🎭 Traitors: Игра на предатели - сезон 1, тема 9 (13.11 - 20.11) 🎭

• 28 280
  • 633
  •   1
Отговори
# 420
Способността да се адаптираш е маркерът за интелигентност. Толкова за Владо Николов и Венци. Това е игра. Липсата на гъвкавост в нея не е предимство. Браво на Глория! Лошо за Ева! Надявам се Бачорски да стигне до края и да си удържи на думата. Поздравления за сезона. Върнаха надеждата, че може да има и интересен реалити формат.

# 421
  • София
Аз пък не смятам, че е подарък от Бачорски. Той няма много избор, нормално да избере Петканов, с когото е от началото и Глория, която му е приятна, пред Ева и Георги. Ева откровено не я издържа вече, а Георги влезе по-късно и други го коментираха, че не са му дали шанс да влезе в кръга.

Те го хванаха Бачорски, направи максималното, пробва да ги изгони с ултиматум, но се оказа, че има лимит. Така че шанс той да бие няма, единствено може да е глас и да се мъчи да остане докрай. Праведните го надиграва и в частност Глория, която ги хвана.

# 422
Скрит текст:
Аз лично не съм възхитен от епизода. Цялото нещо се обърна в шоуто, да не кажа цирка, на Бачорски.

За мен изборът да бъдеш предател или убит, трябва да е еднократен. Тоест, ако праведния не се съгласи, остава един предател и толкова. Самата концепция да се дава право на следващи опити, тотално видоизменя играта и дава правото на Бачорски, който знае че е разкрит и няма да спечели, да реши кой да победи. В един момент продукцията усетиха, че той може да им съсипе целия сезон и се наложи да прекратят този подход. Не че Владо и Венци не заслужаваха да отпаднат, поради свои грешки, но за мен не е това идеята. Много по-интересно щеше да е, да избере Жоро и да се види, дали той би спечелил, ако приеме, или пък Петканов и там да има супер драма, ако останат с Глория на финал.

След това още по не се изкефих как Бачорски реши, че Дани и Глория трябва да спечелят и Коджабашев и Ева не трябва да са на финал, защото той така е решил. Логично е от тяхна гледна точка, те да искат да играят с него, защото това е сигурна победа. Проблемът тук идва, не че Бачорски избира с коя двойка да играе, а правейки го с ясното съзнание, че той няма да спечели и умишлено прецаква двама души, ей така за да стане на неговата. Не стига че той редеше цялата игра, а иска да нареди и финала.

В тази връзка, респект за Коджабашев, който подходи най-умно и спокойно, опита да успокои Ева, макар и без успех и да действат разумно. Най-добрият му шанс за победа, изглежда Ева и Бачорски да отпаднат в следващите два кръга и или да спрат играта, или да убеди Гло, че той е по-праведен от Петканов.

Самата мисия ми се струва като опит на продукцията да компенсират собствените си грешки. Те позволиха на Бачорски да разбие едната коалиция, която остана в безпомощно малцинство и сега им дадоха два гласа, за да има интрига. Това е малко като БГ футболен съдия, който прави грешки и после се чуди как да компенсира. Просто трябваше да оставят само един опит за вербуване и да избегнат останалото.

Ева съм я хвалел доста пъти, но днес имаше много лош епизод. Ок, не е приятно да си на дъното и то по такъв начин, но личните обиди, които си позволи, бяха доста грозни. Като сравним как Жоро изигра същата позиция, разликата е фрапантна.

Оттук насетне много искам Жоро и Глория да спечелят, защото заслужават. Вече Петканов дали ще е с тях, нямам претенции. Тъпото е, че с действията си, Бачорски реши че праведните ще бият, просто за да си начеше егото и да стане на неговата.

