Почти цяла София става зелена зона

• 19 137
  • 665
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Скрит текст:
Писала съм в темата – нова синя зона, стара зелена.

Е това ако не е доказтелство, че зоните не работят, какво е? Simple Smile
....
Не е доказателство. Може ли да обясниш с доводи защо мислиш, че е доказателство?

Съдът не е обявил решението за нищожно, а го е отложил докато се произнесе по жалбите - https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/sudut-sprya-poskupv … -na-zonite-sofiya

''Основният проблем е през деня'', КОГАТО СЕ ПЛАЩА. Simple Smile
''Вечер и през уикенда места има'' - вечер, когато е безплатно.
Кое не е ясно? Simple Smile
Обаче си пропуснала ето това:

Да, поне при нас е зелена зона - т. е. неделя всеки може да паркира и паркирането, особено при хубаво време, е доста трудно (до парк сме). През дните, в които е платено, някакси се материализират повече места. За нас - живущите имам предвид.

При нас в някои часове на деня има места, в други е ад. В неделя, при хубаво време, е най- страшно- безплатно паркиране, няколко парка. Там рекордът ми е 3 часа обикаляне и висене за място. Три часа!!!! За да се прибера вкъщи след уикенд някъде си из страната, където не мога да стигна без кола, а и не искам. Три часа повече от надеждата за 10 минути.
Има хора, които си паркират колите за цял ден, работят,  вечер си тръгват. Някои са безнадежден случай- паркират неправилно и пред магазинчетата, когато се появят от ЦГМ веднага изскачат от магазинчето и се завртат около колата, защото са "за малко". Други чийтват системата в обедните часове като правят пауза между смс-ите. И това е от години така, повтарящи се лица, понякога сменящи се коли. Чудно е. Как да не искам поскъпване на зоната на час- естествено, че искам, защото това е единственият ми шанс за човешко паркиране.

За задължител гараж/ паркомясто, даже 2 в новопостроящи се сгради съм напълно съгласна- крайно време е това да стане, но не просто да се построят, а апартаментите да вървят с тях. Купуваш пакет.
Но сградите в центъра на града нямат този шанс и там все пак трябва да се реши някак проблемът като се ограничи престоят на автомобили, които не са на живущите.

# 556
Т.е. другите да ти решават твоя проблем.
Ти си си купила апартамент без гараж, и сега целия свят е виновен и по възможност да се разтвори във въздуха, за да може да си парките по поръчка на минутата за без пари (годишната винетка не е сума).

# 557
  • София
Танграта, ти като имаш апартаменти с гаражи, няма да настиваш по спирките, спокойно.

# 558
Ама тя колата е преместваем обект. Гаража не мога да го закарам като пътувам с колата в съседен квартал или подзона. Това ви обяснявам от началото на темата.
Явно не четете написан текст, ами в главата ви е все вашата драма. Че нямате гараж и искате някой да ви осигурява паркоместа до единственото място, където пътувате: пред къщи.

Значи, ще напиша какво чета.
Чета, че на никой не му било гарантирано паркомясто от общината, какво си въобразява, за някакви въшливи, не знам колко са, примерно 100-200лв на година.

По-натам чета. Другите си купуват апартаменти с гаражи и им е решен проблемът (по-скоро ТЕ си го решават), а сме си купили апартамент без гараж. Съответно искаме да плащаме по 100-200лв на година и всички други навлеци ДА СЕ РАЗКАРАТ. По възможност да плащат по 10 лв на час. Ако пак не се махнат, по 100лв на час да плащат, докато се махнат.
Да, ама тя зоната как ще се издържа с мижавите 100лв на година? Тя се издържа от скоби, от почасово плащане.

Чета, имало 3 парка, ама всички, които не са от близките сгради ДА СЕ РАЗКАРАТ.
Явно тия паркове са създадени и поддържани само за шепа богоизбрани 1000 човека. От тяхните данъци са милионите за поддръжки и ремонти. За земята, че струва пари да не говорим. Нали Ганьовците не знаели, че общинската земя струвала скъпо? Знаят. Знаят, че и парковете са строени върху общинска земя. И са на всички.

То това е по-голяма наглост, отколкото да си сложиш гума пред панелката да ти пази мястото.
Тгава поне не искаш останалите грешници да плащат и да ги глобяват.
А така хем искаш само ти да си паркираш в райончето, да плащаш почти никакви пари, и целият разход от контрола на "твоите" местенца да ги плащат грешниците, дето ги скобят и плащат за час.

