🎭 Traitors: Игра на предатели - сезон 1, тема 9 (13.11 - 20.11) 🎭

• 28 270
  • 633
  •   1
Отговори
# 555
Има шанс Бачо - гонят Ева на масата. Поставя ултиматум на Глория , тя приема. Бачо, Глория и Петканов гласуват срещу Георги. Бачо и Глория делят парите.

# 556
Три мнения по-нагоре обяснявах как когато останат последните петима няма повече ултиматуми и убийства. Аз вдигам ръце, нямам сили вече. Joy Hug

# 557
Ама на Ева не й липсва Оля защото тя си крещи с Глория 😂

Ужас, ами ако бяха последвали стратегията на Венци да гонят първо жените, какво щяхме да гледаме 3 епизода 😂😂😂

# 558
Дори да няма конклав могат да продължат елиминациите , докато не останат двама.

# 559
Георги и Ева дадоха да се разбере снощи, че според тях има втори вербуван и това е Петканов. Глория им трябва за глас не само срещу Бачорски, а и за да изгонят Петканов след това. Чух го няколко пъти. Цитирам. Ева: "Играта се обърна твърде рязко и не знаем как ще се справим, защото сме петима души, от които цели двама са предатели". Ева към Петканов "Или си ти, или Глория", на което той отговаря "Аз ще играя с предателите", докато по същото време си мисли, че Глория е вербувана и малко след това го казва на нея самата и Бачорски. Коджабашев към Ева: "ако един от тях двамата (Глория и Петканов) убие някой от нас, става много трики, защото единият от тях е праведен." Коджабашев на синхрон преди да привика Глория, за да я обработва: "Ако Глория осъзнае днес да гласува с нас да изгоним един от предателите, то ние можем съвсем спокойно утре да бъдем трима праведни срещу един предател". Петканов по-късно докато гледа Глория как се е свила, а Георги и Ева я убеждават на съседна маса: "Може би Глория не е предател, както досега допусках, може би Бачорски не я е вербувал. Може би Ева е предател и сега ще се опитат да я вербуват и ще стане страшно". Ева към Глория: "Ако си праведна, ще се включиш да победим, можем да ГИ преборим". Само дотук си върнах записа да цитирам, но мисля, че е достатъчно. Няма сценарий в главата на Ева и Георги, при който отстраняват Бачорски и четиримата праведни си стискат ръцете като победители на финал. Истината е, че всеки от тях подозира, че има втори предател и не разбирам как си представяте, че тези хора, които видимо се лутат, ще приключат играта след като махнат Бачо. Ако Ева и Георги привлекат Глория да гласува с тях, планът е да изгонят Бачорски и след това Петканов. И какво ще стане, когато изгоненият Петканов разкрие, че е праведен? По кого ще стрелят - залагам по Глория, ако е толкова глупава, че да се е съгласила на такъв план. Тя не е и не очаквам да го направи. И ще е права за себе си. Другите двама праведни не са по-праведни и заслужили от нея да са на финала, а вариантът, който ѝ предлагат е добър за тях, но не и за нея.

# 560
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊

Ева следваща изгонена, после Коджабашев, Бачо и Глория и Петканчо си прибират парите.

Това абсолютно няма как да стане. Печелят или само праведните, или само предателя/предателите. Бачорски 100% е аут.

Напротив.
Във всички сезони,на финалната маса се гласува докато хората на нея кажат,че спират с гласуването.
Тук вече дали един от тях е предател или има само праведни останали,това не променя правилото.

Няма как Коджабашев и Ева да спечелят,защото ще има няколко пъти въртене на гласуване,докато всички спрат. А Глория и Петканов нямат интерес парите да се делят на 4,вместо на 2 (освен ако сумата не е някаква дребна и не е толкова от значение).

Шанса на Ева(или Георги) ,за да спечели  е:
1. Махаме Бачорски и 4-мата печелим или
2. Махаме Бачорски,оставаме 4,но Коджабашев има двоен глас,следователно Коджабашев и Ева (с общо 3 гласа) срещу 2 на Глория и Петканов ги отстранят.

