🎭 Traitors: Игра на предатели - сезон 1, тема 9 (13.11 - 20.11) 🎭

• 28 264
  • 633
  •   1
Отговори
# 585
После им каза тогава стреляте по мен и всички приключва и едва ли не вие пеелите парите.
Добре де:
първо нали остава и Жоро и второ нали, ако накрая има един предател той взима всички.

След като стрелят по Бачорски как накрая ще има предател? Отговорът се съдържа във въпроса.

# 586
Правила се оказа, че могат да се добавят, изменят и прочие. Така че, нека да се спре с това роптаене, че били написани и да се чете.

Ами щом ще е така, аз няма да гледам на формата като игра, а като на Ергенът. Никакво вживяване, каквото има при игрите. Все пак, ако ще гледам куклено шоу, то тогава да вземат да показват всичките скандали, любовни страсти и пр., за да можем да се съсредоточим върху характерите и личностите на участниците, а не върху самата игра. За мен това би била една от многото шоупрограми, за съжаление.

Аз най-много се ядосвам на неправди и още една в сегмент развлечения, ми идва байгън.
В случая има неправда - двама от състезателите, които аз харесвам, ще бъдат отстранени поради промана на правилата в последния момент. Яд ме е пък! Оставете ме да си се ядосвам и така.
Следващият път, ако има следващ, няма да влагам никакви емоции, а просто ще гледам шоу.

Последна редакция: чт, 20 ное 2025, 11:54 от Janelle

# 587
Какво  е неясно с плана на Бачорски - на масата махат някой измежду Ева и Георги (в случая по-добре Георги, защото не е ясно при прегласуването камата има ли сила), след това на огъня (ако е огън) първо останалия от другата двойка и накрая Глория и Петкан махат него

# 588
  • София
Аз не мисля, че Бачорски е решил да отправи оферта на Глория и Петкан в момента, в който ги е видял на закуска.
Планът му /вероятно/ е измислен още след убийството на Венци, или дори още по-рано, той многократно показа, че мисли няколко хода напред. Вероятно е било стресово това счупване, но надали това кой пръв ще влезе на закуска е било фактор за него.
А и той им го изложи по-късно през деня, навън.
Ами да.Той си го каза в прав текст още на конклава.След Владо и Венци щеше да покани/убие Ева.

# 589
Какво  е неясно с плана на Бачорски - на масата махат някой измежду Ева и Георги (в случая по-добре Георги, защото не е ясно при прегласуването камата има ли сила), след това на огъня (ако е огън) първо останалия от другата двойка и накрая Глория и Петкан махат него

Да го обясним още по-детайлно планът на Бачорски - при така стеклите се обстоятелства, ако Глория остане с Петканов и Бачорски, ще са 3 на 3 гласа (заради камата). Гласуват и ако следват плана на Бачорски, Ева, Георги и камата гласуват за Бачорски, а Бачорски, Глория и Петканов гласуват за Георги. При три гласувания и един и същи резултат, Георги с камата и Бачорски печелят имунитет. Гласуват някой друг. При това положение Глория и Петканов гласуват срещу Ева и Ева изхвърча. След това, тримата гласуват Георги с камата да си ходят и накрая Глория и Петканов гласуват срещу Бачорски. Яд ме е та няма накъде.

Аз за това се надявам Глория да си вземе победата заслужено и да мине в лагера на Ева и Георги. При това положение ще изгонят Бачорски, а дали ще гонят Петканов, тя сама ще си реши, но при това положение ще делят на 4, ако и той остане. Чиста игра и овации за Глория.

Глория, дано да си го направила.
Ти си ми моралният победител, стани честно и почтено и официалният, моля те!

Последна редакция: чт, 20 ное 2025, 12:15 от Janelle

# 590
Оф, защо да дели на 4 Глория, като може да дели на 2 с гаджето си? Още повече, че тя няма 100%-ва сигурност, че Ева и Георги са праведни в този момент.

# 591
Аз съм с противоречиви чувства за Бачорски. Няма съмнение, че това е най-дейният играч в сезона. Също така съм убедена, че ако не беше този туист в целувката, щеше да си избута като предател до самия край и щеше да спечели. За това заслужава адмирации.

