Най-странното нещо в една дамска чанта

• 968
  • 53
  •   3
Отговори
# 15
Около мен много малко носят, често "черпя".

# 16
  • София
Аз пък рядко нося чанта или нося съвсем мъничка, колкото да прибера вътре телефон, ключове и пакет мокри кърпи.

# 17
  • Пловдив
Аз пък рядко нося чанта или нося съвсем мъничка, колкото да прибера вътре телефон, ключове и пакет мокри кърпи.
А поне портмоне (пари+документи)?!?!?!?!?!

# 18
Салфетки много често забравям, защото мъжът ми носи, а дезинфекциращ спрей никога не съм имала, дори в параноично-хипохондричния период от 2020 година.

# 19
  • София
Лекарства и дезинфектанти аз не нося. Само лепенка за рани и малка спиртна кърпичка, от типа на тези за очила, индивидуално опакованите. И индивидуално опакована клечка за зъби. Бельо също не си нося... Скучна чанта е моята, пълен минимализъм. Имах преди миниатюрна, но напълно функционална отварачка за бира, идваше заедно със специално за нея джобче на тогавашното ми портмоне. Портмонето се износи, но отварачката си пазех и носех в мен дълго. Накрая я загубих и чак се ядосах, аз не съм мъж да си отварям бирата с поглед все пак, макар че обективно никога не ми е била нужна - да кажеш да се спъна в някоя внезапна, нечакана и неотворена бира на улицата, та да ми затрябва баш малката отварачка...

# 20
  • Варна
Няма да забравя една стажантка в отдела - заболя я корем, три стари колежки вадим хапче, ама превръзка нямам  - ето ти, в обедната си купи обувки, направиха й пришки, на ти лепенки, за капак подгавът на паталона й висна, и игли има.. С уговорката не всичко беше в чантите, направо на работа си държа някои неща.

# 21
Много подреден човек съм и обожавам симетрията, но чантите са ми ужас. Нося боклуци. В моментите, които опитам да подредя съм решена да ги махна, но размислям и отново остават там. Нося - сапун на листчета, кутийка с бижута, портмоне, но из цялата чанта има пръснати монети, сгъваеми отвертки, сгъваем нож, огромен ключодържател, който никога не намирам, мокри и сухи кърпички, превръзки, малък парфюм, гримове, четка за коса, слънчеви очила, в случаите, когато ходя на зъболекар - четка, паста, спрей за уста. Покрай детето се намират и колички, фигурки. И последно - множество опаковки от различни неща, когато не е имало кош за боклук наоколо.

# 22
Дами, като ви чета, понесли сте цялата покъщнина 😄

А тези с отверката - с каква цел я носите? Нещо да поразглобите/ремонтирате или за защита  срещу някой напорист досадник?

Аз като Fever - малка чанта, а даже и нея ми е кеф да оставям в колата, и да излизам само с телефона и ключове.
Усещам дамските чанти като голямо бреме, колкото и да са малки. Най-вече  защото променят стойката на жената - едното рамо по-високо, друг вид походка и друго усещане..
Не заради доматите в нея или други удоволствия за небцето 😋

# 23
  • София
Е, аз изобщо не ползвам дамска чанта. Ходя си само по телефон, в ръката или джоб на дреха. Кеш не употребявам, а понеже с ММ сме 24 часа на ден заедно, и ключове не разнасям.

# 24
  • Пловдив
Аз до тук като чета, ми аз всичко си нося. И сапун на листчета. И лепенки, и малък дезинфектант за рани - все пак тия лепенки не мога да ги лепя на неромита рана. Мога и да снимам.
И очила.

А тези с отверката - с каква цел я носите? Нещо да поразглобите/ремонтирате или за защита  срещу някой напорист досадник?
Е, то е малка отвертка. Към викторинокса с клещичките. И да, налагало ми се е да я ползвам.

Отделно нося и около метър, метър и 20 здраво въженце, не е точно канап, не е дебело въже.

# 25
Аз до тук като чета, ми аз всичко си нося. И сапун на листчета. И лепенки, и малък дезинфектант за рани - все пак тия лепенки не мога да ги лепя на неромита рана. Мога и да снимам.
И очила.

Янтра, ама ти като на бойно поле излизаш 🙂

# 26
  • Пловдив
Оказва се да. И ако ме попитате каква ми е чантата - голяма, очевидно.

# 27
  • София
Усещам дамските чанти като голямо бреме, колкото и да са малки. Най-вече  защото променят стойката на жената - едното рамо по-високо, друг вид походка и друго усещане..
Не заради доматите в нея или други удоволствия за небцето 😋

И аз така с времето. Особено след майчинствата и съответно влаченето на памперси, шишета, гигантски мокри кърпи и всичко останало. Малко по малко поотрязах излишествата, съзнателно започнах да си купувам все по-малки и нежни чанти, а са ми и винаги подредени, както писах. Но от отвертката не се отказвам! Почти не заема място, а човек никога не знае кога ще му потрябва. За разни дребни нужди можеш нещо да побутнеш с пиличка за нокти, с клечка за зъби, да приспособиш така, но точно кръстата отвертка трудно се замества - или имаш, или нямаш. Та по-добре да си имам аз.

# 28
  • София
Аз имам малка лупа с подсветка.

# 29
Отделно нося и около метър, метър и 20 здраво въженце, не е точно канап, не е дебело въже.
Чантата на жената на Лука Брази от "Кръстника".

Общи условия

Активация на акаунт