Е това ако не е доказтелство, че зоните не работят, какво е?
....
Съдът не е обявил решението за нищожно, а го е отложил докато се произнесе по жалбите - https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/sudut-sprya-poskupv … -na-zonite-sofiya
''Основният проблем е през деня'', КОГАТО СЕ ПЛАЩА.
''Вечер и през уикенда места има'' - вечер, когато е безплатно.
Кое не е ясно?

При нас в някои часове на деня има места, в други е ад. В неделя, при хубаво време, е най- страшно- безплатно паркиране, няколко парка. Там рекордът ми е 3 часа обикаляне и висене за място. Три часа!!!! За да се прибера вкъщи след уикенд някъде си из страната, където не мога да стигна без кола, а и не искам. Три часа повече от надеждата за 10 минути.
Има хора, които си паркират колите за цял ден, работят, вечер си тръгват. Някои са безнадежден случай- паркират неправилно и пред магазинчетата, когато се появят от ЦГМ веднага изскачат от магазинчето и се завртат около колата, защото са "за малко". Други чийтват системата в обедните часове като правят пауза между смс-ите. И това е от години така, повтарящи се лица, понякога сменящи се коли. Чудно е. Как да не искам поскъпване на зоната на час- естествено, че искам, защото това е единственият ми шанс за човешко паркиране.
За задължител гараж/ паркомясто, даже 2 в новопостроящи се сгради съм напълно съгласна- крайно време е това да стане, но не просто да се построят, а апартаментите да вървят с тях. Купуваш пакет.
Но сградите в центъра на града нямат този шанс и там все пак трябва да се реши някак проблемът като се ограничи престоят на автомобили, които не са на живущите.