🎭 Traitors: Игра на предатели - сезон 1, тема 9 (13.11 - 20.11) 🎭

• 28 256
  • 633
  •   1
Отговори
# 600
Точно изслушах Надкаст. Харесаха ми този път момчетата, особено Неделчо. Ииии неговата топ прогноза, която ако стане, ще е най-перфектният завършех. Накрая остават Гло, Петкан и Жорката. Гло обаче още не е сигурна дали Петкан не е прелъстен. Прещраква ѝ и двамата с Жоро гласуват срещу него. И така Глория и Жоро са победители. Амин! 😀

# 601
Аз не мисля, че Бачорски е решил да отправи оферта на Глория и Петкан в момента, в който ги е видял на закуска.
Планът му /вероятно/ е измислен още след убийството на Венци, или дори още по-рано, той многократно показа, че мисли няколко хода напред. Вероятно е било стресово това счупване, но надали това кой пръв ще влезе на закуска е било фактор за него.
А и той им го изложи по-късно през деня, навън.
Ами да.Той си го каза в прав текст още на конклава.След Владо и Венци щеше да покани/убие Ева.

# 602
  • София
Сега за тези,които още не са разбрали:
1. Праведните са сигурни, че има изкушил се и станал предател -> ще стрелят по него, но на този етап не се разкрива какъв е като си  тръгне
2. Ако има един предател останал - взима всичко
т.е. Бачо ги нареди да се изпотрепят един друг

# 603
Нямаше как да стане убийство, защото всички бяха със щитове. Можеше да вербуват трети предател.
Ето как най-тъпото беше Владо да издъни, че знаят кои са предателите. Това само ще ги стимулира да вербуват нов. Ако мислят, че не ги подозират ще са по-склонни да останат само двамата.
Това е така. Трябваше да уточня, че такъв им беше замисълът в началото на епизода, преди Глория да избере щит за всички на мисията.

# 604
Сега за тези,които още не са разбрали:
1. Праведните са сигурни, че има изкушил се и станал предател -> ще стрелят по него, но на този етап не се разкрива какъв е като си  тръгне
2. Ако има един предател останал - взима всичко
т.е. Бачо ги нареди да се изпотрепят един друг

Само една поправка - не Бъч, а продукцията ги нареди, променяйки правилата в последния момент.
Ако си караха по старите правила, Бъч щеше да изпотрепе 4 човека - Владо, Венци, Ева и Георги. След това краят щеше да е много интересен - Глория и Петканов стрелят по Бъч, а след това....?! Щяха да спечелят, защото и двамата са праведни. Но щяха да спечелят почтено, а не както може би сега (ако изпълнят плана на Бъч) - по балански. Гадно определение - по балкански! Но както виждаме, не сме си само ние виновни, че сме "балканци", а в случая играе роля и дългата ръка на собствениците - чужденци (както и в реалността, чужденците разделят и владеят).

П.С. Кога ще се усетим как да сме единни не знам?

# 605
Janelle, както и някой друг писа, напълно грешни са очакванията ти продукцията да просветли участниците относно броя на предателите. То може някои правила да ги изменят, но чак такова фундаментално правило няма как. Няма как да им кажат имало ли е или не вербуване, колко са предателите, и т.н. Няма честно-нечестно - от ден първи праведните са на тъмно и това е идеята.
Не може да го карат и по "старите правила" и да позволят на Бачорски да убие през нощта всичко живо чак до Глория. Правилно постъпиха с промяната, защото да има 5 човека в последния епизод е по-важно и по-атрактивно за телевизията, отколкото да остане един праведен и автоматично да спечели.

Не вярвам в идеята, че Глория и Ева, пък и другите, са наясно, че нямало вербуване. По никакъв начин това не произлиза от правилата, а да се досетят, че би могло да има световен прецедент, е много малко вероятно. Правилно е да се съмняват и да продължават да се гонят.

Последна редакция: чт, 20 ное 2025, 15:11 от Alcor

# 606
Забравих да напиша още няколко неща в предишния ми коментар.

Да не очакваме хората да знаят правилата чак толкова и да са навътре в тях, да не забравяме, че имаше участници, които си мислиха, че влизат в Биг Брадър и за малко реклама, та и те си нямаха идея за какво става на въпрос в предаването.

И стратегията да се пазят предатели за накрая работи само за праведните, които са близки до тях и едва ли не имат имунитет за убийство. Ева и Жоро отдавна щяха да са вън от играта, може и Глория.

# 607
  • На морето!
Преди малко гледах епизода- не ми хареса.
Вгорчи ми евентуална победа на моята любимка Глория и съвсем ми затвърди неприятното мнение за Бачора.

# 608
Точно изслушах Надкаст. Харесаха ми този път момчетата, особено Неделчо.
Попадна ми някакъв reel или video story (не знам точно какво се води) на Глория, която буквално се подигра на Надкастърите за анализа им. Каза, че изобщо не са вникнали в нейната реакция и от какво е породена тя. Че разсъжденията им са смешни и елементарни.

Някой знае ли кога е последният епизод?  25 ноември или 2 декември?

# 609
  • София
Janelle, ако продукцията не се беше намесила, тогава кога щеше да спре Бъч? След четвъртия? Или петия? Къде пише, че може до 4?
А ако Коджабашев се беше съгласил - Бъч го прави почти сигурен победител?
Или, ако на мен ми изнася, да не се намесва, но ако не ми изнася - трябва да се намеси.
Ако на мен ми харесва едно, а на друг друго, на трети - трето, как по ягодите да ни угоди 😂?

