100 евро годишен наем може да си позволи всеки, който кара кола, това са 2 зареждания.
Но от друга страна-отивате на приятелско семейство на гости-децата ви си играят, но имате максимум 4 часа, после нямате право да пускате повече смс-и или за да пускате трябва да седнете в колата за 20 минути, когато смс-а ви не се приема. Друго-идват ви родителите или семейни познати и няма как да пускат смс-и по цял ден. Не съм сигурен дали във всички тези квартали има почасово паркиране на достатъчно удобно разстояние.(А може би сега пазарната икономика ще направи така, че ще почнат да се изграждат паркинги)
За екологичността и намаляването на вредните емисии не съм компетентен да преценя, до колко има значение.
Бих се радвал да чуя различни полезни мнения.
Другото е, че аз съм работещ в един от тези квартали и живея в друг. Би ми било удобно да си взема бизнес парко място за 500 евро на година и да осигуря място за паркиране на пациентите ми, но в случая паркинга пред кабинета по документи са зелени площи. Тоест кой знае какви спънки ще има тука. А доста бизнеси ще го закъснат сериозно с паркоместата дори за самите себе си. Една кола за тях, една за клиента, това си е като допълнителен данък за тях. И освен това е решено само 10 процента от местата да се дават на бизнеси със служебен абонамент.