# 559
Колко струва един гараж, за колко години  едно паркомясто ще  е на стойност гараж?
 И съм ходила в София, няма къде да спреш на  нормално разстояние от болница,  обществена сграда. Особено болниците, че  има нуждаещи се  да се придвижат близо. Обикаляш като луд само да спреш близо.
 Колко коли не мърдат месеци, от улиците ,спрели от двете страни ,да не можеш да се разминеш там с автомобил, и това беше преди доста години. Дърпаш огледалото да не закачи нещо.

Няма съзнателност,  ако не бъркаш дълбоко в джоба, няма оправяне. Поне което може да се намали.
 Недостъпен град.
 Ще строят,  ще отчуждават ,ще се усетят един ден да го направят нормален, цивилизован. Няма да е днес и  утре.

# 560
Идеално е според мен. Всички таралясници ще изченат надявам се, аз проблеми нямам. Имам няколко гаража. Вдигам цените на останалите гаражи, а в един от тях си държа моята, перфектно.
Да, при нас стана точно така. В Зелена зона съм, преди да стане такава да не казвам колко неща, които някога са били автомобили, заемаха места за паркиране, след като въведоха зона, изчезнаха.
Другото, за което много силно се надявам, е да въведат ограничение за броя автомобили на жилище.

Съгласна съм с болднатото! Само в нашият вход има семейство, които имат 6 коли. Те са 4 членно семейство - 1 мъж и 1 жена, с 2 дъщери - всички имат по 1 кола + това че двете дъщери живеят с тяхните гаджета, което прави още 2 коли. Най-смешното е, че всички държат много силно да са паркирани точно до входа. Просто е страшно.
Точно така,...ама ако някой има 2 апартамента...м?...абе я да забранят по 2 апартамента ... да се забрани и повече от 1 телефон на човек, мисля че и по 1 чифт гащи и чорапи също е предостатъчно...кво е това неравенство.... Ехооо...май някой е прочел само 1 книга и тя е била тезисите на БКП. Поне и Винету прелистете...там има разни неща като свобода....м...ко туй ...

# 561
При повечето болници има зони. И тия, дето не са си местили с месеци колите са живущите в зона.
Това зоната не може да го оправи, напротив.
(Целия център е Зона, Пирогов е зона, ВМА, инфекциозна е зона, и тн и тн)
Като сте приходящи от друг град и искате да спирате близо до болница, проблемът се решава като се сложи ограничително паркиране ТОЧНО ОКОЛО БОЛНИЦАТА. Може и да е платена зона на час, но без привилегии за живущи.
В Канада беше така. В кварталите имаше плащане върху най-голямата търговска улица в района. В преките си важаха обикновените знаци.
Или пък да се построят или разширят паркингите към болниците.

Но зоните нямат общо тука. Не знам защо ги спрягате.
И не знам за какво "дълбоко" бъркане в джоба говорите.
Напротив, като има проблем трябва да се бори същината и спецификата на точно този проблем. Не да се "бърка дълбоко" на гьотьоре по нечии чужди и други джобове.

# 562
Точно така,...ама ако някой има 2 апартамента...м?...абе я да забранят по 2 апартамента ... да се забрани и повече от 1 телефон на човек, мисля че и по 1 чифт гащи и чорапи също е предостатъчно...кво е това неравенство.... Ехооо...май някой е прочел само 1 книга и тя е била тезисите на БКП. Поне и Винету прелистете...там има разни неща като свобода....м...ко туй ...
Мои познати живеят в три апартамента и имат само две коли, и двете нови, едната е с-класа. И ко?

# 563
  • София
Ама тя колата е преместваем обект. Гаража не мога да го закарам като пътувам с колата в съседен квартал или подзона.
Няма и нужда - ще си паркираш в гаража. А ако искаш да ходиш в друга подзона, ще плащаш

Това ви обяснявам от началото на темата.
Явно не четете написан текст, ами в главата ви е все вашата драма. Че нямате гараж и искате някой да ви осигурява паркоместа до единственото място, където пътувате: пред къщи.

Чета, че на никой не му било гарантирано паркомясто от общината, какво си въобразява, за някакви въшливи, не знам колко са, примерно 100-200лв на година.