Но не съм особено голям почитател на идеята предателят да получава като утешителна награда шансът да дари победата на по-симпатичните за него праведни. Дали щото наистина са му симпатични, или както в случая, защото иска да се почувства като големия кукловод на сезона. Това е още по-голяма мотивация да не се гонят предатели, а да се сближаваш с тях. Играта ще почне да се превръща в glorified Big Brother. И дааа, знам, че правилникът го позволява, преди някой да зареве, че не е против правилника. Но ми се губи идеята на предаването в такъв случай. Big Brother само, че с маски и роби Grinning направо си умирам при мисълта за бъдещи предатели, които ще искат да са големите играчи и диктатори като Бачорски, защото ще следват този шаблон. Confounded и още толкова примирени праведни, които ще приоритизират приятелски отношения и добри вайбове.

# 592
Оф, защо да дели на 4 Глория, като може да дели на 2 с гаджето си? Още повече, че тя няма 100%-ва сигурност, че Ева и Георги са праведни в този момент.

Ето за това ме е яд. Ако знаеха, че е имало само две вербувания, Глория щеше да знае. За това се ядосвам.
В смисъл, ако при това знание Глория продължеше да иска да гони праведни, то тогава щеше да ни е ясно, че го прави за парите - нищо лошо, но поне ние от публиката да знаем, а не да ни правят на глупаци (че можело да има друг предател и това да е извинението, глупости на търкалета).

# 593
Чета ви, но нямах много време напоследък да коментирам.

Според мен, продукцията трябваше да предупреди Бачорски, че или дава ултиматум и човекът приема, а ако откаже няма повече ултиматум за тази вечер. При което остават 6тима, следва последна кръгла маса преди финала или последен ултиматум. Тогава нямаше да избере ВН и Венци, а щеше да заложи най-вероятно на по-сигурното - Петканов, Глория или Жоро. Но това със сигурност е сезонът на популистите, в чуждестранните предавания много рядко някой отказва да е предател, а ние тук го възприемаме като нещо СУПЕР ЛОШО, ако си предател си злодеят в иглата и извън.

В новия сезон на канадското предаване пуснаха нов бонус - при всеки убит предател, групата добавя 10.000 долара към сумата. Дали ще се пазят предателите до края в такъв случай? Дори очаквам самите предатели да се чистят един друг повече, отколкото преди.

Ако Бачорски спечели за мен ще е абсурдно. На всички им е пределно ясно, че той е сигурният предател. Аз не мисля, че ще спрат играта, ако останат Ева, Жоро, Глория и Петканов. Ще видим все пак развръзката във Вторник. Ако Жоро спечели и Бачорски го изгонят, то за мен е щастлива развръзка.

# 594
Ето за това ме е яд. Ако знаеха, че е имало само две вербувания, Глория щеше да знае. За това се ядосвам.
В смисъл, ако при това знание Глория продължеше да иска да гони праведни, то тогава щеше да ни е ясно, че го прави за парите - нищо лошо, но поне ние от публиката да знаем, а не да ни правят на глупаци (че можело да има друг предател и това да е извинението, глупости на търкалета).
Ама въобще не трябва да им казват колко вербувания е имало. Все едно от началото да знаят колко са предателите. Не е тяхна работа. Да се оправят. Много по-интересно е сега, когато се съмняват един в друг, включително гаджетата помежду си. Това му е забавното.
А иначе, нямам проблем, ако са изгонени всички предатели, да продължаваш да гониш праведни с цел максимална печалба. Играе е, и това го има.

# 595
  • България

# 596
Разбира се, че Трейтърс е шоу, в което се разкриват и проявяват човешките характери. Това не го превръща в Ергенът. Стъпва на идея на един студент по психология за експеримент какво се случва и как ще се проявят човешките характери, когато събереш на едно място голямо, но неинформирано мнозинство и пуснеш сред него информирано малцинство, което под маската на съмишленик тайно му вреди. Основните правила са ясни и не се променят. Продукцията има право на ходове, които да усложняват играта, но те могат да са както във вреда на предателите (напр. явно убийство), така и във вреда на праведните (напр. забрана изгоненият да разкрива ролята си). Проявяват се много човешки черти - подозрителност, доверчивост, манипулативност, проницателност, самообладание, общителност, но най-вече, за да вървиш напред, ти е нужна адаптивност към променящите се условия, изненадите на продукцията и непридвидимостта на човешкото поведение. Затова няма твърдо печеливша стратегия - ако стоиш под радара, можеш да стигнеш до финал, но можеш и да изгърмиш в началото като подозрително прикрит; ако си активен разследващ, рискуваш да те убият, но може и да си удобен за предателите, ако предположенията ти са погрешни и т.н. А има и хора, които просто по-лесно вдъхват доверие, дори когато са неискрени и други, които въпреки, че са искрени, събуждат недоверие в околните. Това са изследвани феномени в психологията - така наречените Halo effect (ефект на ореола) и Horns effect (ефект на рогата).

