Почти цяла София става зелена зона

• 19 116
  • 665
  •   1
Отговори
# 585
  • София
А тези, които сме за зони, не сме част от това?

П. П. Да живееш в даден град/държава не е задължение.

# 586
Оф, айде пак отначало.
Щом приоритет ви е "да си спирате пред къщи", значи не обикаляте по бизнес с колата на 10 места.
Щом не можете да изкарате пари за гараж, а искате другите да плащат за да може вие да си паркирате, значи не заемате значително икономическо място в града.

Или искате да доказвам поименно, че който работи по-интензивно, обикаля повече (оттам и харчи повече), пренася доставки, материали, инструменти генерира по-висок % и съответно плаща по-високи данъци от един, който само ходи от работа в къщи?

Имам приятел млад лекар, работи в спешното в 2 болници около центъра. И 2те са в зона. Живее също в зона.
Често свършва дежурство в едната, веднага застъпва с другата. Без кола няма как да стане, дори и с нея закъснява 15ина минути. Няма как, ако работиш интензивно да не ти се налага да се придвижваш с автомобил, поне голяма част от времето.

# 587
  • София
О, прецакай софиянци и ощастливи с присъствието си родния си град. Даже няма да се разболяваш по спирките и ще пренесеш великия си бизнес там.

# 588
Няма как, защото политиците въртят парите на държавата само в София.
Дори през целия соц, всички приходи от Бургас, Нефтохима и всички останали се източваха в посока София.
Тогава имаше жителство, ама сега няма.

Вашето е, имате една кокошка, хем искате да ядете яйца (данъци), хем и пилешко (генериращите данъците да им е по-трудно). Е, няма как да стане.

# 589
  • София
А на тебе кой ти каза, че не "генерираме данъци", Тангра? И генерираме данъци, и отглеждаме бъдещи генератори на данъци, за разлика от теб, и пак не ни мързи да слезем от колите. Само той бил генерирал данъци, държавата се крепи на раменете му Grinning 43% лично е вкарал в хазната със скъпоценната си тенекия. Ама какво се обяснявам аз на човек, дето живее в някаква своя вселена с размери колкото Студентски град, и по него равнява всяка представа за умно, удобно и красиво - прилича ли на Студентски град? Не? Е къде сте тръгнали тогава, комунисти такива?! Като в африканската приказка за слепеца и магарето Grinning Данъци плащал и обикалял с колата "по бизнес"... Ама навърта по 100 поста на ден в бегемама, докато мъжетe със семейства и истински бизнеси глава не вдигат... Добре...

# 590
  • София
Няма как, защото политиците въртят парите на държавата само в София.
...
Затова се върна в България несъмнено. Представям си колко ги е яд канадците, че са изпуснали такъв мастит бизнесмен. Като не те устройва в София, се махай.

# 591
Ама удобна за кои хора? Които са айляк, или които заработват 50% от БВП на България?
То и в едно семейство е удобно всички са са си в къщи и да не ползват автомобил. Ама някой трябва да ходи на работа.
И преди да ми давате примери с работещи в министерството в центъра, подесетвам се, има работещи в по-неудобни квартали и правещи повече курсове на ден.

За София най-същественото е, че е град, където се въртят бизснесите, добрите професии, политиката и ПАРИТЕ на държавата.
Иначе 100 пъти по-хубав климат има в Бургас, Созопол, Сандански.
За чий се натискат хората, дето не са тук да работят здраво.

Да правиш топ икономическия център по-удобен за пенсионерите и безработните, отколкото за работещите е все едно в делничен ден час пик да правиш градския транспорт с приоритет за пенсионерите, а работещите да ходят на работа пеш.
Удобна за всички хора в града. Това се постига с развит градски транспорт, а не с повече удобства за колите. Транспортирането на големи маси хора в града с автомобили е изключително неефективен метод, защото всяка кола заема много място. Например една метро мотриса е в състояние да превози няколко стотин души бързо и ефективно. Трамвай и тролебус по стотина. А втомобил обикновено превозва един.

# 592
  • Out of the Mix
Не знам, но Метрото вече се пука по шефовете и то до след 20.00 ч. Никога не е било това. Имам спомени отпреди 3-4 г. Особено линия 2 до Витоша. Движи на интервал 6-7 мин. и винаги има струпвания. Със сигурност има нужда вече от допълнителни мотриси, и да съкратят интервалите, на 2-3 мин. постоянно, не само в час-пик.