Затова Ева тооолкова много натиска първо Бачорски да изгори:)

Глория и Петканов пък са с друга схема:
Махаме Ева или Георги с 3:3 гласа, след това чистим и другия, после гласуваме Бачорски аут (който трябва да пазят за финалното гласуване,за да ползват и неговия глас срещу Ева и Георги) и ето,двамата побеждават.

# 561
Ама тука през няколко поста някой се възмущава, че зрителя не знае правилата. Е, откъде да ги знае, длъжен ли е зрителят да гледа 10 чуждестранни сезона, че да се подготви? Не е, продукцията е длъжна да обясни и да обяснява постоянно. Те са издънките в случая, това показват, това гледаме. Неделчо си е съвсем прав да гледа без да е гледал чужди издания, така показва идеално гледната точка на нормалния зрител, който какво разбрал, какво не разбрал - ама това се дължи на самото предаване.
Аз пък не разбирам защо на някои хора винаги и за всичко продукцията им е виновна? Че зрителите не знаели правилата? Щяхте ли да гледате един пре-сезон с поне 10 епизода чисто разясняване на правилата? И пак нямаше да обхванат всички възможни варианти, ситуации, възможности. Аз гледам примерно футбол откакто се помня и току от някой куиз разбирам че имало правило за ситуация която никога не съм виждал но можела да се случи. Пишат се дебели закони пък след години се оказва че нещо е пропуснато, трябва да се добавя, поправя.Вие искате за една игра на 4-5 години всичко да е разписано, разграфено и разяснено на драгия зрител. А има и много регионални евангелия на Библията - примерно поради религиозните особености при нас нямаше гробища, ковчези, църкви където на запад преминават повечето от игрите, затова и измислиха това  завещание. Аз съм гледал поне 20 чужди сезона и ситуация като нашата никъде не съм виждал - след 2 ултиматума да останат петима. Когато имаше номинирани за убийство можеше да се случи казус да не остане никой за убиване - 1 предател, 1 щит, 1 изгонен 1 вербуван - също се чудех как би се процедирало. Напълно допускам и организаторите да не са  предвидили ситуацията с ултиматумите и да са взели единственото разумно решение на място - ако беше убит още един целият вчерашен и част от следващия епизод не трябваше да ги има - трябваше да ги пращат направо на огъня или ако убиеха  още двама дори и него щяха да съкратят. Предполагам, че ако бяха останали 8 преди ултиматумите щяха да разрешат и трети, ако бяха шестима - само 1 - критичното във всички случаи би било да останат поне 5 за последната маса
Или защо не разяснили на участниците че при  двама убити  и останали петима ултиматуми няма да има. Кога по-точно да им разяснят - постфактум, за да убият съвсем интригата - махате Бачо, други няма? Или предварително (когато вероятно и те не са знаели) - да им раздадат по една Библия съизмерима с оная (несъкратената) че и изпит да положат накрая?
И пак гневни зрители роптаят ,понеже така и така го знаели, защо Бачо сам не им кажел "Сам съм, други няма" да пляснат с ръце па се прегърнат четиримата и да отидат да изпият дружно по 20 бона. Цялата Библия едва ли някой я знае и постоянно се дописва, но чл.1 поне би трябвало да се знае от всеки: Предател не може сам да си признае, да посочи пряко друг предател както и че такъв няма. Аз лично това не съм го виждал, но четох тук, че някъде се е случило при което играта се рестартира - избират се нови предатели

# 562
Правилата всеки може да си ги намери, ако се интересува.
Възмущението, както и възмущението на възмущението е загуба на енергия. И този пост също Simple Smile