# 610
Глория го коментира това по повод на анализа им на епизод 10. Аз коментирам сега анализа им на епизод 11. Финалът ще е другия вторник 25.11.
Точно изслушах Надкаст. Харесаха ми този път момчетата, особено Неделчо.
Попадна ми някакъв reel или video story (не знам точно какво се води) на Глория, която буквално се подигра на Надкастърите за анализа им. Каза, че изобщо не са вникнали в нейната реакция и от какво е породена тя. Че разсъжденията им са смешни и елементарни.

Някой знае ли кога е последният епизод?  25 ноември или 2 декември?

# 611
  • Другата България
Става все по-абсурдно, като злата  продукция не разяснила на драгия зрител правилата обстойно, той почва да пише негови собствени и се гневи, че тя не ги спазва. Не знам откъде падна това "правило", че ултиматумите трябвало да са 4 и още повече къде е логиката че са ги спрели за да е Бъч на финала (сега топ 5, ако продължаваха  - топ 3) и дали то щеше да постигне някаква висша справедливост след като Бачо щеше еднолично да определи кои ще са двамата останали докрая, но със сигурност игра при трима останали повече нямаше да има.
Отдавна е абсурдно. Blush
Това с “4те ултиматума“ се повтаря от два дни, и то с такава убеденост, че дори и аз се върнах отново да чета постът на Дяволо от първа страница, където такова нещо естествено, няма, и никога не е имало.
Измисля се нещо според личното ни /не/ разбиране за това, което гледаме, повтаря се, потретва се, и накрая се обвинява друг /най-лесно продукцията/, че не е “спазила“ правило, което никога не е имало и което не е съществувало никъде другаде, освен в зрителската фантазия. Blush Не абсурд, ами абсурд на абсурдите.
Същото и с категоричната убеденост, че Георги е щял да откаже на Бачо Joy, сякаш Бачо е имал намерение да го кани. Де да беше така......
Аман от тази продукция, лоша продукция, цял сезон бута Бачо напред, накрая и спря праведните на стъпка преди финала. Ама за какво ги спря - мистерия. Но пък е напълно в духа на формата - това, мистериозното.
Смятай щом ние тук, хем гледаме и имаме време да мислим и коментираме, какво им е било на онези хора вътре....започвам да се обвинявам, че бях прекалено критична към повечето от тях.
Точно изслушах Надкаст. Харесаха ми този път момчетата, особено Неделчо. Ииии неговата топ прогноза, която ако стане, ще е най-перфектният завършех. Накрая остават Гло, Петкан и Жорката. Гло обаче още не е сигурна дали Петкан не е прелъстен. Прещраква ѝ и двамата с Жоро гласуват срещу него. И така Глория и Жоро са победители. Амин! 😀
Това беше и моята прогноза веднага след епизода.
С уговорката, че може и тримата да са победители.

# 612
Изключително много ми хареса епизода. Смяла съм се с глас на някои моменти. Лично на мен щеше да ми хареса повече (въпреки липсата на развръзка) ако Бачорски можеше да продължи с ултиматумите. Просто лицата на останалите сутринта щяха да са безценни.
Нямам особенни симпатии кой да бъде победителя. С нетърпение чакам следващия сезон, независимо дали с известни или не.

п.с. Изгледах UK Celebrity и личното ми мнение е, че нашия сезон беше много по-интересен и с много повече обрати.

# 613

Да го обясним още по-детайлно планът на Бачорски - при така стеклите се обстоятелства, ако Глория остане с Петканов и Бачорски, ще са 3 на 3 гласа (заради камата). Гласуват и ако следват плана на Бачорски, Ева, Георги и камата гласуват за Бачорски, а Бачорски, Глория и Петканов гласуват за Георги. При три гласувания и един и същи резултат, Георги с камата и Бачорски печелят имунитет. Гласуват някой друг. При това положение Глория и Петканов гласуват срещу Ева и Ева изхвърча. След това, тримата гласуват Георги с камата да си ходят и накрая Глория и Петканов гласуват срещу Бачорски. Яд ме е та няма накъде.

Не, не е дори толкова сложно. Четете внимателно първата страница Дяволо точно го е описал - при прегласуването двамата (или повече) балотиращи се НЯМАТ право на глас, тоест след първото 3;3 примерно Бачо и Георги няма да гласуват и резултата автоматично става 2:1. Затова е важно групата на Бачорски да стреля по Георги а не Ева защото при прегласуването те губят един глас (Бачо) но другата група - 2  (Георги+камата).  Не съм сигурен дали камата би имала сила при прегласуване, но  тази стратегия гарантирано елиминира камата за балотажа и Георги с нея

# 614
Само една поправка - не Бъч, а продукцията ги нареди, променяйки правилата в последния момент.
Ако си караха по старите правила, Бъч щеше да изпотрепе 4 човека - Владо, Венци, Ева и Георги. След това краят щеше да е много интересен - Глория и Петканов стрелят по Бъч, а след това....?! Щяха да спечелят, защото и двамата са праведни.

Аз не мисля, че и Ева, и Георги биха отказали да са предател. Би било много интересно да се види като разиграване, но не е сигурно какво би станало - конкретно Георги според мен би приел. Вече дали биха го изгласували Г+П... не знам...

Общи условия

Активация на акаунт