А с кола е невъзможен ужасон вече. Добре, че не ми се налага да движа в час-пик, и мога да избягвам.

Последно време съм с Метро, и почва и то да не ми харесва.
Т.е някаква схема трябва да мисли човек постоянно, ако иска да не се бута - с кола 10.00-16.00 ч. Метро до Центъра, или места, където няма опции за адекватно паркиране. Дори да имаш паркомясто някъде, после като отидеш на друго място вечерно време, птиче не може да прехвръкне и въртиш, като гламав до другия край на квартала, или където си, после ходене. Не, че имам против ходенето иначе, ходя много всеки ден.

# 593
  • Somewhere far away
Метрото си се пука още от преди 10 години.

# 594
Метро, което се пука по шевовете, не е проблем, а е индикатор за успех. Когато хората масово го ползват, това означава само едно - заслужава си да се инвестира в още мотриси, още линии и още станции.
Празното метро е провал. Претъпканото метро е доказателство, че работи.

# 595
  • Out of the Mix
Не, приятелю.
Означава, че градът вече изнемогва и няма накъде.
Реално алтернатива няма.
София вече е повече от пренаселена.
Не беше така допреди 5-6 г.

# 596
Не, приятелю.
Означава, че градът вече изнемогва и няма накъде.
Реално алтернатива няма.
София вече е повече от пренаселена.
Не беше така допреди 5-6 г.

София е сред малките столици. Какво да кажат големите? Преди повече от 35г. чувах, че метрото в Москва е претъпкано. Колко милиона е тя?
Някои не са се научили, че метро се пише с малка буква, а магазин Метро с голяма.

# 597
Ако според теб София „нямала накъде“, страшно ми е да те пратя в Токио или Сеул. Там влаковете не просто се пълнят — имат ошия, хора които физически натискат пътниците да се поберат.
И как решават проблема? Като строят още линии и пускат влакове на 2 минути.
Не като обявяват капитулация.

# 598
Ама удобна за кои хора? Които са айляк, или които заработват 50% от БВП на България?
То и в едно семейство е удобно всички са са си в къщи и да не ползват автомобил. Ама някой трябва да ходи на работа.
И преди да ми давате примери с работещи в министерството в центъра, подесетвам се, има работещи в по-неудобни квартали и правещи повече курсове на ден.

За София най-същественото е, че е град, където се въртят бизснесите, добрите професии, политиката и ПАРИТЕ на държавата.
Иначе 100 пъти по-хубав климат има в Бургас, Созопол, Сандански.
За чий се натискат хората, дето не са тук да работят здраво.

Да правиш топ икономическия център по-удобен за пенсионерите и безработните, отколкото за работещите е все едно в делничен ден час пик да правиш градския транспорт с приоритет за пенсионерите, а работещите да ходят на работа пеш.
Удобна за всички хора в града. Това се постига с развит градски транспорт, а не с повече удобства за колите. Транспортирането на големи маси хора в града с автомобили е изключително неефективен метод, защото всяка кола заема много място. Например една метро мотриса е в състояние да превози няколко стотин души бързо и ефективно. Трамвай и тролебус по стотина. А втомобил обикновено превозва един.
Че аз кога съм бил против градския транспорт, още по-малко против метрото, че да го обсъждаме?
Много ефективно метро и автобуси, пренасяли по 100 човека, ама парите се дават от зоните и тия с колите.
Що така!?
Не е хубаво това.
Нека е ефективно. Нямам нищо против. Ако започнат и да се издържат, още по-малко против ще имам.

Или сме на принципа "другите ни пречат"?

Как точно да се възползвам от метрото, като до моя квартал не стига такова. И къде ще ида с него? До общината? До НАП младост? До бизнес обект на зимния дворец? До банката в Дианабад или Студентски?
За 100ен път. Вашите сценарии не покриват задачите на другите хора.

Претъпканото метро било голям прогрес.
Прогрес е пътникопотокът.
Прогрес е да е обработен тоя пътникопоток като хората.
Натъпканото метро не е никакъв прогрес, а ми напомня на мизерията от соца и претъпканите икаруси, дето редовно защипваха по някой крак или ръка, за които е нямало място да се натъпчат.

# 599
Не виждам нищо лошо в това да се смучат колкото си може повече средства от шофьорите и с тях да се субсидира развитието на обществен транспорт.

Общи условия

Активация на акаунт