🎭 Traitors: Игра на предатели - сезон 1, тема 9 (13.11 - 20.11) 🎭

• 28 260
  • 633
  •   1
Отговори
# 570
  • Другата България
Голям карамбол стана, аз минавам само да кажа, че никой на никого не е длъжен - да обяснява, да разяснява, да пояснява и т.н. Продукцията пък съвсем.
Елементарна зрителска култура е /според мен/ когато се захванеш да гледаш нещо, независимо какво, да се запознаеш с това, което следва и което се предполага, че ще следиш. Ако не ти се занимава, специално тук, в началото на всяка тема за ТВ формат Дяволо се старае да синтезира не само правилата, а и много други неща. Въпрос на желание е зрителят да се запознае с тях. А ако не го направи - да се сърди на себе си.
Респект от мен на всички, които неуморно на всяка страница отговарят на едни  и същи въпроси.
И съм убедена, че по време на финала, а и СЛЕД него ситуацията ще е същата. Дори и по-зле.

Разбира се, че Бачорски “подарява“ победата /ако планът му се реализира/ на Гло и Петкан.
И го прави именно, за да реализира личната си цел - финал, а не защото двамата са му много симпатични.
И само защото знае, че Георги и Ева ще му откажат.
Никакво решение нямаше да вземат те двамата, ако този вариант не им беше поднесен именно от същия Бачорски, който цял сезон манипулираше де що имаше праведен, че и предател в този формат.

# 571
Настоящата ситуация си я направи самата продукция. Ако бяха пуснали първо да влезе Ева или Георги вместо някое от гълъбчетата, Бачорски нямаше как да си направи схемата и щеше да е по-интересно.

# 572
И аз не съм видяла никъде да обясняват правилата предварително. Дори напротив, чуждите формати много обичат да има някой сензационен туист, който да обърка сметките и да създаде напечена ситуация. Да не говорим, че там отдавна зарязаха визитките, които са чиста загуба на телевизионно време и за които тук все още мрънкаме.

Ако има нещо, което за първи път виждам в Предатели при изгледани няколко чужди сезона, това е "речникът", с който започна нашият формат. Все едно толкова не разбираме, че трябва специално да ни се обясни какво е предател и какво е праведен. И пак неразбралите са недоволни, че никой нищо не им е обяснил.

# 573
  • Другата България
Аз не мисля, че Бачорски е решил да отправи оферта на Глория и Петкан в момента, в който ги е видял на закуска.
Планът му /вероятно/ е измислен още след убийството на Венци, или дори още по-рано, той многократно показа, че мисли няколко хода напред. Вероятно е било стресово това счупване, но надали това кой пръв ще влезе на закуска е било фактор за него.
А и той им го изложи по-късно през деня, навън.

# 574
Настоящата ситуация си я направи самата продукция. Ако бяха пуснали първо да влезе Ева или Георги вместо някое от гълъбчетата, Бачорски нямаше как да си направи схемата и щеше да е по-интересно.
Нищо общо няма кой кога е влизал. Плановете на Бачорски бяха точно с гълъбчетата да изграе финала. Плануваше Ева и Георги да заминат като Владо и Венци, да вербува Глория или Петканов и това да е финала. След като от продукцията го спряха, естествено, че ще потърси съюз с тях. Все едно кой кога е влезнал.

# 575
Георги и Ева дадоха да се разбере снощи, че според тях има втори вербуван и това е Петканов. Глория им трябва за глас не само срещу Бачорски, а и за да изгонят Петканов след това. Чух го няколко пъти. Цитирам. Ева: "Играта се обърна твърде рязко и не знаем как ще се справим, защото сме петима души, от които цели двама са предатели". Ева към Петканов "Или си ти, или Глория", на което той отговаря "Аз ще играя с предателите", докато по същото време си мисли, че Глория е вербувана и малко след това го казва на нея самата и Бачорски. Коджабашев към Ева: "ако един от тях двамата (Глория и Петканов) убие някой от нас, става много трики, защото единият от тях е праведен." Коджабашев на синхрон преди да привика Глория, за да я обработва: "Ако Глория осъзнае днес да гласува с нас да изгоним един от предателите, то ние можем съвсем спокойно утре да бъдем трима праведни срещу един предател". Петканов по-късно докато гледа Глория как се е свила, а Георги и Ева я убеждават на съседна маса: "Може би Глория не е предател, както досега допусках, може би Бачорски не я е вербувал. Може би Ева е предател и сега ще се опитат да я вербуват и ще стане страшно". Ева към Глория: "Ако си праведна, ще се включиш да победим, можем да ГИ преборим". Само дотук си върнах записа да цитирам, но мисля, че е достатъчно. Няма сценарий в главата на Ева и Георги, при който отстраняват Бачорски и четиримата праведни си стискат ръцете като победители на финал. Истината е, че всеки от тях подозира, че има втори предател и не разбирам как си представяте, че тези хора, които видимо се лутат, ще приключат играта след като махнат Бачо. Ако Ева и Георги привлекат Глория да гласува с тях, планът е да изгонят Бачорски и след това Петканов. И какво ще стане, когато изгоненият Петканов разкрие, че е праведен? По кого ще стрелят - залагам по Глория, ако е толкова глупава, че да се е съгласила на такъв план. Тя не е и не очаквам да го направи. И ще е права за себе си. Другите двама праведни не са по-праведни и заслужили от нея да са на финала, а вариантът, който ѝ предлагат е добър за тях, но не и за нея.

