Лидл 195 - Предколедни настроения

• 76 397
  • 805
  •   1
Отговори
# 600
Някой виждал ли е подобна ситуация
касовата ми бележка е за 72.08 лв., а банковата транзакция е за 73.66 лв.

датата и часът съвпадат, и нямам друга такава сума от същия ден
не че е сумата е голяма, просто е интересно как се е получило така

# 601
Вероятно банката, чийто е пос терминала си удържа някаква такса. Не си го обяснявам по друг начин.

# 602
  • София
Само банката ти може да отговори на това питане.

# 603
Добро утро!Виждали ли сте е Пловдив тази подаръчна кутия?

# 604
За доброто на всички януари месец смятам да плащам с карта, където има възможност. Аз и сега не обичам да нося пари в брой и предпочитам картата. Просто вместо на 4, очите ще са на 16 😃

# 605

Днес може би ще пазаруваме, утре също. Ако е много важно, ще се огледам, дали има и ще пиша.

# 606

Днес може би ще пазаруваме, утре също. Ако е много важно, ще се огледам, дали има и ще пиша.
Благодаря!

# 607
  • Пловдив
имаше я в Лидл Кичука, до 1во районно...мин.седмица със сигурност.

# 608
Nadia_Di, звъннете на клиентския номер и питайте. Ще ви кажат в кой филиал има, даже и бройките казват.
Скоро майка ми ме прати за някакви филтри за вода. Отидох в най-близкия магазин, търсих - няма, питах една служителка, а тя: "ооо, отдавна свършиха". Излязох отвън, звъннах на клиентския номер, жената започна да ми изрежда къде има, и каза и магазина пред който стоях и уж там нямаше. Казах ѝ че съм проверила, но са свършили, и тя отговори: "няма как да няма, в системата пише, че има едиколко си броя, влезте и кажете, че има"
Върнах се и набързо ги откриха в склада.
Това ми се случва за втори път, първия път беше със сатенените чаршафи, които пак се оказаха забравени в склада, но на друг филиал.

Последна редакция: нд, 21 дек 2025, 08:10 от Чи лу

# 609
  • Буркина Фасо

едната сума е със знак +, а другата  с - . би трябвало да е взимане и връщане.

# 610

Някакъв бъг май е покрай въвеждане на еврото. Случи ми се същото през приложението на дм.
Заявих поръчка за вземане от магазин на стойност 15,99 и после получавам имейл от банката, че са ми дръпнати 8,56лв, а в самото приложение - 8,56 евро, което е 16 лв и някакви стотинки. Писах им на дм, нямах никакъв отговор. На другия ден сумата като се осчетоводи стана 15,99лв. Дано и при вас случаят е подобен.

# 611
Бонго очевидно не ползва онлайн банкиране, защото сумата с минус означава разход, но кой да знае. Joy
 А към съфорумката - удържаната сума не зависи от магазина, а от банката.
Давам пример с банка ДСК и договора, който ние сключихме. Взимат 0.50 ст удръжка за плащане с карта, 0.30 ст удръжка за плащане на битова сметка и т.н.
 Разликата от 72.08 лв до 73.66 лв вероятно е банкова такса за транзакцията.

# 612
Ако не е тайна, с коя банка ви се случва това?
Аз имам друго обяснение. Ако вече са включили да се смята в евро, най-вероятно това сега е с превалутирането, за което до януари все още взимат малки такси в банките. Не вярвам да е такса за ползване с карта. Че то тогава кой ще си я ползва, ако на всяко плащане му взимат 0.30-0.50 лв./евро

# 613
  • София
Много обяснения може да има, но трябва повече информация.
Някои карти от някои банки от някои държави може да имат такси при плащане навсякъде или на определени места.

Картата левова ли е? Българска ли е?
Може да има превалутиране, което си е по собствени курсове и пак зависи кой превалутира.

# 614
Бонго очевидно не ползва онлайн банкиране, защото сумата с минус означава разход, но кой да знае. Joy
 А към съфорумката - удържаната сума не зависи от магазина, а от банката.
Давам пример с банка ДСК и договора, който ние сключихме. Взимат 0.50 ст удръжка за плащане с карта, 0.30 ст удръжка за плащане на битова сметка и т.н.
 Разликата от 72.08 лв до 73.66 лв вероятно е банкова такса за транзакцията.

Как така за плащане с карта взимат 0,50 лв.? Това го чувам за пръв път. За толкова години нито веднъж не ми е била начислявана такса за плащане с карта, а аз плащам почти изцяло с карта. Дори миналата година по това време платих доставка през Еконт с карта и заради това имах ок. 4,50 лв. отстъпка от цената на доставката. Обяснението на Еконт беше, че това било някаква политика или договор на Еконт с банката

Общи условия

Активация на акаунт