Почти цяла София става зелена зона

• 19 143
  • 665
  •   1
Отговори
# 540
  • София
При нас е точно обратното. Основният проблем е през деня. Вечер и през уикенда места има.
И при нас.

# 541
При нас е точно обратното. Основният проблем е през деня. Вечер и през уикенда места има.
И при нас.

За нова зона ли иде реч? Коя?

# 542
  • София
Писала съм в темата – нова синя зона, стара зелена.

# 543
И аз съм писала. Съседна на зелена зона.

# 544
В Младост много ще е полезна зоната - една част - не малка вече от живущите нямат постоянна регистрация съответно няма да имат право на платено паркиране ( с това може да се изсветли кой къде живее всъщност)...
Ако са с редовна адресна регистрация би трябвало да имат право на стикер, нали?

# 545
  • София
Да, разбира се Simple Smile

# 546

Е това ако не е доказтелство, че зоните не работят, какво е? Simple Smile
Значи, искайте направо червена да стане! Simple Smile

А аз писах за НОВИТЕ зони. Там нищо няма да се промени, освен че ще се събират едни пари.
Като винетките - да не би Тракия или Хемус да са оправили качеството, отпреди да има обир... винетки?
Става само по-зле, нали?
По Хемус има участъци с 90 и 110 км/ч, които са били 130 км/ч преси плащането.

# 547
  • София
Съдът не обяви ли за нищожно това решение на СОС за разширяването и поскъпването на зоната?

# 548
Съдът не обяви ли за нищожно това решение на СОС за разширяването и поскъпването на зоната?

Да, но за съжаление, не с правилните, разумни доводи, а само, заради повишаването на цените.
Опасявам се, че ще изчкакат до 2027 и пак ще пробват. Много пари са това. А и техни форми правят боядисването, слагат знаците, не е за изпускане.

А доводите, за които искаме гласуване по засегнатите, нови квартили са:

https://bg-mam.ma/p/1830111/50531717

# 549
  • София

....
Не е доказателство. Може ли да обясниш с доводи защо мислиш, че е доказателство?

Съдът не е обявил решението за нищожно, а го е отложил докато се произнесе по жалбите - https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/sudut-sprya-poskupv … -na-zonite-sofiya

# 550

....
Не е доказателство. Може ли да обясниш с доводи защо мислиш, че е доказателство?

Съдът не е обявил решението за нищожно, а го е отложил докато се произнесе по жалбите - https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/sudut-sprya-poskupv … -na-zonite-sofiya

''Основният проблем е през деня'', КОГАТО СЕ ПЛАЩА. Simple Smile
''Вечер и през уикенда места има'' - вечер, когато е безплатно.
Кое не е ясно? Simple Smile

# 551

....

Не е ясно. Пълна мъгла е за някои хора. Елементарни факти от заобикалящата ни Вселена.
Ни числа им говорят нещо, ни по-елементарни концепции "има проблем/няма проблем при случай А, или случай Б"

# 552
  • София
Скрит текст:

....

Обаче си пропуснала ето това:

Да, поне при нас е зелена зона - т. е. неделя всеки може да паркира и паркирането, особено при хубаво време, е доста трудно (до парк сме). През дните, в които е платено, някакси се материализират повече места. За нас - живущите имам предвид.

# 553
  • София
В нашата зелена зона места няма ни денем, ни вечер, изобщо никога. Но да не забравяме, че за 2 години се нароиха 3-4 нови кооперации, та откъде да има? Строителството не спира, всяка дупка се застроява, празно местенце не остана. Имаше паркинг по едно време, и той се превърна в 2 кооперации. Ако не спрат да строят, за да може цяла България да се засели в София, и тъмночервена зона да направят пак няма да има решение.

# 554
В нашата зелена зона места няма ни денем, ни вечер, изобщо никога. Но да не забравяме, че за 2 години се нароиха 3-4 нови кооперации, та откъде да има? Строителството не спира, всяка дупка се застроява, празно местенце не остана. Имаше паркинг по едно време, и той се превърна в 2 кооперации. Ако не спрат да строят, за да може цяла България да се засели в София, и тъмночервена зона да направят пак няма да има решение.

Като жабата, в бавно нагряваща се вода, ще Ви направят синя, после червена, бембена...
После идва винетка за минаване през идеалния център, после винетка за от Околовръстното навътре.
''Паркирането'' е едно, но карането по пътя е друго''' - ще кажат.
А данъка МПС за какво го плащаме!??!
България е единствената ''държава'', където няма опция за безплатни пътища.
На всяка карта и ГПС има опция ''Толл фрий''. Но в Бг няма безплатни пътища.
Те не са безплатни, затова е данъка. И за улиците в града, Но те видяха, че може да ни дерат с винетките на БГТолл и сега става лавина.
Подлез - билетче по евро, после по 2 и така. Това им е плана.  
''Вижте Лондон!'' - ще кажат те, макар че Лондон е 20 милиона.

Но места няма.
Кой от искащите тук, плаща такса-чадър без да има шезлонг?!?!
Макар че, на края на плажа има места без пари. По закон. Но на края на града, места няма.
Но, хей, тук конкуренция с концесията няма. Simple Smile

Имаше решение, но е опустено:
Трябваше да задължат по гараж за апратемент, включено в цената.
А в момента има кооперации с по 20-30 ап., но в гаражите и дворовете им има 5-6 коли на собственици на ап. и 15-16 на собственици на гаражи само.
Тогава, щеше да се види, можеха ли да ги продват - с по още 100к евро отгоре.
Цена 150к на шпакловка и замазка + 100 к за ремонт + 100к гараж - ето я реалната, минимална сметка.
И тогава нямаше всички да се бутат, да са близо до Околовръстното.
Щеше да има предградия. А селата наоколо щяха да процъфтяват, вместо да запустяват. Като в нормалните страни.

Всички сгради имат шанс Simple Smile
Поогледай как се правят гаражи в Европа под 200 годишни сгради!
Последно видях в Ронда - за 2 седмици изкопаха гараж под къщата, където бяхме, за 7 коли.
А къщата е като тези в Копривщица или Боженци. На площада. Всичко може.

Последна редакция: пн, 01 дек 2025, 17:13 от dava6ta!

Общи условия

Активация на акаунт