# 563
Скрит текст:
Моля, някой да ми обясни, ако може и цветно как щеше да се изиграе това, ако Мая и Бачорски бяха оставени до края и как щяха да бъдат изгонени и двамата, за да спечелят праведни?
Понеже все чета как Ева и Жоро объркали всичко. И нали това бе първоначалния план на Владо.
Ама стъпка по стъпка ми го разкажете, опишете.
Мая завърши на осма позиция. След нея останаха седем участници. Ако вместо Мая беше прогонен праведен, през нощта на важно уточнение - ПОСЛЕДНИЯ конклав нямаше да бъдат издавани ултиматуми (тъй като знаем, че ултиматуми се издават само когато е останал един единствен предател) и тогава предателите Мая и Бачорски щяха да извършат редовно убийство. След това убийство щяха да останат шестима участници в играта. На предпоследната кръгла маса четиримата праведни щяха да прогонят единия от двамата предатели. Остават 5 участници. След тази предпоследна кръгла маса вече няма убийство, конклав, ултиматум и т.н. На сутринта всичките петима се появяват на закуска. На последната кръгла маса четиримата праведни прогонват и другия предател. Остават именно четиримата праведни и прекратяват играта. (Не коментирам дали е удачна стратегията, обяснявам какъв беше замисълът.)
Повтарям заглавната информация на Дяволо, че след последната кръгла маса отново няма убийство, конклав, ултиматум и т.н… останалите четирима участници ВЕДНАГА излизат на двора край огъня. Там те трябва да гласуват дали искат да прогонват още, или да прекратят играта. Дори и един от четиримата да избере опцията за прогонване, се осъщестява още един рунд с прогонване. Остават трима. Отново избират дали да прогонват, или да прекратят. Ако отново дори един избере да прогонват - прогонват и остават последните двама, като тогава вече играта приключва автоматично.
Нямаше как да стане убийство, защото всички бяха със щитове. Можеше да вербуват трети предател.
Ето как най-тъпото беше Владо да издъни, че знаят кои са предателите. Това само ще ги стимулира да вербуват нов. Ако мислят, че не ги подозират ще са по-склонни да останат само двамата.

# 564
  • софия
"Обикновен" зрител, който не чете форума тук и не е гледал чужди предавания,  научава правилата от това, което вижда в ТВ епизода. Няма нужда да се образова допълнително. Формат в този часови пояс би трябвало да "залепи" зрителя. Поне ако искат рейтинг. Разбира се, може да го правят и бутиково, само за "разбирачи".
И според мен има доста какво да "пипнат" продукцията. Толкова много хора вече се били "запалили" да участват. Да позная ли - до един са неизвестни. Joy
Първи сезон сме "чупили" два пъти играта.
Не ми се вижда много похвално. Предвид последните позакърпени епизоди.
И нямам нищо против каста.
"Образована" съм от СаркасТ в началото, после тук от форума. Разбрала съм "правилните" и "грешните" стратегии "тъпите" и "умните" играчи и че всичко това работи понякога, а друг път - не.
Имат пропуски пподукцията, като за първи сезон и то точно Трейтърс - приемам го. Хич не е лесен формАта.
Но за съжаление не знам как ще се осмелят да рискуват сезон с непознати.
Сега хората се подсмихват на ВН, хейтят Бачо, Ана Мария,  хвалят Бачо и Глория - ама според мен, щото са що годе известни. Ако са им неизвестни - кой ще се занимава да ги гледа в Трейтърс, като дори и правилата не са им ясни( на зрителите, участниците дано ги научат Grinning) Хората превключват на ИВ или някой Ерген и си гледат сеира там.

Харесва ми формата, и втори сезон ще гледам. Предпочитам неизвестни, но и с известни ще се прежаля. Залагам че ще задобреят за втори сезон.
Първи ми държа интереса почти до финала.
Някак нормално за наше риалити - финалната фаза е на-слаба.  

Бачорски победител прогнозирам, ей така да счупя и аз играта Joy
Гонят Ева и Жоро.
Но Петкан и Глория не гонят Бачорски, връщат му жеста. Знаят че е предател , но хвърлят зелен прах на финала.

