приходи от лихви при мен.
/36% е данъка на печалба от търгуване на акции,ЕТФ,дивиденти от акции/

Последна редакция: сб, 13 юни 2026, 13:50 от n00n

# 384
1.72% чисто. Не виждам причина да си доволен, но това си е мое мнение.

# 385
Мда, 36% си е сериозен данък.

Някой мисли ли да инвестира в Space X?

# 386
  • на Мелмак
ММ взел малко ден или два преди да ги пуснат. Вчера ли беше? Беше на минус, сега е на плюс.

# 387
Мда, 36% си е сериозен данък.

Някой мисли ли да инвестира в Space X?
Не. Вчера беше IPO-то и при P/S около 60, при нетна загуба за миналата година от 5 милиарда...ще се въздържа, засега

# 388
И ние взехме няколко за цвят в портфолиото.

# 389
Какво мислите за SpaceX и за това че Nasdaq промениха правилата за да могат да влязат експресно в листа без да чакат по година? С 5 милиарда загуба и едно от най-високите ако не и най-високо в историята IPO? Както и за бъдещите такива стокс?

Общи условия

Активация на акаунт