Гледах и Маските падат и там няколко неща ми направиха впечатление:

Владо си потвърди разумната теория как е трябвало да махнат праведен на Ф8 и да вземат играта. След като другите не са били ок да го махнат него и поради недоспиване, е издънил целия план.
Въпросът защо вместо Жоро не целиха Петканов и пак не отидоха четирима или петима праведни на финал, остана без отговор. Все пак, той е имал някакъв план и поне осъзнава, че това е игра.
Скрит текст:
Нещо, което не може да се каже за Венци. Той пак повтаряше как играта и живота се препокриват и т.н., като Антон Стефанов има верен последовател. Още по-тъпото в изказването му е как искал праведните да бият, за да даде пример в полза на доброто. Ужасно е това и ако подобно мнение надделее, никой няма да иска да е предател, ако ще е само боксова круша. Дано кастнат по-стратегически играчи, защото си представете 8-10 души като Глория, Оля, Коджабашев и т.н. Сезонът би бил много по-качествен.

Съгласна съм с всичко написано и преди време дадох отговор защо според мен не целеха Петканов. Заради Глория и младата любов, която се е заформила. Писах назад, че Глория му беше чадъра на Петканов.

@Мери, подаряваха се гривни в ОСГ от хора, които напускаха. Жоро взе, не помня точно от кого, но взе. А, май от тренера и още от някой май взе, забравила съм вече, но помня, че се подаряваха гривни.

# 423
В крайна сметка следващия епизод има маса, евентуално след това убийсто, ако Бачо остане и финал, нали? Няма да има повече вербуване ?

Бачорски им направи гранде сватбен подарък 😁

В следващия епизод има задължителна маса с прогонване и после продължават на двора край огъня, където гласуват дали да гонят още, или да прекратят играта.
Няма повече конклави, писма, ултиматуми, убивания и т.н.

# 424
Такива ли са правилата?

# 425
Не искам да печелят Ева и Кожабашев. Страшни гадняри. Изнудването не можело да спре, докато някой не приеме, откъде си го измислиха?! Ева е пълно делулу.

Искам да печелят Глория и Петканов.

Последна редакция: ср, 19 ное 2025, 00:43 от Jeri-sweet

# 426
Не е моето това предаване, но го добутвам някак си да го изгледам.
Но, пичове, независимо от всичко, в това риалити има само един играч и това е Бачорски.
Някой направил тук и там някоя дреболия, предположенийце или си спасил гъза.

1.   Бачорски първо си разчисти двама предатели, с които не можеше да работи.
2.   Социално си създаде широк кръг от приятели, с които да си работи извън предателствата.
3.   Взе си предател, с който можеше да работи и който да го отнесе преди него.
4.   Целувката към гнусното бабе беше като сцена от кръстника - прекрасно.
5.   Има топки да опита да опука всички, които може за една вечер и да изгони типичните чехловци в двете крайности – шефчето с ракийката и мекия безхарактерник.
6.   Въпреки, че всички знаят, че е предател, така ги цунка, че да остане още – или поне направи възможно най-доброто спрямо ситуацията.

Нямате друг играч в тоя сезон.
Ако харесвате Трейтърс трябва да харесвате Бачорски.
Щото в този сезон друг играч нямаше.

# 427
Не разбирам критиките към Глория и Петканов. Праведните (не ние зрителите, а те вътре!) знаят със сигурност само две неща - Бачорски е сигурен предател и има още един от останалите, вербуван предната нощ. Глория знае за себе си, че е праведна и има още трима, всеки от които може да е поддал. Бачорски предлага стратегия, в която двама от потенциалните предатели отпадат и на финал отиват  той, Глория и Петканов. Гонят Бачорски и остават двамата, при което играта приключва. Рискът е предателят да е Петканов и тя е наясно с този риск. Конфронтира го многократно, каза му, че ако сега я лъже, вече не е игра, а става лично. Какво ѝ предлагат Ева и Георги? Гонят Бачорски и остават трима освен нея, всеки от които може да е предател, избран предната нощ без ясни улики към никого конкретно. И понеже и четиримата останали праведни не са вербувани, когато почнат елиминациите на финала, след всеки изгонен няма да са открили предател и съмнението, че е останал такъв ще стои до последния момент, когато остават само двама играчи. Ако аз съм Глория, ще си задам два въпроса - 1)кой вариант ми гарантира, че оставам до края и 2) с кой от тримата искам да поема риск да съм останала в този край. Вариантът на Бачорски печели по точки и по двата въпроса. Петканов е айляк и може и да му е достатъчно да стои, за да е с нея, но за нея съм сигурна, че мисли и пресмята, а не действа просто като влюбена ученичка.

