Хитринки за всякакъв случай - 42

• 15 647
  • 212
  •   4
Отговори
# 135
имам да чистя апартамент след наематели, големият проблем обаче е банята - плочките са тъмно кафяви, но  от водата стоят бели, като котлен камък е, същото е и с душа, наслоено нещо бяло и не се маха с нищо...Със сигурност има хитринка, но аз не я знам..

# 136
Какво значи: не се маха с нищо?
Напишете с какво сте пробвали за да ви дадем съвет.
Котлен камък се маха с пулирапид, виакал, оцет, има и други...

# 137
Пробвай преди следващо пране със Спот, ако не се е запечатало вече петното, но действително зависи много и от материята - някои материи, както казва и долче, поемат и няма махане. 

Вярно е за материята. Някога бяхме купили една бяла (леко екрю) сатенирана покривка за маса. Всеки път отнасяше петна от вино, лютеница и какво ли не. Изпираше се идеално без никакво специално третиране. После пак търсихме покривка, която не задържа петна, ама никоя не беше като тази.

# 138
имам да чистя апартамент след наематели, големият проблем обаче е банята - плочките са тъмно кафяви, но  от водата стоят бели, като котлен камък е, същото е и с душа, наслоено нещо бяло и не се маха с нищо...Със сигурност има хитринка, но аз не я знам..
ДМ имат препарат с оцет, а той точно котлен камък чисти.

# 139
Някаква идея с какво да премахна петно то лютеница от тениска? Пръсках с обезмаслител, но не се махна. Ми а веднъж през пералнята и се притесняваме дали изобщо ще се махне с нещо.

На моят син махах такова петно от лютеница върху памучен, бял суитчър със Вениш за бяло пране. След прането имаше светло петно, изнесох дрехата на слънче и изчезна.

# 140
Някои остатъчни петна и аз забелязвам, че след изсъхване на дрехата вече не си личат.😅 Без да съм ги излагала на слънце (примерно простирам привечер и не на директно слънце, на сутринта петно няма).
За плочките бих използвала директно препарата на К класик в жълтото шише за WC (точно против котлен камък се води, а е и евтин). Размазвам с четка (обикновено със силиконова, но може и с друга), оставям да подейства за малко и после изплаквам обилно с вода. Така чистя мивките в банята, ваната и плочките над нея.

Последна редакция: пт, 19 дек 2025, 03:30 от dolce miele

# 141
А може ли снимка на този препарат, купувам и скъпи и евтини препарати, които се препоръчват в темите и все не мога да постигна желаният резултат!

# 142
Аз съм доволна от Вениш. На един бял панталон имах няколко петна в тъмносиньо, така и не разбрах от какво са, явно някъде съм седнала на нещо. Опитах да ги третирам с разни сапуни за петна, лимонов сок и други подобни, препарат за петна с говежда жлъчка, изобщо не мръднаха, може би леко изсветляха. Разрових се из препаратите и намерих Вениш. В момента, в който ги залях почти изчезнаха, като ги разтърках, изчезнаха без следа.

# 143
А може ли снимка на този препарат, купувам и скъпи и евтини препарати, които се препоръчват в темите и все не мога да постигна желаният резултат!
Ако въпросът е към мен, този използвам:

# 144
Благодаря! Никога не съм го виждала този препарат, но ще го купя Simple Smile!

# 145
Най-силният препарат, който съм ползвала за котлен камък, е следният турски:

Само че трябва да сте бърза - не го оставяйте твърде дълго. Поливате, разнасяте, чувате звука "фъш" и отмивате с вода обилно - задължително с ръкавици и на отворена врата/прозорец.
Всичко лъсва за броени минути и не изисква търкане.
Страшни са тези турци!

# 146
Страшно е наистина с този препарат. Ръкавици, отворен прозорец! И с колко отрови се пълнят дробовете, очите, оттам и други органи? По-добре малко търкане или не идеално чисто.

# 147
Оооо, с този турски препарат свалих фугите в банята, но май беше оранжево шише! Повече не бих го ползвала, много е агресивен!

# 148
  • Пловдив
Този препарат ми го препоръча приятелка от Турция като специално ми каза да разреждам 1:10 с вода и да не държа повече от 10-15 минути.
Пръскам с пулверизатор плочките, мия с душа и след това пускам с робота, за да полира. Нищо не остава след него, без търкане, без нищо Joy
Сега си взех и на същата марка за фурни, но не съм го пробвала още

# 149
Тази марка са много силни препарати и се справят с упорити петна. Аз имам за ръжда, но трябва с ръкавици задължително и бързо да се действа т.е. да не се оставя да престои, а търкаш и плакнеш

Общи условия

Активация на акаунт