# 565
Моля, някой да ми обясни, ако може и цветно как щеше да се изиграе това, ако Мая и Бачорски бяха оставени до края и как щяха да бъдат изгонени и двамата, за да спечелят праведни?
Понеже все чета как Ева и Жоро объркали всичко. И нали това бе първоначалния план на Владо.
Ама стъпка по стъпка ми го разкажете, опишете.

Въпреки похвалните опити на някои форумци да обяснят, то това не може да се опише, защото е нарисувана картинка без възможно приложение. Нещо като засукана поза в Кама Сутра - добре изглежда на хартия, но на живо все нещо не можеш да се огънеш. Неслучайно тази "стратегия" никъде не е проработила с реален резултат, защото освен всичко друго, което може да се обърка (като допълнителни предатели, щитове, имунитети и т.н.), дори и в най-сплотения праведен колектив ВИНАГИ ще се намери някой да издъни заверата - дали заради чаша вино, дали защото на никого не му се иска да е жертва стъпки преди финала. Играта е строго индивидуална и има резон да си пазиш някаква информация единствено за себе си, но не и като група.
И пак, и пак тук и във Фейсбук пишат как точно така трябвало да се прави, ама пример къде това е проработило и защо - йок.

Относно продукцията и правилата, нека да поясним, че и в чужбина в първите сезона НЯМА такова нещо продукцията да обяснява Библията. Почват да играят и всичко става ясно в крачка. Защо се очаква, че специално в България трябва да се направи отделно предаване за разяснителна кампания? По-глупави ли сме или какво? Щом Мери_Ан и Diavolo, които не са гледали чужд сезон, разбраха кое как е и не се объркват, значи може. В крайна сметка едно от най-големите предимства на този формат са възможностите за обрати и неочаквани ситуации (неслучайно отникъде изваждат инструменти като Оракула), а не някаква линейност и да се обяснява предварително "ето накрая ще останат толкова и ето това ще се случи". Никой не е казал, че е лесно за смилане.

# 566
Миналата година, когато гледах първия сезон на американския формат, не знаех правилата, но не влизах в Reddit да развивам фантастични теории.
Или гледаш и чакаш финала или се запознаваш с правилата, по един или друг начин, преди да се изказваш като крайна инстанция.
Според мен, щом някой е положил усилието да напише мнение във форума, може да стори същото като прочете правилата в началото на темата или някъде в интернет.
Мнението ми не е насочено конкретно към даден потребител, просто е пълно с мнения, които откровено противоречат на правилата и са тотално безсмислени.

# 567
Няколко пъти се натъртва, че зрителят не знаел правилата. Не знае, защото не гледа като хората. Владо (Карамазов) няколко пъти каза, че ако на финала остане и един предател - той взима парите. Но май никой не му обръща внимание.

# 568
  • Ню Йорк
Не е моето това предаване, но го добутвам някак си да го изгледам.
Но, пичове, независимо от всичко, в това риалити има само един играч и това е Бачорски.
Някой направил тук и там някоя дреболия, предположенийце или си спасил гъза.

1.   Бачорски първо си разчисти двама предатели, с които не можеше да работи.
2.   Социално си създаде широк кръг от приятели, с които да си работи извън предателствата.
3.   Взе си предател, с който можеше да работи и който да го отнесе преди него.
4.   Целувката към гнусното бабе беше като сцена от кръстника - прекрасно.
5.   Има топки да опита да опука всички, които може за една вечер и да изгони типичните чехловци в двете крайности – шефчето с ракийката и мекия безхарактерник.
6.   Въпреки, че всички знаят, че е предател, така ги цунка, че да остане още – или поне направи възможно най-доброто спрямо ситуацията.

Нямате друг играч в тоя сезон.
Ако харесвате Трейтърс трябва да харесвате Бачорски.
Щото в този сезон друг играч нямаше.

Едно към едно с моето мнение. Велик е Бачорски.