# 428
Ева беше непоносима целия сезон, но днеска вече чашата тотално преля.
Много е трудно да разговаряш с глупав човек, а това нейното не се издържа.

Стискам палци тя да не спечели и плана на Бачорски да проработи. Той заслужава предаването да завърши по неговия сценарий и това да бъде неговата победа, защото изнесе сезона и го направи интересен.

# 429
  • София
Страхотно Бачорски! Евала! Дори като бита карта, направи играта - поклон!
Не го харесвах, ядосваше ме, но играеше. 👏🏻
Днес си ги беше наредил: Владо, Венци, Ева, Коджабашев за обстрел. Е, спряха го след втория - развалиха му кефа, но веднага измисли нова стратегия 😉
На Гло не й е лесно. “Знае”, че има вербуван - като гледа всички, кой е най-вероятния предател - Петканов. 🤔
Ако остане с тях ще е с двама предатели, което си е риск. Влюбена е - колко да е влюбена? Да му вярва - колко да му вярва? От другата страна - Коджабашев добре, но Ева с поведението си я отблъсква повече…
А Ева се държи като пубер. Не мога да повярвам, че това е журналист.
Скрит текст:
В подкаста си с Коджабашев, като обсъждаха играта, по едно време взе думата и не остави Жорката да приказва. Чакай, бе, той е гостът - задавай въпроси и чакай той да отговори, а не ти да разказваш… Като се разпени изобщо не чува какво й говорят отсреща - нейното мнение най-важно. 🤪

# 430
Предаването се казва Игра на предатели.
Който е играл подобни настолни игри знае.
Това не е Фермата или Игри на волята за да играеш честно и достойно.
Ева не знае къде се намира, буквално предаде Глория защото ако Мая беше останала най-вероятно щяха да я убият.
Дали е трезва или не, тя единствена играеше заедно с Бачорски
Петканов е комплексиран с нищо не изпъква и абсолютно с нищо не допринесе за играта за да спечели.
Това което направи Ева беше доста малоумно, това не е предаване за чест и почести и ако не разбираш че е игра значи нещо с интелекта доста ти куца, че да намесваш децата.
Не харесвам нито Бачорски нито Глория, но те играха играта добре на фона на повечето които не знаят къде се намират.
Коджабашев добре обърна играта и може би най-много заслужава да спечели, тъй като Глория вече спря да играе, и не е честно да печелят с Петканов който нищо не е направил.
Това не е любовно предаване, да не говорим че само унижаваше Александра в Биг брадър този комплексар.
Ева е тотално неадекватна и не заслужава финал.
Ако всички си бяха въобразили че това е истинският живот щяхме да гледаме едно доста тъпо предаване и всеки да си покаже колко е честен.
Аз лично въпреки че не мога много да лъжа, когато играя такава настолна игра забравям за приятелите и си играя ролята.

# 431
Хора, Ева журналист ли се води или аз бъркам?
Толкова е алогична, креслива, манипулативна, непоследователна...къде работи? Голяма излагация, много дразнеща и кофти женче

# 432
Тъй като днес смогвам да изчета коментарите, да кажа, че много се радвам на коментарите на Глория и Ева за условията там и не само.
Една червена точка за Бачорски, че прогони най-сетне ВН и ВВ. Оттам насетне със своето ехиднечене и желание да гледа сеир, да определя кой ще победи и колко е великодушен той, ми беше толкова отблъскващ. Нито стратегията му стратегия, нито моралът му истински. Яд ме е, че при тази безобразна от негова страна игра не се намери една група праведни с малко повече акъл да го отстрани доста по-рано (с тези кръгове на доверие как и да се намери). А още по-тъпото е, че наистина той направи сезона. И наистина той е победителят, ако и да не вземе сумата.
За Глория съм със смесени чувства. Не мога да я обвиня, че обърна гръб на праведните, а и че иска да дели само с нейния си човек, но такава победа е леко унизителна и против всички принципи, които изповядваше досега.
Петканов не стига, че с нищо не допринесе, ами и получава победата на поднос Rage
За Георги ми е най-жал, не знам как камата ще успее да обърне нещата. Макар да тръгна по-колебливо, ми се щеше да е сред победителите. Дано да греша и да има някакъв неочакван развой, но финала не си го представях така.