Именно. Точно за това аз обвинявам продукцията, че след като смени правилата (чак собствениците на играта консултираха за това) ултиматомите да са от 4 (и след това ако никой не е приел да спират) на 2, състезателите вътре трябваше да бъдат уведомени и щяха да знаят, че само Бъч е предател. А така сега победата си е чиста проба нагласена и нечестна и то нагласена с цел Бъч да е на финал и той да определи победителите, ако те са достътачно нагли да му следват плана. То е все едно във футболен мач да дадат на единия отбор 12-ти играч във второто полувреме. Все пак, гледаме игра и тази игра трябва да има ясни правила както за публиката, така и за състезателите. Иначе си е жива проба пъпет-шоу.

Последна редакция: чт, 20 ное 2025, 10:45 от Janelle

# 576
Дано само финалът, колкото и предрешен да изглежда, да не завърши тъпо като в Острова. Там наградният фонд беше май 100 000, обаче имаше и бомби и само Коджабашев излезе с някаква сума пари, слушайки вътрешния си глас.

Ева каза вече в нейния подкаст, че самоотвержено е подслушвала предателите и именно тя ги е посочила на Глория. Лоши хора сме ние зрителите, така да й отнемем заслужената слава 😂

# 577
Ама тука през няколко поста някой се възмущава, че зрителя не знае правилата. Е, откъде да ги знае, длъжен ли е зрителят да гледа 10 чуждестранни сезона, че да се подготви? Не е, продукцията е длъжна да обясни и да обяснява постоянно. Те са издънките в случая, това показват, това гледаме. Неделчо си е съвсем прав да гледа без да е гледал чужди издания, така показва идеално гледната точка на нормалния зрител, който какво разбрал, какво не разбрал - ама това се дължи на самото предаване.

Абсолютно вярно!

Още повече, че продукцията очевАдно закриля Бачорски!

# 578
  • София

Ева каза вече в нейния подкаст, че самоотвержено е подслушвала предателите и именно тя ги е посочила на Глория. Лоши хора сме ние зрителите, така да й отнемем заслужената слава 😂

Кога го каза това? Защото в подкаста й с Жорката каза, че Глория ги е хванала с подслушване.

# 579
Става все по-абсурдно, като злата  продукция не разяснила на драгия зрител правилата обстойно, той почва да пише негови собствени и се гневи, че тя не ги спазва. Не знам откъде падна това "правило", че ултиматумите трябвало да са 4 и още повече къде е логиката че са ги спрели за да е Бъч на финала (сега топ 5, ако продължаваха  - топ 3) и дали то щеше да постигне някаква висша справедливост след като Бачо щеше еднолично да определи кои ще са двамата останали докрая, но със сигурност игра при трима останали повече нямаше да има.

# 580
  • България
Ама тука през няколко поста някой се възмущава, че зрителя не знае правилата. Е, откъде да ги знае, длъжен ли е зрителят да гледа 10 чуждестранни сезона, че да се подготви? Не е, продукцията е длъжна да обясни и да обяснява постоянно. Те са издънките в случая, това показват, това гледаме. Неделчо си е съвсем прав да гледа без да е гледал чужди издания, така показва идеално гледната точка на нормалния зрител, който какво разбрал, какво не разбрал - ама това се дължи на самото предаване.

Абсолютно съм съгласна. Тук постоянно някой ни начуква канчето, че не сме достатъчно умни, за да разберем играта, не сме проучили правилата без продукцията да ги е казала и т.н. Дискусията е изключително негативна.
Аз знам правилата заради подкаста на Саркаст.
Продуктът на формата не е достатъчно интересен за мен, за да се задълбочиш сам да търсиш правила и да ги обмисляш. Нито искам, нито не искам втори сезон.

# 581
Правила се оказа, че могат да се добавят, изменят и прочие. Така че, нека да се спре с това роптаене, че били написани и да се чете.

# 582
Е, то се видя, че Глория ги подслушваше. За мен Бачорски си изигра картите перфектно, той така или иначе знае, че всички знаят за неговата роля. Все ще си тръгне. Макар по принцип изобщо да не съм му фен, предаването ми беше забавно именно заради него. Аз обаче съм сигурна, че той симпатизира на Глория и Петканов, него никой няма да го махне, защо да го елиминират, когато са наясно кой е предателят?

# 583
Здравейте, пиша рядко тук, но моля някой да ми обясни нещо-така Бачорски се изказа така, че ако махнат сега на препослдната кръгла маса например Ева, отиват на финала той, Глория, Дани и Жоро.После им каза тогава стреляте по мен и всички приключва и едва ли не вие пеелите парите.
Добре де:
първо нали остава и Жоро и второ нали, ако накрая има един предател той взима всички.
Нещо не ми е ясно наистина,
Извинявам се предварително, знам ,че сигурно много е писано по темата, но нямам възможност да ги прочета.

# 584
Бачорски май имаше предвид да махнат Ева на масата, а той през нощта да убие Георги. Без да си дава сметка, че е приключил с убийствата.

Общи условия

Активация на акаунт