Съвет за кондиломи

• 155
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте, момче съм и ми трябва съвет.  Бях се заразил с кондиломи, отстраних ги в момента нямам , но до колкото разбрах вируса си остава в кожата и може да се предаде на партньора, пък и не е гаранция че няма да се появят пак. Виждам се с едно момиче и все още не сме правили секс , но се притеснявам да не се предаде вируса и на нея. Хубавото е че има ваксина и ако човека не е заразен и си я направи няма да има такива проблеми. Но как се казва такова нещо, това е такава тема за която никои не говори  , мисля си че няма да ми проговори повече, но пък е по добре да знае предварително. Имам познати които имат същия проблем и ми казват че няма смисъл да казвам и можело и тя да го има вируса , не при всеки имало симптоми, но ако не кажа и после се зарази и се появят брадавици и при нея , според мен е по лошо и после се започва с болници и лечения . Как бихте реагирали ако се виждате с някой и ви сподели за такъв проблем. Мисля си да и кажа и да и предложа да си направи ваксина , ще ми е много тежко ако ме остави , но поне няма да и го предам .Това е толкова разпространен вирус , че не е гаранция че човек няма да го хване , просто повечето хора не са запознати. Много ме измъчва този проблем, искам да имам семейство, но ако казвам такива неща още в началото едва ли връзката ще продължи.

# 1
  • София
Ех, че въпроси 🙃 Това са нормални неща, кажи и откровено и без драми. Колко му е да намериш повод от някоя бенка и да ѝ споделиш, че си се лекувал.
Ваксината вероятно не е вариант, тя се слага преди началото на полов живот.

# 2
  • Пловдив
Аз имах кондиломи като съвсем млада, когато още не бях правила секс. Махнаха се с някакви мазила и не съм разбрала да са се повтаряли. Имам си семейство. Точно така го казваш - обясняваш, че това е наистина силно разпространен вирус, ЧПВ. И може да се предаде и по извънполов път също. Повечето му щамове ли, типове ли се казват, мисля, не са от онези високорисковите за рак на маточната шийка.
При мен не са се повтаряли кондиломите, но пък едва на дърти години хванах херпес със симптоми - на устата, не генитален. До 40+ години никога не бях имала, буквално не знаех какво е. Това е пак вирус, друг, който не се маха, но може да не се прояви втори път. Няма предвидимост.

Последна редакция: сб, 15 ное 2025, 23:39 от Магдена

# 3
ЧПВ, предизвикващо островърхи кондиломи по генеталиите си е високорисков щам.

Към автора - вие освен махане на кондиломите не минахте ли лечение? И повторен тест дали сте излекуван?

# 4
  • Пловдив
Щамовете са над 200 и от тях около 43 засягат половите органи, според Гугъл. Два се считат за най-високорискови - 16 и 18, а ваксината включва общо девет. Та определено обобщението "ЧПВ, предизвикващо островърхи кондиломи по гениталиите, си е високорисков щам" изглежда невярно.

Общи условия

Активация на акаунт