# 597
  • София
Не е по линията на прогнозите, тъй че - може да не губите време, извън сънуването кой колко взима идния вторник.
Шеговито (от мен), но ако пишещи тук си четяха и написаното - и какво са им отговаряли, нямаше да се пита и дъвче едно и също цели страници. Подреждам обобщение, само с цитати, т.е. вече споделено (болдваното е мое подчертаване). Това е и коментарът ми:
Скрит текст:
nosmoky95
Това не е игра на предатели. Това е стратегическа игра с цел "Победа".
Няма никакво значение дали си предател или праведен. Това са просто роли. Дали играеш с предателите или праведните също е все тая без значение какъв си. Дали гониш предатели или праведни пак няма значение. Важното е да буташ напред, да не те изгонят и във финалната фаза да си наредиш правилно картите така че да спечелиш, без значение какъв си.
И... играта нека я спечели този, който може да играе най-добре и да се въплъти в образ, който му е дори контраобраз в живота (Greatness) На същото мнение съм.
The One True King
Играчите, щом им го позволява регламентът, могат да си играят играта както намерят за добре, щом е в техен интерес.
Victory2019
Подозирам, че всичко ще се развие, както всички очакват освен ако Бачорски не реши друго. Това си е шуробаджанащина /.../
И аз роптая от нея, но тук вече просто няма какво да се направи. Стигнахме момента, в който Бъч сам няма какво да решава - асата не са само у него.
И подкрепям всякакви разрешени (или за въвеждане поради БГ вариативността) механизми да се стимулира спецификата на играта: злодеите трепят и вербуват, праведните търсят и разкриват злодеи. Ако - примерно, както прочетох по-назад, на пушечното месо им падаше сумата, карайки по лесния начин, като махат мишоци от своето стадо, нямаше да гледаме това, което видяхме. Но пък с интериорен инвентар като в нашия каст, не смея да гадая евентуален развой.
Gripping
Стратегията да се гонят Праведни до последно, при знайни Предатели е много работеща... За правилните Праведни, обаче.
В нашият БГ вариант на играта - 1-то изречение е вярно. Обаче се получи, че е вярно и следващото. Поради спецификата на играещите/вегетиращите с един Главен градинар и един-двама полу-помощници с моментни "звездни просветвания".
Около разменени реплики м/у Мери и Alcor: (Защо да е смисълът на играта да победят предателите?)
И аз исках Предател да спечели - с играта, която гледах на телевизора си. Не заради бизнесмена Бачорски, а заради трейтъра-актьор там: Бъч vs неострите цивилки. Философският смисъл на формАта го оставям на мислещите растения - като ВВ (и още нЕкои негоподобни).
Може би, не от няколко епизода "гледаме смяна на ролите на Предател и Праведни" (по slastna), щото ваканцуващите в Бонония бая време главно си предаваха своите с най-различни/шизофренични доводи. Дали нямаше да е по-интересно за зрителите, ако в първите 5-7 епизода разкриваха предатели и ония пък си привикваха нов пореден злодей? Ако при изиграното им взимаха от паричките...
Дяволо (и въведението в темите - което можеха повече хора да прочетат; благодарности и за spidrer, Greatness и още неколцина - в скорошни постове).
Има Бг правила и английските правила за Юкей и Юес сезоните.
За зрителската култура (поне базова) - съгласен. Но съм раздвоен и като зрител заставам на страната на зрителите. Може би дискусиите идват от липсата й, от не-четене на 5 пъти зададени едни и същи питанки (Simple Smile) и от получилата се специфика на БГ-варианта, който изгледахме.
Скрит текст:
Всъщност, Дяволе, ние можем да благодарим само на теб и на каквото сме прочели. Продукцията! можеше - особено с наложилите се и сторени побългарявания/счупвания/натаманяване - да се постарае за аудиторията, не като папагал-библеист, не в "отделно предаване" - а в страницата, всякаквите "храсти" и т.н.; или именно заради БГ промени - в Маските на Деси, когато нещо се е случило и буди дебат за правилата, да осветлят БГ-редакцията. Но безусловно (вече) приемам, че екипът не е и подозирал какво ги чака - нека да е реплика за следващия сезон.
Обаче се появи (за мен) по-точно мнение, щях да пиша същото. Понеже (едва ли само аз - нямам СМ и при "мамите" съм от скоро). И за това, финализирам с него:
freespirit
"Обикновен" зрител, който не чете форума тук и не е гледал чужди предавания,  научава правилата от това, което вижда в ТВ епизода. Няма нужда да се образова допълнително. Формат в този часови пояс би трябвало да "залепи" зрителя. /.../ Разбира се, може да го правят и бутиково, само за "разбирачи".  Не е тази целта, нали?
ПП.
Скрит текст:
Victory2019
Надявам се Деси Стоянова да не пропусне да попита Бачорски той на каква база избира кой да победи и той този кръг с Петканов още отвън ли си го е оформил с уговорки, доста нечестна схема за участници като Коджабашев.
Пък аз се надявам да му повярвам, когато сподели истината, самата истина и цялата истина - и зад стола му два мармота я увиват в станиол.
Сезонът на Бачорски е пред финала. Дано следващият имаме Игра На Предатели.
Simple SmileSmiling ImpStuck Out Tongue На фона на някои неочаквани промени в БГ-варианта, чета всичките прогнози на разследващите и се чудя дали не пропускате само един дребен детайл: знаем ли как Продукцията вижда финала (ако се наложи да се намесва; или ако вече се е постарала да не се намесва).