# 433
Този епизод за мен беше финал преди финала - нямам почти никаква тръпка и предпочитания кой да спечели, двамата които не исках ги убиха, а всички останали някак си ми се поизравниха.
В началото не понасях Бачорски когато при 20 участника заемаше половината екранно време, но постепенно свикнах с него и оцених, че реално той изнесе сезона, плетеше мрежи, пренасочваше руслото на играта, обективно той заслужава най-много. Но дотук, не ми идва ревностнно да му стискам палци а и вече победата му е невъзможна(или...).
Глория ми беше топ фаворита допреди 2 епизода, но се пропука психологически, започна да действа емоционално и първосигнално. Сега е разумно да играе по плана на Бачорски, но лаврите отново ще са за него, тя  и Петканов (който най-малко заслужава) ще са просто избраните от него статисти а и малко сладникав финал ми се получава. Макар че с камата в играта и той се усложнява, но май се получава - гласуват за Георги, при 3:3 се прегласува , но Георги и Бачо (или за който гласува гласува другата група) губят право на глас и вече са 2:1
Ева и Жоро си ми бяха по средата през цялото време, вторият малко по-високо като цяло, но основно той провали плана като настояваше между себе си и Владо да жертват Петканов. 
Май няма какво потресаващо да се случи до края, за оракул време едва ли ще има, но дано пък ни изненадат

# 434
За зрителите, които мислят, че Бачо може да прецака Глория и Петканов - няма как да стане.
В този сезон предателите вече не могат да спечелят, освен ако умишлено не оставят Бачо край огъня, вместо да го изгонят. Стигането на предател до огъня не означава победа за него.

Видяхме счупването.. звъняли са в холандия да кажат, че ще приключат целия панаир още на изнудването, ако не го спрат и те са им позволили.
Реално по плана на Бачо, след края на "безкрйното" вербуване, в играта щяха да останат двама предатели и един праведен - той, Глория и Петканов, защото само един от тях щеше да приеме.
Т.е. предателите щяха да спечелят играта два цикъла преди финала - чрез изнудването.

Още в началото на сезона изразих мнение, че няма как да мине без ограничения. Може до момента да не е имало такова по библия, но и не е снимано в държава, в която всеки влязъл в риалити трябва да излезе като следващия Левски, Ботев и т.н.

Не съм съгласна с нападките срещу Глория. Реално тя няма как да е сигурна, че Жоро или Ева не са вербувани. Също така няма как да е сигурна, че ще запазаят Петканов на огъня. Напротив, Жоро и Ева почти сигурно ще го отстрелят, ако останат четиримата, защото са убедени, че е вербуван. Ако сега изгонят Бачо, Петканов почти 100% е аут. Не можем да я виним, че пази човека с когото играе и в когото е  влюбена.

Резултатът от хода на Бачо е един цикъл по-малко. Реално още тази вечер са на масата и след това на огъня, но ние ще видим резултата в следващия епизод. В тази връзка, за хората, които си мислят, че сега трябва да гонят Бачо и след това да разследват кой е потенциалният врбуван - време няма.

Според мен, когато осъзнаят, че цикълът е съкратен и няма да има утре, Бачо ще се пожертва и четиримата праведни ще отидат край огъня. Дали Петканов и Глория ще оцелеят там, зависи от Ева и това колко морал ще чете.
Ако съм на мястото на Глория и Петканов няма да се съглася да изгоня Бачо, защото няма как да имам доверие на Ева. С Бачо край огъня, те със сигурност ще спечелят, надявам се + Жоро, защото той според мен направи добра игра. Стана дълго.. сори.

Общи условия

Активация на акаунт