Почти цяла София става зелена зона

• 19 209
  • 665
  •   1
Отговори
# 195
Не се усеща, защото колите са по-малко, шофьорите се държат културно и спазват правилата. У нас това е пожелателно. Само винаги позволеното паркиране трябва да е задължително Simple Smile

# 196
Не е вярно, че няма транспорт в Кръстова вада. По Черни връх се движат автобуси, които правят връзка с метрото. На поне 2/3 от квартала спирките са на макс. 10-ина минути пеша. Ама то и това се мисли, като си купуваш жилище.

# 197
За да изчезнат повече автомобили от улиците, решението е изграждане във всеки квартал на подземни паркинги, стопанисване, поддържане, охрана и отдаване под наем. Разширяването на зоните се приветства от голяма част от софиянци, не защото е най-правилното, а защото е единственото, което предлага общината,  да разчертае улиците и да си плащаме, това е най-лесното за общината, не за гражданите, улиците пак са пълни с паркирани автомобили.

# 198
Ми като нямаш пари за паркиране, значи не ти се полага кола.

Не е до имане на пари, а за липсата на възможност да платя за повече от 4 ч.
Как ще се почувстваш ти, ако си на хотел и те карат на всеки 4 часа да се местиш в хотел, в друг квартал (ако има места)?!?!

# 199
  • София
Няма да избера този хотел.

# 200
То това е целта - безсрочно да паркират само живеещите там, а останалите да спират само докато си свършат работата, а не да си зарежат колите.

# 201
Аз в момента работя на две спирки с метрото, около офиса няма шанс да се намери паркомясто и пътувам само с ГТ.
След НГ се местим в Бизнес парка. И с кола и с ГТ ще ми трябват 50 минути. Пак ще пътувам с ГТ, няма да си причинявам търсене на паркомясто там и задръстванията по Цариградско или по околовръстното.
Докато ГТ е в сегашния му вид, едва ли някой ще се откаже от колата си, за да го ползва. Може би с изключение на метрото. Но то пък не върви навсякъде.

Хайде, хайде "След НГ се местим в Бизнес парка. И с кола и с ГТ ще ми трябват 50 минути.", това не е вярно.
От Бизнес парк до център на София е точно 13-14 мин.
Живея на Балан и е 12 мин.
 В момента ми се строи пореден апартамент /с паркомясто към него/ точно на 200 м от спирката на метрото на Бизнес парк.
Ако ще пътувате до другия край на града с метро по-може 50 мин, скола тогава ще ви трябва един предобяд.

# 202
  • София
Тези зелени зони трябваше да ги въведат след като пуснат новите линии на метрото - 2027 поне. И определено не по кварталите. това е безумие.

# 203
Аз в момента работя на две спирки с метрото, около офиса няма шанс да се намери паркомясто и пътувам само с ГТ.
След НГ се местим в Бизнес парка. И с кола и с ГТ ще ми трябват 50 минути. Пак ще пътувам с ГТ, няма да си причинявам търсене на паркомясто там и задръстванията по Цариградско или по околовръстното.
Докато ГТ е в сегашния му вид, едва ли някой ще се откаже от колата си, за да го ползва. Може би с изключение на метрото. Но то пък не върви навсякъде.

Хайде, хайде "След НГ се местим в Бизнес парка. И с кола и с ГТ ще ми трябват 50 минути.", това не е вярно.
От Бизнес парк до център на София е точно 13-14 мин.
Живея на Балан и е 12 мин.
 В момента ми се строи пореден апартамент /с паркомясто към него/ точно на 200 м от спирката на метрото на Бизнес парк.
Ако ще пътувате до другия край на града с метро по-може 50 мин, скола тогава ще ви трябва един предобяд.

През нощта или в неделя може и да е 13-14 мин. В трафика през деня, положението е различно. Ето за колко ще стигнеш в момента, а даже не е час-пик:

Скрит текст:

# 204
Май едната потребителка имаше предвид, че с метро е 15 мин.

А ФРИ може да трябва да ходи до спирката и да сменя линиии и затова да й е 50 мин. Тя казва, че толкова би й било и с кола, но тогава идва проблемът с паркирането и предпочита ГТ.

# 205
Да, съфорумката каза, че с кола и метро ще пътува 50 мин. и след това Koen твърди, че не било вярно, защото било 13-14 мин. Поне така разбирам поста. Ама и с двете не е толкова с произволни точки от Бизнес парк и Център.

# 206
  • София
18 минути е Балан-Сердика. Но пък автобусите в Младост и Дружба са някакъв кошмар. Като пуснаха метрото, постепенно ги орязаха много, до степен че в цяла Младост 2 трябва да се ходи пеш.
А пък за коли - Малинов е изключително тегав. Говори се за обходен булевард отзад на Младост 3 и 1 А, ама само се говори...

Последна редакция: вт, 18 ное 2025, 11:54 от Rockstar

# 207
Някога съм пътувала с кола от Бизнеспарк до центъра баш за 50 минути. Днес може и да е по-зле (за час пик става дума). А с метро наистина е 15 минути от Ректората. Въпросът е колко близо до метро живее човек. Даже и да не е много близо в хубаво време малко разходка не вреди, ама в дъжд...

Последна редакция: вт, 18 ное 2025, 12:39 от Черна станция

# 208
В дъжд с чадър Grinning Зимата с палто и така.

# 209
  • София
Пренебрежимо малко хора работят в същински център, всичко е към периферията. Като ще е гарга - да е рошава. Пухай всичко зони и каквото за едните живущи, така и за другите.

Общи условия

Активация на акаунт