# 598
  • Stockholm
Искрено се изненандавам на възхваляващи играта на Бачо коментари и най-вече , че бил морален победител Joy Какъв морал у психопат? Той загуби! Беше разкрит, и то от една  емоциално нестабилна цивилка. Срамота за големия стратег. И дори когато е разкрит, отнова продължава с тежки манипулативни стратегии да подмами влюбените да се откажат от ценностите си да спечелят праведните, които цял сезон се бориха за това и да играят с него- битата карта. Но не, той трябва да каже последната дума и като победен да излезе победител. И няма да се учудя балъците какаГло и Петкан да му върнат жеста и да хвърлят зелена торбичка, въпреки че знаят, че е предател. Настръхвам от контакт с такива тежки психопати като Бачорски и бягам с двеста, ако видя червен флаг в живота. Защото всички житейски проблеми, войни и дори ежедневни тормози, се създават от подобни нарцистични, егоцентрични и психопатични индивиди като Бачорски. Всички го видяхте колко зъл и жесток може да бъде, ако някой се осмели да не изпълнява плановете му. Освен това е и сексуален "хищник", защото изгони Жорката и Неве, за да си хване под ръка Мая, към която се видя какви особени симпатии имаше. Но е и тъп, защото не разбира най-важният принцип в бизнеса, да не смесва любов, секс и работа. Той загуби, защото взе Мая за секретарка. Ако беше продължил с Жорката и Неве, щяха да спечелят. Но на него не му пука за наградата, понеже си има усвоени капитали от съмнителен източник. Беше му важен купонът, манипулациите, контролът и либидито.
Бачорски, от мен 1 точка и то за участие. Жалко че има наивници, които не могат да погледнат компетентно в личностното ти разстройство. За мен си чалгаджия и пълен въздух под налягане, който може да манипулира само глупаци, но на авансирано ниво си нула.

# 599
Владо Николов в "Преди обед"
https://www.btv.bg/shows/predi-obed/videos/vlado-nikolov-sivijat … na-predateli.html

(Камен Лисички е доста слаб водещ, ама... това е друга тема)

Сигурно е обсъждано, но не мога да връщам страници назад: още два епизода ли остават до края или идният вторник ще е последният?

Общи условия

Активация на акаунт