По-натам чета. Другите си купуват апартаменти с гаражи и им е решен проблемът (по-скоро ТЕ си го решават), а сме си купили апартамент без гараж. Съответно искаме да плащаме по 100-200лв на година и всички други навлеци ДА СЕ РАЗКАРАТ. По възможност да плащат по 10 лв на час. Ако пак не се махнат, по 100лв на час да плащат, докато се махнат.
Да, ама тя зоната как ще се издържа с мижавите 100лв на година? Тя се издържа от скоби, от почасово плащане.
Глупости - вече почти не слагат скоби около нас. Много рядко има някой заблуден, не разбрал, че има зона. А тези, които не живеят в квартала - да, точно така, по възможност да не паркират при нас, а да ползват ГТ/такси.

Явно тия паркове са създадени и поддържани само за шепа богоизбрани 1000 човека. От тяхните данъци са милионите за поддръжки и ремонти. За земята, че струва пари да не говорим. Нали Ганьовците не знаели, че общинската земя струвала скъпо? Знаят. Знаят, че и парковете са строени върху общинска земя. И са на всички.

# 564
Имаше решение, но е опустено:
Трябваше да задължат по гараж за апратемент, включено в цената.
А в момента има кооперации с по 20-30 ап., но в гаражите и дворовете им има 5-6 коли на собственици на ап. и 15-16 на собственици на гаражи само.
Тогава, щеше да се види, можеха ли да ги продват - с по още 100к евро отгоре.
Цена 150к на шпакловка и замазка + 100 к за ремонт + 100к гараж - ето я реалната, минимална сметка.
И тогава нямаше всички да се бутат, да са близо до Околовръстното.
Щеше да има предградия. А селата наоколо щяха да процъфтяват, вместо да запустяват. Като в нормалните страни.
Това което предлагаш изобщо не е решение. Всеки апартамент и къща с гараж е американски модел, който е ужасен.

# 565
  • София
А и няма как да стане за вече построените жилища.
Трябва да се ограничат (финансово) колите на жилище, да се въведат зони.

# 566

Мои познати живеят в три апартамента и имат само две коли, и двете нови, едната е с-класа. И ко?
[/quote]
И аз това казвам...могат - имат. Много ми се видя тесногръд апелът към налагане на ограничения от този вид. Затова така непланирано изврещях Simple Smile Ако всеки спазва правилата да не паркира трошките си където му падне,ако не дава рушветче за да му одобрят строежа без необходимите паркоместа,ако и администрациите не покрадваха, а с приходите  създаваха инфраструктура...ех...размечтах се

# 567
Оф, уж на всички им е проблем строежът, ама като купуват, 80% не искат гараж, защото е скъп и има свободно паркиране в близост. След 2 години като направят зона в локацията, същите се разврещяват как съседът им бил купил 3 гаража и удобно забравят, че лично и еднолично са се отказали от покупка, оставяйки този излишен харч на балъка от долния етаж.

# 568
Скрит текст:
Ама тя колата е преместваем обект. Гаража не мога да го закарам като пътувам с колата в съседен квартал или подзона.
Няма и нужда - ще си паркираш в гаража. А ако искаш да ходиш в друга подзона, ще плащаш

Това ви обяснявам от началото на темата.

Глупости - вече почти не слагат скоби около нас. Много рядко има някой заблуден, не разбрал, че има зона. А тези, които не живеят в квартала - да, точно така, по възможност да не паркират при нас, а да ползват ГТ/такси.

Аз не разбрах, по-точно никой не ми отговори на въпроса и пак го задавам.
Защо не направиш така, както радетелите на зоните пропагандират тук в темата?
А именно:
Или си купуваш гараж и паркираш в него или си продаваш колата.
Откъде накъде аз хем трябва да съм си купил гараж, хем да ти плащам и за твоето паркиране пред вас.
Че си си купила апартамент, в стара сграда, дето няма гаражи, как да е мой проблем?

Ето, Боряна пише, идва в София, иска да иде до болницата, може да возят болни хора, а такива като тебе са обсебили зоните около болницте.

"Другите да си намаляли колите". Да, ама ние другите имаме гаражи. И колите няма да си намаляме. Не живеем и в центъра, до гъза да са ни 5 парка и всички институции. Затова колата ни трябва.

# 569
Ти конкретно нищо не плащаш и гаражи нямаш, сигурно затова никой не ти е отговорил.
Впрочем, институциите са в зона, така че с кола ще ти е трудно, ако някога тръгнеш по институции. Очевидно досега не си го правил, иначе щеше да знаеш.

Общи условия

Активация на акаунт