Предложения за странни, необичайни и интересни имена - 50

• 12 483
  • 466
  •   3
Отговори
# 450
Йора - бебе, кръстено на баба си Йорданка
Как ще е галеното? Йори?
Йора звучи и изглежда приятно всъщност; може би само малко по-смело за моя вкус.

# 451
На мен Изгрев ми харесва, ама при нас е име на квартал, то всъщност и Зорница е име на квартал, ама не виждам да спира хората да го ползват.

# 452
А майката с Обич, Хармония и Красива има още идеи за следващите си деца:
"Своя, Муза, Грация, Дарба, Добра
Силен, Избор, Извор, Изгрев"

Нямам търпение 😂

Евала на мъжа ѝ. Трябва много да я обича.

# 453
Станица - млада жена е.

# 454
"Своя" ми звучи точно като "Старея". И в измислените имена трябва да има логика, звучност, смисъл.
"Своя", освен местоимение, ми звучи точно като глагол: своя, присвоявам Ами, тъпичко звучи, дано не е сериозно намерение.

Иначе, следя темата, много "ревниво"си пазя идеята за "съвършеното "име, това е име на героиня от филм, досега непознато в България, красиво и гъвкаво за съчетание с всяка фамилия. Ама... работата е там, че имам син, а не дъщеря, няма как да го "промотирам", не че е дошло времето, де🤣

# 455
  • София
И на мен ми попадна тази от тикток с Красива, Обич и Хармония. Малко си противоречи - не искала имената да натоварват със значение. Тя била Надежда, което било натоварващо, защото все казвали, че тя умира последна и разни други неща. Но в същото време била кръстена на баба си и много се радвала за това, имала нейната енергия. Явно не иска това за нейните деца. Избор за мен е натоварващо като значение. Странна птица е. Не си боядисва и косата, а е доста побеляла, въпреки че е млада. Аз също не се боядисвам, но не съм чак така още. Не че е задължително, разбира се, даже за това решение я поздравявам. Интересна личност.
По темата с имената от мен Филипина и Антоанина. Както и Алваро с нормални презиме и фамилия.

# 456
От ФБ - Селвина - не знам фамилия, не мога да гадая на кой е кръстена, но ми звучи интересно по принцип. Не ми се търси някакво значение.
Баба-леля /моя/ от Русенско - ДОбра, сигурно родена преди 100+ години.
Братовчедка - Полина /дали не беше руско?/. Но, това е епохата на руските имена - 50-те на м.в.

# 457
За мен Добра е женския вариант на Добри. В моя набор като варианти се срещат Добринка и Добрин.
С името Полина познавам доста момичета и ми харесва. В днешно време около набора на сина ми има доста Паола и Паула. Все Поли им казват накратко.

# 458
Иделина
Димитрашко

# 459
Много Полини познавам, не ми е странно.

От мен:
Мирея
Ноел (момиче)
Пролет
Лорейн
Дестини (+бг имена)
Данисиян
Ивел, кръстенА на баща си Иван и майка си Елеонора
Мамина
Асенета
Катлина
Амада
Леа-Маделин

Последна редакция: сб, 17 яну 2026, 15:05 от Ella11

# 460
Асенета е име от Стария завет, а Амада се среща сред еврейките.

Преди дни ми попаднаха имената Петър-Богомил и ИвИлина: https://www.24chasa.bg/mneniya/article/22099648.

Последна редакция: сб, 17 яну 2026, 15:41 от Radilena

# 461
От една тема във форума - Велин. Срещала съм 2-3 човека с такава фамилия, но не и като лично име. Май не звучи лошо, ако някой търси някакво производно на семейни имена.

# 462
  • 🌊
От една тема във форума - Велин. Срещала съм 2-3 човека с такава фамилия, но не и като лично име. Май не звучи лошо, ако някой търси някакво производно на семейни имена.
Велин ни беше един от вариантите. Минус беше, че ако се изброяват няколко души става (и) Велин

# 463
Е, Ивелин не е чак толкова лошо, май лидерът на "Величие" така се казваше, не че това е от значение. Преди 100 г. имах кратка "тръпка" с един Невелин, ама как му викаха включително и аз, не помня. Ама беше рус, със сини очи, та ставаше, независимо от името /само да беше още 6-7 см. по-висок... - шегичка/.

# 464
Ивелин и Ивелина познавам по няколко и от двата пола. Преди години обикновено така кръщаваха на Иван/Иванка.

Общи условия

Активация на акаунт