# 569
Хора, Бачорски НЯМА вече вариант да спечели. Гло и гадже ще го изгонят на огъня. И ще делнат кеша. И Бачо изобщо не им подарява нищо. Те сами си взеха по-сигурното решение да играят с него, а не с Ева, която е като кон с капаци и не се знае дали няма да гласува точно някой от тях на финалната маса или на огъня. Да кажа само, че Петкан не го понасям, но заради Глория го приемам на финал. Бачорката си играеше за фойерверки, да не би на някой да му е минало през ума, че иска да спечели наградния фонд. Абсурд! И да го беше спечелил, 100% отива за благотворителност. Той си беше кукловода на сезона и такъв искаше да остане докрая, макар и разкрит. Не доумявам и аз как все още има хора, които имат време да пишат коментари, но нямат време да седнат да прочетат правилата. Дяволо ви ги е написал. И в нета ги пише, не е нужно да се гледат чужди сезони. Аз и още не знам си колко хора също сме ги коментирали многократно в старите теми. Пък то не е и ядрена физика. ТАКА.
На финалната маса остават ПЕТ човека, гласува се ЕДИН и преминават към финалния етап с гласуване ОКОЛО ОГЪНЯ, където са ЧЕТИРИМА. Всеки решава дали има доверие на останалите и избира зелен огън за доверие и червен за недоверие. Ако има дори ЕДИН, който избере червен - гласува се кой да бъде изгонен. И така могат да стигнат до най-малко двама човека накрая, които си делят парите ако са праведни. Ако не са обаче - предателят/предателите взимат всичко. Ако има двама предатели е най-интересно, играе се Дилемата на предателя, там решават дали ще делят или ще вземат всичко за себе си. Ако и двамата/тримата решат да не споделят, остават с НИЩО. Гледала съм го този сценарии, брутален е.
Имам няколко прогнози, първата ми е, че Бачо ще се гласува сам на последната маса и ще остави праведните да се трепят. Там ще има пак прегласувания, защото на огъня Ева и Жоро ще гласуват за Петкан, Гло и гадже за Ева и така. Неясен победител. Втори вариант - гонят Ева на последна маса и остават Бъч, Гло и гадже и Жорката на огъня. Гонят Бъч и вече там съм пред дилема дали няма да разделят на 3 наградата. Ако Ева е на мястото на Жорката, мисля, че ще я шитнат, но за него не съм сигурна. И още нещо - не знам как си мислите, че камата ще промени нещо. Още като им я дадоха в главата ми беше ясна сметката, която и Бачора каза на Ева - Гло, Бъч и Петкан стрелят по Ева, Ева и Жорката по Бъч, прегласува се и си отива Ева или Жоро. Те двамата полезен ход нямат, освен ако Гло нещо не даде фира и не гласува за Бачорски. Или пък Жоро не реши да гласува за Ева, но не мисля, че нещо от това ще стане.
Забравих да коментирам и небивалиците, които се пишат и тук, и в соц мрежи, и се коментират в подкасти за МОРАЛЕН ПОБЕДИТЕЛ. Какъв морален победител, бе хора? Това е игра. Като играем Не се сърди човече, Белот, Авалон, Монополи и т.н търсим ли моралния победител? Това НЕ Е БИГ БРАДЪР. Хората не би следвало да влизат да показват какви са им ценностите, следователно и моралът тук изобщо не би трябвало да играе роля. Това е игра, която е абсолютна симулация, да не би някой наистина да си представа, че убива хора. Не си го представя естествено. Видно е, че българският зрител все още има много ниска култура на гледане на реалити формати със стратегическа основа като Трейтърс, Сървайвър, Игри на волята и т.н. трудно му е да разграничи истинския живот и играта. Важно е в живота да сме морални и честни хора, а играта нека я спечели този, който може да играе най-добре и да се въплъти в образ, който му е дори контраобраз в живота.

Последна редакция: чт, 20 ное 2025, 09:35 от Greatness

Общи условия

Активация на акаунт